5 aprilie 2019

Influența alimentației în imunitatea copiilor

Totul se începe cu mâncarea! 
O alimentaţie echilibrată şi corectă este un factor cheie pentru menținerea unui sistem imunitar sănătos și puternic pentru copii. Nu oferiţi copilului alimente dăunătoare: diverse dulciuri, băuturi carbogazoase, prăjituri şi altele.

Imunitatea copilului scade în perioadele de creștere activă, a schimbărilor de anotimp sau când se adaptează la o grădiniţă a unui cerc de copii.
Sistemul imunitar este mecanismul de protecție pe care corpul îl folosește împotriva agenților infecțioși și a altor elemente străine. Cu toate acestea, dacă observați o alergie alimentară la copil, rinită alergică la copil repetată, infecții virale, ar trebui să schimbaţi stilul de viaţă şi a alimentaţiei. De asemenea introduceţi în dieta copilului alimente ce cresc imunitatea.

Pentru a crește rezistența copilului la afecțiuni respiratorii, este necesar să oferiți copiilor alimente bogate în vitamina A - caroten. Vitaminele din grupul B şi C normalizează metabolismul general, acestea le găsiţi în produse lactate și din carne, cereale, fructe și legume.

Cele mai bune produse în introducerea dietei pentru imunitate la copii

O dietă sănătoasă reprezintă fundamentul sistemului imunitar bun al copilului. Deci oferiţii copilului mere, morcovi, cartofi dulci, fasole, broccoli, kiwi, pepeni, portocale, căpșuni și varză, cereale integrale și alte produse bogate în vitaminele A, E, C, B2, B6, zinc.

Nuci/ seminţe de floarea soarelui / seminţe de in

Aceste trei produse conţin acizi grași omega-3 foarte utili, care ajută la reducerea numărului de cazuri de infecții virale, ca infecțiile respiratori. Ele cresc eficacitatea leucocitelor care distrug bacteriile și protejează împotriva infecțiilor.

Usturoi
Acest produs miraculos are un efect puternic asupra sistemului imunitar al copilului. Usturoiul crește eficiența producției de anticorpi, şi previne dezvoltarea cancerului.

Miere/propolis/polen
Produsele apicole pentru imunitatea copiilor sunt, de asemenea, importante. Cercetările au arătat că mierea are proprietăți antioxidante și antibacteriene ce îmbunătăţeşte sistemul digestiv, nu permite dezvoltarea tumorilor benigne şi maligne. Se recomandă în tratarea gâtului, iritarea a traheei, tuse.
Rețineți că copiii sub un an nu ar trebui să utilizeze mierea de a nu provoca o alergie.

Legume cu frunze verzi

Salată verde, Pătrunjel, Spanac, Varză, Măcriș, Frunze de sfeclă

Fasole, mazăre și linte
Aproximativ 80% din sistemul imunitar al organismului se află în intestin, legumele conțin o cantitate mare de amidon rezistent și fibre necesare pentru a menține bacteriile "bune" și, prin urmare pentru a întări sistemul imunitar.

Alte produse care măresc imunitatea copiilor sunt:
Ouă, Pește - Somon, Supă de pui, Portocale și rodii, Ulei de măsline, Avocado

Ce altceva influențează imunitatea copilului?

Somnul odihnitor are o influenţă mare în dezvoltarea sănătoasă a copilului. 
  • Copiii cu vârste între 1-2 ani au nevoie de 11-14 ore de somn pe zi
  • Preşcolarii de la 3 la 5 ani au nevoie de 11-13 ore de somn
  •  Iar elevii de la 6 până la 13 ani trebuie să doarmă 9-11 ore

Pentru îmbunătăţirea calităţii a somnului copilului dumneavoastră, asigurați-vă că el doarme într-o cameră întunecată. Acest lucru este necesar pentru secreția hormonului de somn melatonină, care funcționează ca un puternic antioxidant.

Activitatea fizică
Activitatea fizică este la fel de importantă ca și cunoașterea produselor care stimulează imunitatea la copii. Exercițiile fizice regulate 30 de minute în fiecare zi îmbunătățesc funcționarea sistemului imunitar și oferă alte beneficii pentru sănătate.

Alăptarea întărește imunitatea la nou născut
Este foarte important să se consolideze imunitatea nou-născutului este alăptarea completă. Se știe că cu prin laptele matern copilul primește anticorpi care îi protejează de boli. Alăptarea contribuie, de asemenea, la formarea unei microflore intestinale sănătoase.

Sursa foto: sovrani.info

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu