1 aprilie 2019

Nou născut

Un bebeluș proaspăt născut îi este foarte greu de la început să se adapteze mediului și a noilor condițiilor de trai. 
De aceea natura a format în așa fel ca copiii mici să doarmă cât mai mult posibil, și să se trezească pe perioade scurte de timp pentru a fi hrăniți, prin aceste trepte se va obișnui cu lumea nouă.

Iar fiziologia bebelușului în prima sa săptămână de viață se caracterizează prin pierderea greutăți până la 10% din greutatea de la naștere. Aceasta se datorează prin faptul că procesul alimentației a sugarului nu sa stabilit, și pentru ca copilul să revină la modul normal ca să obțină nutrienți necesari este nevoie de timp.

Alăptarea se va stabili, dacă sugarul este aplicat imediat la sânul mamei după naștere la prima cerere. Și copilul va fi alimentat cu laptele matern, iar producția laptelui va începe să crească.
De asemenea, în prima săptămână bebelușul se caracterizează prin modificări ale pielii, pot prezenta icter fiziologic, aceasta este asociată cu creșterea a nivelului de bilirubină în sânge, și la sfârșitul săptămânii acesta dispare fără tratament special.

Alimentația nou născutului
Cele mai importante beneficii a alăptării, laptele matern ce conține o varietate de anticorpi necesari în primele 6 luni de viață a bebelușului necesari, vitamine, minerale, proteine, și grăsimi acestea sunt foarte ușor digerat de sistemul imatur al bebelușului.

Hrăniți bebelușul la cerere, să fie poziții de alăptat corecte, confortabile și comode pentru mama atât și pentru copil. Atașarea corectă la sân a copilului în timpul alăptării reduce disconfortul și nu duce la probleme gen de mastita în alăptare.

Dureri de sân, și la furia laptelui, copilul să fie ținut în poziție semi-verticală pentru a preveni regurgitarea la bebeluși și pentru a elimina gazele obținute.

Somnul nou-născutului
Somnul la bebeluși până la vârsta de o lună este aproximativ același. Copiii ce nu prezintă semne de sănătate sau disconforturi este probabil să doarmă în total de la 18 la 20 ore pe zi. Somnul bebelușului durează de la 2-3 ore cu întreruperi pentru a se hrăni.

Întotdeauna culcați bebelușul pe spate pe salteaua dreaptă, dar nu pe burtică și nu cu fața în jos. Și pentru securite, asigurați-vă că patul nu conține plapume moi sau pufoase și alte obiecte, pentru a exclude consecințe grave ca fiind sindromul morții subite la sugari.

Îmbrăcăminte pentru bebeluș
Hăinuțele pentru micuțul vostru omuleț trebuie să fie moi, naturale, curate, din bumbac ca pielea să respire. Ușor de îmbrăcat și de dezbrăcat, acestea de regulă trebuie să fie spălate cu detergenți hipoargenice și clătite din ambele părți. De asemenea, bebeluși încă nu își pot regula temperatura corporală de aceea copilul trebuie îmbrăcat cu un strat de îmbrăcăminte în plus, față de tine ca adult.

Camera copilului
Temperatura camerei trebuie să nu depășească 18-22 de grade, ca copilul dumneavoastră să se simtă normal, termoreglare la bebeluș nu este încă dezvoltată complet.

Camera în fiecare zi trebuie să fie aerisită, împrospătată și umezită, iluminată și să fie curată, să nu prezinte umiditate și mucegai. Este foarte important să se mențină un mediu calm și liniștit în casă, deoarece copilul din primele zile de viață reacționează la sunete puternice.

Îngrijirea cordonului ombilical

După naștere este foarte important trebuie să aveți grijă de cordonul ombilical al bebelușului până la vindecarea acestuia. Acesta ar trebui să efectueze cu un set de următoarele mijloace pentru a prelucra și a usca zona, se dezinfectează cu soluție 5% de permanganat de potasiu, 2-3% peroxid de hidrogen, 70% alcool, un material steril (tifon din bumbac și tampoane). Apoi se prelucrează cu verde de briliant, procedura se repetă zilnic până ce se cicatrizează locul.

Atenție! Nu lăsați plaga de bandaj pe zonă și nu o acoperii cu scutec.

Îngrijirea orală a unui nou-născut

Membrana mucoasă a gurii la bebeluș este foarte sensibilă, predispusă la bacterii, nu necesită tratament în cazul în care nu există nici un semn de candidoză.

Pentru a trata cavitatea orală afectată avei nevie de o soluție 2% de bicarbonat de sodiu:
1 linguriță de bicarbonat de sodiu diluată în o cană de apă fiartă.

Aplicație:
După masă peste 40 minute, luați un tifon steril, îl înfășurați pe deget dumneavoastră arătător, si îl scufundați în soluția preparată. Apăsați degetul mare pe bărbie - gura se deschide și se lubrifiază întreaga gură - gingii, limba, sub limbă, buze, etc.

Sticluțele și suzetele trebuie fierte bine - sterile, borcănașul permanent să fie cu capacul închis.

Sursa foto: about-ruth.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu