2 aprilie 2019

Furia laptelui

Una dintre problemele cu care se confruntă mămicile este durerea de sân în timpul alăptării. Este de dorit să nu ignoraţi senzaţiile neplăcute şi nu rezolvaţi de sine stătător orice problemă, consultaţi de urgenţă medicul dumneavoastră orice disconfort ce apare.

Astfel de probleme cu sânul pot apărea imediat după naștere și în primele luni de alăptare.
Cel mai bun medicament în acest caz va fi copilul dumneavoastră, care copilul va fi alăptat la cerere va înlătura orice disconfort neplăcut în timpul alăptării. Unele probleme în alăptare e manifestă prin următoarele:

Durere de sân în timpul alăptării
Inflamaţia pielii şi a mameloanelor, aceasta este durerea musculară, pot fi adesea cauzate de greşeala ataşării copilului la sân. Este legată de poziţia incorectă şi incomodă mamei şi a copilului în timpul hrănirii. Încercaţi să alegeţi poziția cea mai confortabilă, păstrați-vă spatele și umerii relaxați în timp ce bebelușul mănâncă - atunci la sigur durerea va dispărea.

De asemenea, sânii se pot răni singuri, adesea aceasta se întâmplă în momentul când colostru este înlocuit cu lapte. Organismul unei mămici ce alăptează produce lapte cât mai mult decât copilul are nevoi. După care aceasta se regulează şi corpul femeii produce laptele în cantităţi suficiente necare pentru nevoile bebeluşului. Sânul în timpul alăptări se umflă, devine strâns, există un sentiment de valuri. Aceste sentimente vor trece de îndată ce copilul va începe să suge în mod activ.

Îmbrăcămintea care vine în contact cu pieptul trebuie să fie liberă pentru a preveni circulația sângelui și a nu provoca stagnarea laptelui. În caz că folosiţi tampoane impermeabile pentru sâni, acestea trebuie schimbate cât mai des posibil, pentru a nu dezvolta o infecție.

Canalele înfundate

Din care motiv apare blocajul de canale, aceasta se datorează faptului că nu sa scurs suficient laptele din sân. La momentul stadiului apar frisoane, febră, posibil să observaţi o durere puternică în sân sau la atingerea şi chiar roşeaţă la nivelul pieptului. Aceasta ar pute fi şi un semn de infecţie la care ar trebui o consultaţie la medicul dumneavoastră.

Încercaţi să puneţi copilul cât mai des la sân, nu purtaţi sutien prea strâns, aceasta de asemenea, ar putea provoca conductele înfundate. Iarăşi eliminaţi stresul care poate influenţa negativ asupra alăptării.

Soluţie: Încercaţi să vă odihniţi şi să vă relaxaţi adecvat, de asemenea, încercaţi să aplicaţi comprese calde pe sân şi să masaţi încet pentru a stimula mişcarea laptelui blocat în canal.
Cu siguranţa această metodă vă va ajuta, rugaţi partenerul să vă ajute, dacă durerea nu vă lasă.
Alăptarea ar trebui să fie plăcută pentru mamă și copil.

Mastita în alăptare

Mastita este o infecţie bacteriană ce apare la nivelul sânilor, ce are anumite semne asemănătoare a gripei, ca cum ar fi febra şi durerea sânilor dumneavoastră. Adesea aceasta se dezvoltă la 10 % din toate femeile ce alăptează, în primele luni după naştere.

Soluție: Singurul mod de a trata infecția este cu antibiotice, comprese calde și, cel mai important, de a ataşa copilul cât mai des la piept pentru golirea sânilor.

Utilizați pompa de mână, până ce zona roşie dispare şi sânul este moale. De fapt este recomandat să continuați alăptarea atunci când aveți mastită.

Mameloane rănite
Principala cauză pentru apariţia crăpăturilor la nivelul mameloanelor este prinderea incorectă a sânului. Pentru a nu ajunge la un astfel de disconfort trebuie să urmații poziții în alăptare. O ataşare corectă a bebeluşului în timpul alăptări, contribuie la secreția de lapte fără probleme.

Un al doilea motiv ar putea fi igiena incorectă a sânilor: spălarea frecventa de sân, în special cu săpun. Mai întâi de toate, de a începe să hrăniţi copilul, nu spălaţi sânii cu săpun.
Bebeluşul este alimentat de cel puțin opt ori pe zi, iar din cauza acțiunii constante a diferitor produsele de îngrijirea a pilei și a apei, pielea se usucă, apar crăpături şi începe să se rănească.

Igiena sânilor înainte de alăptarea a copilului trebuie să fie doar:
- Spălarea cu apă caldă şi șterse cu un prosop curat din bumbac

Crăpăturile se vindecă rapid fără alte mijloace suplimentare. Pentru a calma durerea și a reduce sensibilitatea sânului, folosiţi creme de vindecare a rănilor, cum ar fi creme recomandate de medic, produse naturale - ulei de cătină, gălbenele și altele.

De asemenea, nu folosiţi verde de briliant, că aceasta va usca mai tare pielea.
În cazul în care pielea de pe ea cel puțin înroșită, mâncărime, senzaţie de arsură, înţepături. Acestea sunt un semnal tulburător, este probabil o infecţie la care o consultaţie cu medicul dumneavoastră vă va da un tratament corespunzător.

Sursa foto: ddnews.gov.in

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu