10 aprilie 2019

Fumatul în timpul sarcinii

Fumatul împiedică direct concepția și este strict contraindicat în sarcină. Ca urmare afectează nu doar viața intrauterină a fătului, dar și dezvoltarea sa ulterioară. Fumatul promovează o dorință sporită de a consuma alcool în timpul sarcinii

Miturile legate de fumat în timpul sarcinii sunt mai multe - precum una din cele mai renumite este că puteți să reveniți la fumat după ce copilul se naște. E de dorit să renunți la acest viciu că aceasta poate duce la consecințe asupra alaptării. Fumatul în timpul alaptări nu este permis și poate avea consecințe negative ce dăunează a calităţii hrănirii, dar şi a sănătăţii bebeluşului.

Medicii în neonatologie sunt de părere ca femeia trebui să renunțe la fumat de îndată ce află că este însărcinată. De asemenea, timpul potrivit pentru a renunța este de fapt atunci când doriți să vă concepeți un bebeluș. Dacă este o sarcină planificată, este mai bine să renunți la fumat înainte de concepție în sine.

Fumatul în sarcină riscuri la făt


Dacă mama fumează nicotina este ajunsă direct în fluxul sanguin, ca urmare aceasta este ransportată copilului direct prin placentă și cordonul ombilical la sistemele vitale ale sale. Aceasta afectează creierul bebelușului și nu permite să fie alimentată cu suficient oxigen și nutrienți, ceea ce împiedică buna dezvoltare a copilului.

Ce consecințe mai pot apărea din cauza dependenței de nicotină în timpul sarcinii?

  • Astm și alergii
  • Cancer
  • Infecțiile pulmonare
  • Malnutriția și toxicitatea fetală

Sfaturi pentru a renunța la fumat în timpul sarcinii
Fumatul este o dependență foarte grea de depășit. Cu toate acestea, femeile însărcinate ar trebui să găsească o modalitate de a lăsa țigările. Urmăriți câteva sfaturi utile ce cu siguranță vă vor ajuta:

  • Evitați contactul direct cu fumători - Petreceți timpul liber cu prietenii care nu fumează, plecați în locări unde nu este permis fumatul în încăpere
  • Guma de mestecat - Aceasta este o tehnică eficientă și cunoscută de stoparea a fumatului, din motiv că ține gura mereu ocupată
  • Asistența medicală - Cereți sfatul medicului dumneavoastră, rugați părinții, prietenii, rudele apropiate să vă încurajeze să treceți de această perioadă dificilă pentru dumneavostră.
  • Încetați treptat – Chiar dacă sunteți un fumător înrăit, ar trebui să limitați la maxim numărul de țigări pe zi.
Sursa foto: dietinpregnancy.co.uk

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu