16 martie 2020

Coronavirus - o femeie însărcinată din China a dat naștere unui copil sănătos

Anunțul medicilor. Femeia însărcinată la 38 de săptămâni infectată cu COVID-19 a dat naștere unui copil sănătos în China.

La data de 30 ianuarie într-un spital din Harbin, capitala provinciei Heilongjiang din nord-estul Chinei. O femeie cu un test pozitiv coronavirus a fost internată la spital la cea de-a 38-a săptămână de sarcină. Pentru a reduce riscurile de sănătatea a mamei, atât cât și a fătului, medicii au decis să recurcă la cezariană.

După raportul spitalului femeia a dat naștere unui fetițe perfect sănătoase cu greutatea de 3.05 kg care a primit un scor Apgar de nota 10 la naștere. Acesta este un scor ce estimează starea de sănătatea a unui nou născut la câteva minute după ce se naște copilul. De asemenea, un scor mai mare de 7 sunt de obicei ceva normal.

Starea mamei cât și a copilui sunt stabile. Toți colaboratorii implicați în operație au avut o expunere protejată și acum sunt sub observație și trimiși în carantină. Copilul a fost testat imediat după naștere, ca urmare analizele din fericire au arătat negativ infectat cu coronavirus, de două ori consecutiv.

Sursa foto: dailymail.co.uk

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu