25 mai 2020

Activități educative pentru copii

Indiferent dacă ați optat pentru a vă izola în casă din cauza pandemiei de Coronavirus sau pur și simplu vă plictisiți cu copii și nu aveți ce face! Mai jos vă oferim o listă de jocuri interesante și uimitoare pentru activități la domiciliu cu copii/familia.

Copiii sunt extrem de activi, iar perioada aceasta este poate fi foarte dificilă pentru micii noștri eroi. Așa că trebuie să ne înzestrăm cu multă voință și răbdare, dar în același timp să avem idei creative și jocuri distractive, dintre care și activități educative și de dezvoltare personală pentru a le colora timpul copiilor.


Ghicește numărul

Cum se joacă?
La început se alege un jucător care va începe. Acesta va scrie un număr între 1 și 100, și va avea grijă că ceilalți să nu vadă numărul.
După care va spune: „Mă gândesc la un număr între 1 și 100″.
Următorul jucător va încerca să ghicească, iar primul răspunde „mai mare” sau „mai mic”, după caz. Apoi al treilea jucător va ghici, și tot așa în cerc, până când cineva răspunde corect.

Ca exemplu:
     Jucătorul 1: Mă gândesc la numărul …
Jucătorul 2: Este 28?
Jucătorul 1: Nu, mai mare
Jucătorul 3: Este 33?
Jucătorul 1: Nu, mai mare
Jucătorul 4: Este 40?
Jucătorul 1: Nu, mai mic
Jucătorul 2: Este 38?
Jucătorul 1: Nu, mai mic
Jucătorul 3: Este 35?
Jucătorul 1: Nu, mai mare
Jucătorul 4: Este 37?
Jucătorul 1: Ai ghicit!

Variante:
Nu trebuie ca cifra să fie neapărat până la 100. Copiii mai mici se pot juca cu cifre cuprinse între 10 și 50, iar cei mai mari ar putea să ajungă și până la 500 sau chiar mai mult!


Descoperiți muzică nouă!

YouTube-ul sau SoundCloud-ul sunt aplicații pline de muzică și artiști de care nu ați auzit niciodată. În tot acest timp liber aveți șansa să asculți o grămadă de albume și cântece, împreună cu familia. 
Începe doar prin a căuta un cântec, nici nu știi la ce te pot duce recomandările!


Dezvoltati creativitatea și abilitățile în domeniul culinăriei!
Caută rețete în dependență de preferințele voastre, cere ajutor de la părinți, rețele de socializare dacă aveți nevoie, și delectează-te cu variate feluri de mâncare, învățând în același timp secrete din bucătărie. 
Copii prin aceasta își recapătă autonomia.Jocuri de memorie
Pentru preșcolari, jocurile de memorie pot fi o idee care să îi distreze pentru un timp. Creați împreună seturi de cartonașe pe care ar putea fi folosite și pentru jocuri de memorie.Jocuri de construcție

Cuburile de construit, bețișoarele de la înghețată, scobitoarele pot fi materialele perfecte pentru creații inedite 
ca: mobilă în miniatură, căsuțe pentru jucării, castele, turnuri, etc.


Joc “Mimă”

Joc “Telefonul fără fir”

Lego, Darts, Șah

Confecționați avioane de hârtie

Faceți diverse obiecte din cutii de carton, colorați, decupați!

Faceți împreună figurine din plastilină, lăsăți-vă imaginația liberă!


Curățenie împreună cu copii

Oferă copilului câteva sarcini și oferiți la dispoziție câteva „instrumente”: cu o lavetă umedă va șterge praful, podeaua, ușile de la dulap, geamurile, să spele vase, să măture etc.Joc cu banda adezivă

Desenați copiilor câteva trasee prin care să conducă cu atenție o mingea

Trasee pentru mașini

Pentru a fi ușor de îndepărtat, trebuie folosită o bandă adezivă care nu se lipește foarte tare. Oferă copilului ideea de a crea o linie întreagă de străzi pe podeaua casei, astfel încât copilul să se poată juca cu mașinile


Cutia misterelor

Cum se joacă?
Alegeți un număr mare de obiecte și puneți-le într-o cutie mare de carton. Acoperiți cu o față de masă sau un prosop, astfel ca nimeni să nu poată vedea ce e în cutie. Fiecare participant trebuie să aibă un creion și hârtie pe care va scrie denumirea obiectelor. 
Jucătorii trebuie să bage mâna în cutie și să identifice obiectele. Când toată lumea a trecut pe la cutie se vor compara obiectele scrise de ei și se va atribui un premiu persoanei care a identificat corect cele mai multe obiecte.Vânătoarea de comori

Jocul se poate juca cu monede, nasturi sau orice alte obiecte mici și identice. Cum ideal ar fi să folosim obiecte ceva mai curate, putem folosi o mână plină de nasturi din trusa de art&craft.

Cum se joacă?
Ascunde într-o cameră nasturii în locurile cele mai trăznite după care invită copiii să le găsească. 
Stabilește un timp alocat jocului, dați copiilor câte un pahar de plastic pentru a aduna în el nasturii găsiți și cine găsește cei mai mulți câștigă!Pescuitul mingilor

Într-un castron cu apă, puneți  mingile de ping-pong sau alte obiecte. Cu ajutorul unei linguri, roagă pe copil să “pescuiască” mingile și să le așeze într-un alt vas, numărându-le.
Faceti un puzzle impreuna

Puzzle-urile sunt jocuri care dezvoltă atât funcțiile cognitive, cât și cele motrice ale copiilor și le pun mintea în mișcare.
Psihologii spun că puzzle-urile îi ajuta pe copii să se coordoneze și le îmbunătățesc atenția și concentrarea.
Este indicat să alegi numarul de piese în funcție de vârstă copilului tău. Daca sunt prea grele, piciul se va frustra și va renunța.


Joc cu avioanele

Unul dintre cele mai populare jocuri pentru copii sunt avioanele. Este o activitate foarte distractivă și simplu de jucat, in special pentru copii de 9-10 ani. În primul rând, nu aveți nevoie decât de foi de matematică și de câte un pix. Desenați un pătrat cu latura de 10 pătrățele și numerotați pe orizontală de la A la J și pe verticală de la 1 la 10.
Stabiliți apoi câte avioane aveți în flota și ce dimensiuni au acestea (doua, trei sau patru pătrățele). Poziționați în chenar și apoi încercați să doborâți avioanele celuilalt ghicind unde sunt acestea plasate. Jocul se termină când unul dintre voi reușește să doboare toate avioanele adversarului.

Sursa foto: divascancook.com educlass.ro home.oxfordowl.co.uk homemaking.com huffpost.com www.freepik.com soso.nipic.com punto-informatico.it poshmark.com popmama.com openmity.com momlifetoday.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu