17 ianuarie 2020

Istoria testului de sarcină

Vorbind de trecutul istoariei omenii au experimentat diverse teste de sarcină, care mai de care ciudate. 
Unul din primele modalități ce ar confirma o sarcina la femeie vine din Egiptul Antic, găsit într-un document scris ce datează acum mai bine de 4 mii de ani.

Descoperă cum a apărut testul de sarcină, întrebare veche de când lumea, al cărui răspuns ce datează din anul 1350 Î.Hr.

Testul de sarcină este o poveste fascinantă din istoria omenirii. Primele teste de sarcină inventate au fost ciudate, dar care adevărat au avut rezultate exacte.

Un medic egiptean descrie în papirus primul test de sarcină, unde este scrisă instrucțiunea care urmează: Înfășurați orzul și grâul într-o bucată de țesut. În fiecare zi femeia ar trebui să urineze pe semințele de grâu și orz.

Semințele cărui soi vor încolți rapid va indica o sarcină. În cazul în care semințele de grâu vor încolți primele și mai repede, femeia va da nștere unui copil de sex feminin. În schimb dacă vor încolți semințele din orz, atunci femeia va naște un băiat.

Testul experiment în zilele noastre de către diferite cercetări, au arătat pozitiv la determinarea sarcinii, din motivul cauzat prezenței hormonului în urină a unei femei însărcinate.

Acest hormon a fost descoperit recent, abia 1927. O serie de experimente desfășurate în 1930-1960 au confirmat convingător corectitudinea vechilor egipteni.

Sa demonstrat că 50% din cauze efectuate hormonii din urina femeii însărcinte accelerează vizibil creșterea semințelor de grâu și orz, dar sunt pe departe sceptici că ar fi inutilă la determinarea sexuluilui al copilului.

Femeile de obicei, află și simt iediat că sunt însărcinate. Un semn ce ar indica prezența sarcinii ar fi lipsa ciclului menstrual, acesta ar fi printre primele simptome ale sarcinii.

Dar vorbind încă de anii “50, femeile nu au putut confirma definitive sarcina, până când nu a început să le crească burta în mod vizibil și să ia în greutate sau să simtă fătul. Și până în anii “80, iarăși femeile însărcinate s-au bazat pe medici pentru a le confirma cu precizie prezența sarcinii. Testele de sarcină au devenit populare deja în 1978, deși a fost necesar 2 ore pentru a determina o sarcină existentă.

Nota informativă: Ce este un HCG
Gonadotropina corionică umană este un hormon produs chiar dinm prima zi ce ovulul fecundat este fixat pe peretele uterin. Un ou poate fi fertilizat în decurs de 3-4 zile, dezvoltarea bebelușului din momentul fixării. Oul va fi însoțit de producerea HCG-ului, ca urmare aceasta este indicată în testul pozitiv efectuat în condiții casnice.

O determinare exactă a sarcinii se determină în cabinetul meducal ginecologic, ceea ce va contribui la revizuirea detaliată din timp a stilului de viață a femeii însărcinate. Și deasemenea, viitorea mămică să aibă o atitudine mai adecvată față de propria sănătatea, cât și pentru dezvoltarea armonioasă a viitorului bebeluș.

Pentru aceasta ar sta la bază, odihnă, viața făra stres, luarea din timp a acidului folic, abordarea corectă a alimentației în timpul sarcinii, alimentația bogată în fier, multivitamine.

Sursa foto: dribbble.com dingo.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu