2 aprilie 2019

Trimitem în vacanță kg-le în plus acumulate în sarcină

Fiecare mămică după naștere are visul să scape de kilogramele acumulate în sarcină, și să revină înapoi la forme mult dorite. 
Dar acest lucru nu este atât de ușor cum pare a fi. Medicii sunt contra dietelor imediat după naștere. Motivul fiind că organismul este în proces de restaurare ce are nevoie de mulți nutrienți ca să restabilească nevoile necesare.

Alimentația corectă
Este doar suficient să vă echilibrați dieta, dacă mâncați prea mult sau dimpotrivă nu reușiți să mâncați. Adesea seara mâncați, acestea este de fapt foarte dăunător. Dar ce ține de malnutriție nu numai că obțineți kilogramele în plus dar puteți fi mereu epuizată și obosită. Este convenabil să mâncați odată cu copilul cel puțin de 4-5 ori în zi, dar în cantități mici.

Alimentația nu numai trebuie să fie gustoasă, dar și sănătoasă și variată. Corpul femeii după naștere trece printr-un stres și organismul pentru restabilire are nevoie de componentele de bază ca proteine, calciu și fier. Foarte important, dacă aveți deficit de fier în organism aveți mici șanse de a slăbi, din cauza că rolul fierului promovează dezvoltarea unei enzime speciale care afectează arderea grăsimilor.

Alăptarea
Alăptarea este sigura metodă 100 %, eficientă în lupta cu greutatea în plus. Unele din cercetări au constatat că alăptarea exclusivă ajută cu siguranță să vă recâștigați mai rapid silueta înainte de sarcină. Beneficiile alăptării sunt că laptele matern conține anticorpi, stimulează sistemul imunitar al vostru cât și al bebelușului dumneavoastră, ce este foarte important pentru sănătate.

Exerciții și mersul pe jos

Nu vă leneviți și ieșiți la plimbări cu bebelușul de două ori în zi a câte 1-2 ore.
Mergeți pe jos, faceți exerciții fizice aceasta vă va ajuta să scăpați mai ușor de depresia postnatală. Plimbările zi de zi vă vor arde caloriile și veți slăbi sănătos, întări mușchii și oasele de asemenea vă va regula insomnia.

Să știți că unicul motiv a greutății excesive este lipsa efortului fizic necesar. Nu este obligatoriu să frecventați anumite săli de fitnes, îngrijirea copilului toată ziua este deja un exercițiu fizic în sine, dar să nu uitați și de exercițiile făcute la aer curat în timpul plimbărilor cu bebelușul.

Hidratați-vă cât mai multă apă
Consumarea apei în fiecare zi, aceasta va garanta o alimentare plină de energie, deoarece fără apă existența nu ar fi posibilă. Hidratarea va îmbunătăți metabolismul în organism, va permite să pierdeți în greutate fără vergeturi și riduri. Consumați apă cu 30 minute înainte de masă.

Atitudine psihologică
În perioada post partum multe mămici se confruntă cu factorul psihologic, și adesea recurg la dulciuri, ciocolată, dar cu acesta stresul nu v-a fi învins, ba dimpotrivă veți acumula kilograme în plus. Încercați dulciurile să înlocuiți cu fructe, acesta vă vor ridica dispoziția, bunăstarea se va îmbunătăți și cu ușurința fibrele acumulate vă vor ajuta să slăbiți eficient.

A slăbi sănătos
În mod necesar în dieta de fiecare zi a dumneavoastră trebuie să includă:

  • Calciu - Brânză de vaci, lapte/iaurt, smântână 
  • Produse bogate în fier - Carne de pui, ficat, ouă, pâine, carne de vită, curcan în formă coaptă sau fiartă/abur, hrișcă
  • Gustări bogate în fibre - Fructe și legume proaspete și de sezon, smochine, stafide, cereale integrale
  • Proteine necesare -Fasole, baobe de soia, nuci, pește, semințe de floare soarelui, etc. 
Uitați de diete stricte și rapide pentru a pierde în greutate, aceste nu va ajuta și nu va aduce la nimic bun.

Sursa foto: scoop.it 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu