2 aprilie 2019

Vergeturile - Cum scăpăm de ele?

Dimensiunile vergeturilor pot varia în dependență ce pot atinge anumiți centimetri, nu doar acumulare greutății în timpul sarcinii provoacă vergeturi, dar și hormonii sunt vinovații acestora. Mămicile însărcinate produc foarte mult cortizol, care este o substanță ce scade elasticitatea pielii. Cu cât piele este mai moale, cu atât mai multe șanse sunt de apariția vergeturilor, dar spre fericire sunt și remedii naturale pentru vergeturi.

Vergeturile sunt o probleme în rândul mămicilor însărcinate, pentru a le preveni este foarte important să acordați o importanță sporită în următoarele micronutrienții ca:

  • Vitamina A acesta ajută la restabilirea pielii afectate, conținutul de colagen crește elasticitatea și îmbunătățește pielea. De aceasta introduceți în alimentația dumneavoastră broccoli, frunze de salată, morcovi, ficat.
  • Vitamina C ajută la grăbirea procesului de cicatrizare a pielii, de asemenea introduceți în dieta dumneavoastră: pamelo, căpșuni, pătrunjel, ardei gras, roșiile, citrice, conopidă, cartof, grapefruit.
  • Vitamina E este un antioxidant puternic, vindecă țesuturile și menține metabolismul normal. Adăugați în nutriția dumneavoastră: nuci, arahide, alune, migdale, cereale integrale, ou, ficat, avocado, coacăză neagră, prune și caise uscate, porumb, germeni de grâu.

Principalele modalități de a scăpa de vergeturi

1. Dieta sănătoasă și echilibrată

Nutriția dumneavoastră trebuie să fie potrivită, ce ar trebui să conțină vitamine, minerale și proteine. Lipsa proteinei în organismul vostru va încetini producția de elasticitate și colagen, de aceea nu eliminați din alimentație carnea.. Nu uitați și de fructe și legume, acestea joacă un rol foarte important pentru metabolism.

2. Faceți dușuri de contrast

Porniți dușul cald, îl regulați până la fierbinte, mențineți așa în jur de 20 secunde apoi brusc porniți apa rece pentru 10 secunde. Acest este un remediu excelent pentru tratarea vergeturilor. De asemenea, acest tip de duș îmbunătățește metabolismul, termoreglarea corpului, are un efect benefic asupra pielii, dar și îmbunătățește circulația sângelui.
Efectele pozitive ale acestor dușuri contraste sunt nenumărate, ca spre exemplu pentru tratarea și prevenirea venelor varicoase și celulite.

3. Beți apă suficientă
Cred că e cel mai simplu sfat! Deshidratarea este dușmanul organismului și dăunător pentru piele. Apa îndepărtează substanțele nocive din corp, și dacă doriți să luptați cu vergeturile, consumați cel puțin 6 pahare de apă zilnic. De asemenea consumați cât mai multe fibre ce conțin lichide sporite.

4. Exerciții

Pentru combaterea vergeturilor se recomandă cel puțin să efectuați 15 minute în zi exerciții ușoare pentru coapse, piept, abdomen și fese a zonelor celor mai problematice. Aceste exerciții dezvoltă și mențin mușchii în tonus și previn adăugarea grăsimilor.

5. Băi cu uleiuri esențiale
Uleiurile oferă elasticitatea pielii, de asemenea combate migrena și tulburările nervoase.
Băile cu uleiuri esențiale se pot face de 2 ori în săptămână a câte 20 minute nu mai mult. Multe din uleiuri esențiale în contact cu pielea contribuie la regenerarea și menținerea pielii catifelate.

Cele mai recomandate uleiuri esențiale pentru baie sunt:  
  • "Coada calului"- bogat în vitamina A și E 
  • "Uleiuri din vanilie"- favorizează cicatrizarea pielii 
  • "Ulei din migdale" - combate inflamația pielii" 
  • "Uleiuri din aloe - vera" - are la bază de a îngriji pielea" 
  • "Ulei de cocos"- bogat în antioxidanți" 
  • "Uleiul din citrice" - înmoaie pielea, cu mirosul său îmbătător"
Să știți că sunt uleiuri contraindicate în timpul sarcinii, care pot provoca contracții uterine și sângerare în timpul sarcinii.

6. Masaj împotriva vergeturilor

Se efectuează masaj terapeutic în zonele problematice timp de 10 zile, de două ori în zi a câte 15 minute ce va garanta îndepărtarea vergeturilor. De asemenea un plus foarte mare va fi dacă veți introduce uleiuri bogate în vitamina A și E în timpul ședințelor de masaj. Acestea va pune în mișcare circulația sângelui, va face pielea elastică și va face față vergeturilor.

7. Scrub de cafea

Există foarte multe scrub naturale de corp, dar unul dintre aceste este scrubul de cafea ce ajută pielea să scape de celulele vechi, este un remediu popular și accesibil pentru tratamentul pielii ca: vergeturi și celulită. 

Scrubul se efectuează în condiții casnice, de acesta aveți nevoie: cafea măcinată puteți adăuga uleiuri esențiale sau miere. Aplicați pur și simplu pe pielea curată în zonele problematice și masați câteva minute. Acest scrub va face pielea catifelată, moale, și va înlătura câte puțin vergeturile.

Sursa foto: betterme.guru

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu