8 aprilie 2019

Umidificator de aer

Știm cu toți și am auzit despre necesitatea umidificatorului în cameră. Acesta ajută la prevenirea bolilor, îmbunătățește calitatea aerului și este recomandat de pediatri. 
Este un accesoriu recomandat în orice anotimp, pentru păstrarea și reglarea nivelului de umiditate potrivită locuinței.

Este utilizat și recomandat în cazul în care aerul din cameră este uscat ceea ce declanșează înmulțirea diferitor viruși și microbi.
Umidificatorul în camera copiilor joacă un rol foarte important, aerul va fi împrospătat și purificat.

Odată cu apariția unui copil mic în casă, fiecare părinte încercă să creeze condițiile cele mai favorabile pentru nou născut. Când copilul este cu năsucul înfundat, utilizarea umidificatorului este metoda cea mai eficientă pentru a ajuta bebelușul să respire mai bine.

Sănătatea copilului este importantă, și din acest motiv bebelușii sunt predispuși să facă aproape 8-10 infecții ale tractului respirator pe an. Utilizează umidificatorului - aceasta nu înseamnă că copilul dumneavoastră nu va mai răci niciodată, dar infecțiile virale vor fi mai rar și vor trece mai ușor peste ele.

În general sunt două tipuri de umidificatoare:

 • Umidificator cu aer cald - de obicei aceste nu sunt recomandate din motiv că ar putea fi periculoase pentru copii mici. Omuleții acești micuți sunt foarte curioși și explorează mediul înconjurător încât pot să treacă cu mânuțele sub jetul de apă fierbinte, ce poate duce la consecințe grave.
 • Umidificator cu aer rece - beneficiul acestuia este că se poate de folosit iarna cât și vara, fără ca să modifice temperatura din camera copilului.

Aerul pe care îl respirăm în încăpere sau în afara acesteia conține cele mai multe substanțe nocive, praf, polen, acarieni, fum, etc.
Mai ales în cauza bebelușilor care sunt predispuși la diferite boli, alergii la copii și bolile ale sistemului respirator care duc la consecințe precum:

 • durere de cap, amețeală, greață, astm, alergie, boli pulmonare
 • iritarea pielii, iritarea cavității nazale, infecții respiratorii virale.

Tipuri de umidificatoare:

 • Umidificatore cu sisteme de abur: evaporare, acest tip de dispozitiv utilizează principiul evaporării naturale. Un ventilator umple aerul filtrat pentru a evapora umezeala.
 • Umidificator pe bază de ultrasunet care funcționează prin intermediul unității de micro-vibrații oprite prin intermediul unui ventilator silențios, transmise la apa care se pulverizează în picături foarte fine și mici. Foarte mulți utilizează acest gen de umidificator pentru a reduce bolile infecțioase și respiratori, dar și în cazul astmului.

Beneficiile purificării aerului

 • În caz că aveți un bebeluș nou născut și ați ales un umidificator, zgomotul ritmic și vibrator al umidificatorului poate servi ca zgomot alb pentru copilul dumneavoastră. Bebeluși dorm mai bine atunci când camera nu este silențioasă. Umidificatorul și zgomotul său îmbunătățește somnul copilului ce este unul dintre factori ce contribuie la dezvoltarea și creșterea unui organism mai sănătos.
 • Umidificatorul pot preveni bolile respiratorii, infecțiile virale care se recomandă pentru tratarea răcelilor și a gripei.
 • Un mare beneficiu ce îl are umidificatorul pentru copil este că protejează pielea bebelușului, este moale și catifelată. Știți că aerul cald cauzează deshidratarea pielii, ceea ce duce la uscarea pielii bebelușului.
 • Umidificatorul de ceață rece reduce această deshidratare o mare protecție a pielii.
 • De asemenea umidificatoarele sunt aparate minune, aceste elimină complet sângerările nazale, ce asigură pe deplin nasul bebelușului să rămână umed și nu uscat.
 • Umidificatorul asigură ca temperatura din cameră să fie moderată și controlată.
 • Umidificatorul se utilizează împotriva mucegaiului.
 • Respirația poate fi afectată negativ în cazul astmului, de aceea umidificatorul crește frecvența de respirație. Curăță sistemul respirator, ceea ce înseamnă că previne și sunt mai puține șanse de astm.
Sursa foto: firebox.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu