La bebeluşii micuţi, organismul este sensibil la toate tipurile de alergii, iar simptomele se pot manifesta chiar și sub influența unor factori aparent normali. Dacă apariția frecventă a simptomelor persistă în timpul creșterii copilului, consultați un medicul dumneavoastră, ceea ce vă va ajuta să evitați problemele serioase cu alergii pe viitor.
Pentru anumite boli, simptomele unei alergii pot fi împărțite în următoarele:
Din partea sistemului respirator - simptome însoţite de:
- Tusă uscată
- Iritație a suprafeței mucoase
- Strănuturi frecvente
- Mâncărime în nas
- Congestie nazală ce durează mai mult de 10 zile și nu este însoțită de alte simptome ale răcelii obișnuite
Din tractul gastrointestinal există simptome potrivite pentru alimentele:
- Diaree
- Greață, regurgitare la bebeluși excesivă
- Vărsături
- Erupţii cutanate
- Umflarea şi înroşirea feţei
- Urticarie
- Balonare, colici
Din partea sistemului circulator:
Sunt posibile modificări ale tipului de sânge care sunt cauzate de reacția sistemului imun la ingestia unui alergen. Cel mai adesea, modificările se referă la numărul și forma leucocitelor, deoarece aceste celule sanguine sunt responsabile pentru reacția imună a organismului;
- Urticarie
- Tusă uscată
- Strănuturi dese
- Umflare feţei
- Durere la nivelul ochilor
- Congestie nazală
Mai sunt şi așa numite simptome atipice de alergie la copii
Spre exemplu, în cazuri minime, simptomele unei boli pot fi:
- Creșterea temperaturii a corpului
- Sângerare nazală
- Dureri puternice de cap
- Anemie
- Durerea în articulații
Tipuri de alergii/Rinită alergică
Alergia alimentară - intoleranță individuală la alimentație. Aproximativ 70% dintre copii prezintă acest tip de alergie la un produs alimentar, reacția la care acestea apar cel mai adesea sunt dulciuri, ouăle, fructe şi citrice, și de asemenea, alergeni individuali care provoacă o reacție în cazuri excepționale.
Alergia la medicamente - hipersensibilitate la componentele medicamentelor moderne. Cel mai des se dezvoltă împreună cu alergia alimentară, formând în patogeneza reacțiilor încrucișate la diverse combinații de produse și medicamente
Respirație alergică - hipersensibilitate a țesutului epitelial pulmonar la alergenii din mediul extern. Acest tip de alergie se numește reacție la praf, polen, mirosuri puternice. Simptomele apar numai în sistemul respirator.
Se dezvoltă datorită interacțiunii alergenilor provocat de mediul înconjurător sau al anumitor alimente, mai puțin frecvent - sub influența factorilor infecțioși. Gradul de severitate al simptomelor depinde de sensibilitatea și iritabilitatea sistemului respirator, precum și de profunzimea expunerii la alergen.
Datorită faptului că sensibilitatea la diferite imunoglobuline se manifestă în grade diferite, datoritiă acesteia alergia se poate manifesta ca simptome ușoare sau poate avea consecințe grave asupra întregului organism.
Sursa foto: losamigosdevaldenaya.blogspot.com
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu