2 aprilie 2019

Febra la bebeluși

Febra la sugari este des întâlnită de mămici: Copilul dumneavoastră prezintă simptome de febră? Nu vă panicați, de fapt acest fenomen este normal și natural al organismului în care organismul reacționează și luptă împotriva infecțiilor prin distrugerea virusurilor și a microbilor. Are loc activarea mecanismelor de protecție a sistemului imunitar al copilului.

Febra ajută organismul să lupte împotriva infecției la germeni. Cum ar fi celulele albe din sânge care luptă împotriva virușilor și bacteriilor invadatoare. Fiți atenți la simptomele și comportamentul bebelușului ca să determinați cât de bolnav e copilul. Bebelușul pare a fi mai ciudat, sau mai agitat ca de obicei, devine capricios.

Bebeluși adesea transpiră foarte tare în timpul febrei, și acum riscul de deshidratare este crescut. Încercați să îl alăptai cât mai des posibil, dacă bebelușul este mai mare de 6 luni, oferiți să bea apă.
De asemenea, ca să înlăturați transpirația spălați-l cu un prosop curat, moale și cu apă călduță.

Când trebuie tratată febra?
Temperatura normală la bebeluși +- se cunoaște că bebelușul are febră atunci când temperatura depășește de 38 grade, și poate ajunge la 41 grade. La un copil sub 3 luni, depistând temperatura mai mare de 39 grade, sunați imediat medicul dumneavoastră pentru al informa de starea copilului. Dacă sunteți în mijlocul nopți sunați de urgență ambulanța.

Nu oferiți bebelușului dumneavoastră medicamente pentru a reduce febra, cu excepția în care medicul dumneavoastră vă indică. La un bebeluș mai mare de 3 luni, contactați medicul sau medicul pediatru dacă febra persistă mai mult de 2 zile, și febra nu scade sub 38 de grade. Aici deja se recomandă un test de analiza generală a sângelui și analiza generală a urinei a copilului. O infecție a tractului urinar apare mai frecvent decât se crede la copii.

Primii pași în caz de febră la bebeluș

  • Hidratați bebelușul cât mai des posibil și mai mult decât de obicei, băuturi pe care copilul le acceptă cu ușurință
  • Nu supraîncălziți camera copilului (aproximativ 18-20°C) această temperatură este perfectă
  • Aerisiți camera copilului maxim pe 15 minute, plecați cu copilul la plimbare în acest interval de timp
  • Îndepărtați straturile de îmbrăcăminte (sau păturile) nedorite, astfel încât căldura să poată scăpa mai ușor din corpul bebelușului, dar nu dezbrăcați copilul de toate hăinuțele să nu îi fie frig și să nu să se provoace frisoane.

Febra copilului: care medicamente pot fi utilizate?
Pentru a scădea temperatura copilului, puteți folosi:

  • Paracetamolul, este cel mai frecvent utilizat și benefic, acest tratament combină eficacitatea și siguranța dacă dozele sunt respectate
  • Ibufen baby sirop - Doar pe bază de rețetă fac parte din clasa medicamentelor care manifestă acțiunea de antipiretică, antiinflamatoare, analgezice nesteroidiene

Înainte de a utiliza orice medicament sau preparat pentru bebelușul dumneavoastră, consultați-vă cu medicul dumneavoastră.

Cum să utilizați medicamentele pentru combaterea febrei la bebeluș?

  • În cazul febrei la bebeluș ce o prezintă, trebuie să respectați dozele și intervalul de timp dintre medicamente (de obicei la fiecare 6 ore, sau de patru ori pe zi), indicat de medicul dumneavoastră sau al farmacistului
  • De asemenea, să spuneți medicului dumneavoastră cum este îngrijit copilul, ce măsuri de până acum ați efectuat pentru a combate temperatura la copil și specificați greutatea bebelușului dumneavoastră. Aceasta va determina cu exactitate și va fi capabil să adapteze dozajul tratamentului în consecință.

Sursa foto: drmims.org

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu