25 martie 2020

Tratamente naturaliste pentru tuse la copii

Siropurile achiziționate din farmacii conțin coloranți și conservanți! Însă, făcut aceasta în condiții casnice, nu numai că este sănătos, benefic, dar și este mai gustos decât cele cumpărate din comerț. 
Remediile naturaliste preparate îl vor ajuta pe copilul vostru să scape rapid de răceală și să revină la joacă și la activitățile sale.


În sezonul rece, tusea este printre cele mai frecvente simptome a unei răceli, sau unei infecții acută a căilor respiratori. Tusea nu este o boală în sine, dar dacă nu este tratată la moment, aceata poate cauza urmări grave.

Tratamente naturaliste pentru tuse la copii

Inhalațiile
Tratează și ameliorează tusea, oferă prospețime și curățarea nasului. Se recomandă inhalații cu mușețel, levănțică, cimbru, izmă, rozmarin, Frunze și ramuri tinere de pin.
Contraindicații: astm, bronșită în faza acută cu febră mare, epilepsie.

Ceaiuri din plante medicinale
Ceai cum ar fi din tei, romaniță, cuieșoare, cimbrul, salvia, pătlagină, ceaiul din coji de nuci, sunt de asemenea potrivite pentru remediu natural la tusă iritantă la copii.

Cum se prepară corect ceaiul
Se pune la fiert apa, după ce clocotește, apa fierbinte se toarnă într-o ceașcă peste plantă și se lasă la infuzat 10-15 min. După care se strecoară dacă este cazul. Ceaiul se servește cald, cu înghițituri mici. Planta nu se fierbe niciodată! Ceaiul nu se bea fierbinte aceasta va irita mai rău gâtul și procesul de vindecare!

Ceai din ceapă și nuci
Mod de preparare - Se taie mărunt două cepe medii cu tot cu coajă și apoi cu trei nuci zdrobite se pun la fiert la un litru de apă timp de 20 minute la foc încet. După care se amestecă cu miere sau zahăr la dorință, și se be ape tot parcursul zilei.

Consumul de ananas
Acest deliciu ajută la întărirea imunității, a sistemului respirator, de răceală, stări gripale, sinuzite și bronșite.
Bromelaina este o enzimă ce provine din ananas, care are proprietăți antiinflamtoare și poate avea proprietăți mucolitice, ceea ce înseamnă că poate descompune mucusul și îl elimină din organism.
Remediu natural 100% dovedit!

Sirop din lapte, usturoi și ceapă
Mod de preparare – Dintr-o căpățână de usturoi se macină, se ia o ceapă medie ce se dă prin răzătoare, amestecul se fierbe la un litru de lapte dulce timp de 2-3 minute. După gust se poate îndulci cu miere. Și se consumă o lingură la fiecare două ore.

Sirop din Ridiche neagră
Siropul din această legumă minune vindecă orice fel de tuse (productivă, mixtă, seacă), ce conține proprietăți imunostimulatoare. Acest sirop este benefic pentru toți copiii.
Mod de preparare – Se ia o ridiche neagră proaspătă și se spală bine, deasupra ei se decupează un capac și în scorbitura ei se adaugă zahăr sau miere. Se lasă ridichea într-un bol la cald, până ce prinde a face zeama. De 3 ori în zi este perfect de a da copiilor, dar și pentru maturi.

Sirop de tuse din morcovi
½ kg de morcovi
¾ linguri de miere
2 linguri de ghimbir
Mod de preparare – Morcovul se taie mărunt și se lasă la fiert, în timp e fierbe adaugați ghimbirul ras. După fierberea se lasă la răcit și se strecoară zeama, ghimbirul și morcovul îl pisați până se face pastă. În zeamă adăugați miere și turnați peste piurea de morcov și ghimber. Acest remediu se păstrează la frigider timp de o săptămână. Miera are proprietata de a combate durerea din gât. Ghimbirul va reduce procesul inflamator. Morcovul ce conține vitamina A va înlăura infecția și care va îmbunătăți sistemul imunitar.

Când ne adresăm la medic
  • Tusea este cu sânge
  • Este însoțită cu feră mare mai mult de 3 zile
  • Transpirații excesive mai ales în timpul nopții
  • Sputa este de culoare (gri, galben, verde)
  • Pierderea poftei de mâncare, și în greutate
  • Oboseală excesivă
  • Provoacă dificultăți de respirații
Sursa foto: merakilane.com healthline.com steemit.com steptohealth.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu