2 aprilie 2019

Întreruperea alăptării

Laptele matern este hrana cea mai valorosă şi utilă în ansamblu pentru o dezvoltare armonioasă a copilaşului vostru. Dar în ciuda acestui lucru, vine momentul când copilul trebuie înţărcat. Nu contează că din motive de sănătate sau de faptul că copilul a crescut mare şi înţelege de toate şi de sine stătător poate să mănânce singur. Odată ce aţi decis de a întrerupe alăptarea puteţi continua cu siguranţă să citiţi următoarele.

Cel mai important moment de regulă, este că copilul şi dumneavoastră sunteţi complet pregătiţi pentru acest pas, de a înceta alăptarea. Este o problemă mare în înţărcarea copilului, adesea apar întrebări legate cum şi ce posibile opţiuni sunt de a renunța alăptarea.

Vârsta copilului - majoritatea mămicilor cu prima dilemă ce se întâlnesc, la ce vârstă este ideal de a fi înţărcat copilul?

Se mai spune că cât copilul este mai mic, va fi mai uşor de înţărcat, dar o opinie optimă de a înţărca copilul este de vârsta de doi - trei ani, cu cât alăptarea durează mai mult, cu atât copilul va fi mai sănătos.

Unele mămici cred că alăptarea prelungită duce la inhibarea dezvoltării a copilului ce este total absurd. Starea mamei ce alăptează este principalul criteriu, oricum după naştere, copilul are o viaţă separată dar prelungeşte să aibă o legătură strânsă de mamă.

De aceea este recomandat să încetaţi alăptarea atunci când ambii simţiţi nevoia. Numai starea dumneavoastră emoțională și fizică poate fi un indicator de 100%, care vă va da de știre ca: când și cum va fi momentul prielnic pentru amândoi.

Metode
Cum să explicăm copilului că deja nu va mai fi alăptat?
Această întrebare o au toate mămicile şi au o frică enorm de mare. Au tendinţa de a crede că firul dintre mamă şi copil se va rupe, că copilul va slăbi, o senzaţie că se rupe o bucată din inimă.

Deci, opțiunile pot fi așa!
Purtați îmbrăcăminte închisă astfel încât copilul să nu ajungă la sân și când încercați să explicați că laptele nu mai este, decât în ceașcă. Lăsați-l să bea și să mănânce cât vrea. Oferiţii legume şi fructe.

Ca o altă soluţie din rândul mămicilor, este de a lăsa copilul pe două - trei zile, astfel încât să nu îşi vadă mama. Această metodă este bună numai în cazul pentru mamă, ce poate și dorește un pic să se relaxeze şi să se odihnească, dar din punct de vedere moral mai dificil şi stresant pentru copil. Mai ales că nu îşi vede mama este un dublu stres, ce se asociază că copilul crede că mama sa la abandonat, această stare emoţională de abandon și neliniște îi va fi pe toată viaţa.

În cazul copiilor mai mari, puteți deja să negociați. Începând cu aproximativ un an și opt luni (dar din nou copiii sunt diferiți, deci judecați de copilul dumneavoastră, nivelul de dezvoltare și percepție).

O altă opțiune similară sau absurdă este sugestia conceptului de a unge sfârcurile cu ceva amar sau verde de briliant. Odată ce copilul vede sau suge din piept şi are un gust neplăcut şi amar, după 2-3 încercări copilul nu mai vrea să încerce să se aplice la piept.
Acesta metodă este contrară bunului simţ.

Cea mai bună şi optimă variantă după recomandarea medicilor şi psihologilor ca înţărcarea să fie blândă şi treptată.
Vă pregătiţi cu 2-3 luni înainte, în fiecare săptămână scoateţi câte o masă din alăptare.
Pentru aceasta se recomandă să se reducă treptat hrănirea, pornind de la una în dimineața de și reducând treptat la o dată pe săptămână sau pe două, pentru a le reduce la zero.

Eliminăm hrănirea dimineața, în următoarele două săptămâni și așa mai departe.
În ultima întoarcere, eliminăm hrănirea nocturnă. Această metodă este considerată favorabilă pentru mamă, deoarece se presupune o ardere graduală a laptelui.

Vă întrebaţi cum să excludeţi şi alăptarea nocturnă? 
Uneori copilul se trezeşte şi noaptea pentru a mânca. Încercaţi să îi oferiţi copilului o cană cu lapte cald, ceai sau doar apă. Este de dorit să îi daţi din cană, nu din biberon. Acest lucru se datorează faptului că copilul trebuie să fie înțărcat din reflexul congenital al suptului.

Dacă optat să oferiţi să se hidrateze sau să bea din biberon, atunci după un timp va trebui să luptați cu atașamentul la biberon.

De menţionat! foarte bine să încetaţi alăptarea la doi ani a copilului, când toţi dinţii au apărut. Din motiv că dacă înţărcaţi mai devreme copilul şi dinţii încă nu au apărut acesta va continua să se aline sugând ceea ce este foarte bine pentru bebeluş.

Sursa foto: metdaan.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu