7 aprilie 2019

Mamă de băiat

„Nu sta după ușă atunci când copilul tău plânge el are o singură dorință, o îmbrățișare caldă. Mergi la copilul tău! Dute la el de milioane de ori! Dovedește lui că poate avea încredere în oameni, că poate avea încredere în mediu, în tine, noi trăim într-un univers inofensiv.”                                                                                                Peggy O’Mara 

A da naștere unui fiu este o aventură foarte frumoasă și o legătură magică din clipa în care întâlnești ochișorii cei strălucitori. Pentru o mamă, fiul este micuțul său gladiator care va cuceri lumea pentru ea. Și este cea mai minunată experiență de a crește băiat care vor deveni blând și grijuliu, prudent, atent și ordonat.

Băieții care sunt educați cu tandrețe de mămici, devin soți generoși, iubitori și credincioșii familiei. Și de acesta oferiții cât mai multă atenție, formați o relație apropiată și trainică cu dumneavoastră. Aceasta va garanta și va face pe viitor un bărbat matur, care va stima femeile, inclusiv va avea respect pentru propria soție.

În urma unor cercetări făcute în 2010 la Universitatea Engleza Reading - care a acumulat și analizat rezultatele a peste 69 de studii efectuate pe mai mult de 10.000 de copii.
Au ajuns la concluzii că băieții care au un atașament puternic de mama sa - au cu mult mai puține probleme emoționale în adolescență.

Câteva sfaturi pentru mămică de băiat

1. Exprimații dragostea ce o purtați pentru băiețelul vostru
În orice caz dacă copilul vă supără, face năzbâtie, s-a murdărit, este foarte important ca copilul să știe că nu trebuie să fie perfect, pentru a avea afecțiunea de dragoste a părintelui. El merită să fie adorat și iubit pentru cel mai simplu fapt că există. Vorbiți despre sentimentele ce le aveți față de copilul dumneavoastră, și că nu este nimic rușinos în a exprima dragostea față de o persoană.

2. Vorbește cu el cât mai mult
O comunicare de succes este cheia a tuturor problemelor, nu ne referim la un conflict, dar la păstrarea unei relații deschise și înțelegătoare. Vorbiți și povestiți despre copilăria voastră, despre anumite întâmplări bune și rele, citiți băiatului povești. Aceasta îl va ajuta să se exprime mai ușor, așa că învățați copilul să comunice cu toți.

3. Cuvinte magice „Mulţumesc!”, „Te rog”, „Iartă-mă”

Copii de mici trebuie să fie învățați următoarele formule de politețe, aceasta va garanta că cei șapte ani de acasă le are. Învățați de părinți au dat roade bune în modul de comportare respect și amabilitate în relațiile cu ceilalți omeni.

4. Libertate, lăsă-l să-și murdărească hainele
E lege pentru toți copiii, în deosebi pentru băiței/ bărbați. Copii sunt micii exploratori, caracterul băieților se reprezintă prin sărituri, căzături, etc.

5. Ajută-l și învață-l să ajute

Oferiți ocazia să vă ajute la bucătărie, în curățenie, aceasta își va forma o inteligență emoțională ce va dezvolta și îi va fi de folos pe viitor în relație cu ceilalți.

6. Învață-l exemple bune, să fie un “Gentelman”
În societatea în care trăim deseori ne întâlnim cu bărbați agresivi, nerușinați și grosolani. Doriți ca să fiți mândră de băietul dumneavoastră, este foarte important să îl învățați de reguli de comportament și cum se tratează o femeie. Oferiții exemple bune precum tata, bunicul, unchiul, prietenii, luați în vedere că comportamentul acestor persoane este la nivel înalt. Manierele bune a unui mic gentelman-cavaler este să respecte colegiile și prietenii săi.

7. Învățați copilul să danseze
Da! Și băieții dansează, și ei au nevoie de aceasta, arătați cum dansați. Distrați-vă că va sosi momentul când va dori să impresioneze o fată, și atunci va avea mai mult curaj să o invite la dans.

8. Nu îl comparați cu alți copii
Fiecare copil este unic și diferit, cu calitățile și greșelile sale. În caz că îl comparați cu altcineva, copilul va dezvolta gelozie și furie ce îi va cauza în viitor multe conflicte, va fi furios și posibil va fi și deveni închis în sine.

9. Învățați-l să fie independent

Încurajați-l când încearcă să vă ajute la ceva anume, copilul trebuie să știe că poate să se descurcă și singur, și totodată se va simți util, aceasta este foarte important în creșterea copilului de a dezvolta independența.

Să ne amintim că nimeni nu este mega - perfect! Nici copiii noștri, nici noi înșine! Copilul dumneavoastră trebuie mai întâi să se simtă apreciat, să știe că îl iubești necondiționat și îl încurajați.

Sursa foto: vectorstock.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu