24 mai 2021

Retenţia de apă şi balonare

Până la 80% din organismul uman este format din apă. Iar surplusul de apă are loc atunci când se acumulează lichidul excesiv al sistemul circulator în ţesutul corpului sau în cavităţile acestuia. Termenul medical pentru reţinerea apei în organism se numeşte Edem

Lichidul suplimentar din organism adesea duce la formarea edemului. La supraîncărcarea sistemului limfatic şi înfundarea celulelor, aceasta încetineşte procesele metabolice. Uneori aceasta dispare de la sine, alterori în unele cazuri duce la creşterea în greutate și are ca semne probleme de sănătate. Pentru a şti cum se acumulează şi se păstrează excesul de apă în corp - poţi citi următoarea informaţie.

Care sunt cauzele principale a retenţiei de apă 

  • Sedentarismul
  • Oboseala şi stresul
  • Insuficienţa cardiacă 
  • Statul foarte mult în picioare 
  • Sarcina 
  • Bolile de ficat 
  • Deschidratarea 
  • Consumul în exces a alimentelor ce conţin zahăr şi grăsimi 
  • Insuficienţa renală   

Alimente miraculoase pentru a scăpa de excesul de apă din corp
 

Pătrunjel 
Pătrunjelul este bogat în antioxidanţi şi flavonide, conţin Vitamina A şi C. Are proprietăţi diurice şi purificante. Adesea rădăcina se administrează în formă de ceai. 

Mod de preparare 
5 linguri de pătrunjel tocat şi o litru de apă clocotită, elexirul se infuzează timp de 20 minute, apoi se filtrează şi se îndulceşte cu miere de albine, se consumă pe tot parcursul zilei. În aşa mod veţi scăpa 2 kg în doar 5 zile. Pe lîngă acest ceai, pătrunjelul este eficient şi în tratarea infecţiilor urinare şi pentru senzaţia de disconfort și balonare.

Ghimbirul 
Un remediu eficient îl reprezintă apa şi limonada

Mod de preparare 
Se pregăteşte un litru de limonadă, avem nevoie de 800 ml de apă, 2-3 felii ghimbir şi 200 ml suc de lămâie. Ghimbirul şi apa se pun la fiert, iar când începe să fiarbă se adaugă zeama de lămâie şi câteva felii de lămâie tăiate rondele. Se lasă la răcit iar apoi se serveşte şi la dorinţă se îndulceşte cu miere de albine. Ghimbirul conține proprietăţi anti-inflamatoare, reduc stările de greaţă, ţin sub control glicemia, dar și mai previn cancerul ovarian şi cancerul de col uterin

Sparanghel
Este bogat în vitamine şi nutriţienţi, are proprietăţi diurice ce curăţă foarte bine tractul gastrointestinal. Fitochimicala din sparanghel are efect miraculos: antioxidant şi anticancerogen. 

Sirop din hrean 

Mod de preparare 
Se spală o lămâie şi se taie mărunt iar apoi se pune hreanul, lămâia şi mierea de albine intr-un bol sau blender pentru a mixa până se obţine o pastă omogenă. Siropul se păstrează în borcan din sticlă închis ermetic şi se pune în frigider. Se ia câte o lingură de 2 ori pe zi înainte de masă timp de 2 săptămâni, după care se face o pauză de 7 zile, iar apoi se poate relua urmând aceiaşi schemă. Este un remediu eficient pentru a slăbi frumos şi de a elimina reţinerea acumulată de apă în corp. Ajută la îmbunătăţirea memoriei, auzului, vedereii, curăţă vasele sangvine, reduce oboseala, accelerează metabolismul. 

Ceai verde 
Este indicat de a bea 3 căni pe zi, pacheţele de ceai sau infuzia de diverse tipuri se găseşte în numeroase farmacii şi magazine, este uşor de procurat şi consumat. Aceasta ajută la eliminarea substanţelor toxice din organism şi la reducerea inflamaţiilor, ajută la arderea a mai multor calorii, e un diuretic natural, scapă rapid de balonare, disconfort abdominal şi edem. 

Plante de mare ajutor

Ceai de afin – stimulent tonic ce conţine potasiu 

Ceai din mesteacăn – elimină senzaţia de greutate în corp 

Ceai din păpădie – infuzia perfectă pentru a combate excesul retenţiei a apei 

Ceai coada calului – detoxifiant excelent, în plus combate diareea 

Ceai de mătase de popuşoi – bun remediu pentru înlăturarea surplusului de apă din organism 

Cele mai bune fructe pentru diminuarea retenţiei de apă - ananas, mere, avocado, pepene verde, pepene galben, pere, grapefruit, roşia, anghinoarele, papaya.

sursa foto: nastroy.net

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu