3 aprilie 2019

Alimente permise în alaptare

Ce să mănânci pentru o dietă sănătoasă şi echilibrată?
În general trebuie să consumaţi aproximativ 1800 calorii pe zi ca să împărţiți toate mineralele şi vitaminele cu bebeluşul dumneavoastră. Alimente permise în alaptare, de a satisface cerințele și nevoile dumneavoastră cât și a micului vostru bebeluș pentru o bună creștere și dezvoltare. Vă propunem următoarele:

Deja cunoaşteţi că laptele matern este benefic pentru copilaşul vostru. De aceea  alimentația dumneavoatră trebuie să fie corectă, duceţi un mod de viaţă corespunzător, pentru că tot ce mâncaţi în timp ce alăptaţi, toţi nutrienţi ajung la copilul vostru prin lapte.

Feriţi-vă de diete stricte, dacă doriţi să slăbiţi, încercaţi alimente cu conţinut scăzut de calorii. Dar cu conţinut ridicat de substanţe nutritive pentru a ajuta să atingeţi valorile zilnice. Și cu ajutorul alăptării timp de 3 luni sunt șanse mari de a scădea în greutate.

Proteine - cât de multă proteină va trebui să includeți în alimentația în timpul alaptării depinde doar de greutatea dumneavoastră, dar în general aveți nevoie de aproximativ 20 grame de proteină.

Carbohidrați  sănătoşi şi bogaţi în fibre, vă vor ajuta mult timp să vă menţineţi în formă.

Vitaminele prenatale şi alaptarea

O dietă sănătoasă și echilibrată pentru alăptare este tot ceea ce aveți nevoie pentru a vă acoperi bazele nutriționale, mai ales dacă includeți carne și pește. Mulţi medici optează şi recomandă proaspetelor mămici ce alăptează, să introducă pe lângă alimentaţie şi suplimentele de vitamine prenatale, multivitamine pe parcursul alăptării.

Acid folic

Cunoaşteţi cât este de important în timpul sarcinii acidul folic, dar este şi foarte benefic să prelungiţi să luaţi şi în timpul alăptării. Bebeluşul trece încă în perioade drastice de dezvoltare, astfel dozajul este de 500 micrograme (μg) zilnic. De asemenea o sursă excelentă o veţi găsi şi în pâine, paste, portocale, seminţe de susan, seminţe de in, avocado, precum şi în salatele de spanac.

Acizii graşi Omega 3

Această vitamină des se găseşte în peşte, mai ales în somon roşu, aceştia sunt foarte importanţi pentru dezvoltarea bună a creierului şi a vederii. Dar din fericirea ele nu sunt sigura sursă, de asemenea, aceste vitamine le puteţi găsi în grăsimi sănătoase în carne de vită şi curcan, ouăle tot sunt bogate cu Omega 3 (250 mg fiecare), precum în seminţe de nuci şi chia.

Calciu
Deci aveţi nevoie de mai mult calciu în timp ce alăptaţi, este foarte important să completaţi cu aproximativ 1500 mg zilnic. Vitaminele de tip calciu ca şi vitamina D ajută organismul să îl absoarbă, deoarece atât în sarcină cât şi în alăptare scade semnificativ masa osoasă.

Calciu suplimentar nu va preveni pierderea osoasă, dar va contribui la compensarea acestuia. Din motiv că oasele în timpul sarcinii au slăbit tare, este foarte important ca în timpul alăptării să prelungiţi consumul suficient de calciu, acesta va ajuta bebeluşul să menţină o dezvoltare normală.

Oasele copilului sunt în creştere şi formare, de aceea în primele 6 luni de viaţă a copilului este determinată de cantitate de calciu din laptele matern, care este singura sursă de hrană.

Fier
Refacerea nivelului de fier după naşterea normală poate fi o problemă pentru proaspetele mămici. Mai ales în cazul dacă aţi recurs la operaţie de cezariană, şi aţi pierdut mult sânge. Carnea roşie, fasole, cereale sunt cele mai uşoară cale de a completa deficienţa de fier în organism. De asemenea discutaţi cu medicul dumneavoastră pentru a vă recomanda şi alte suplimente de fier şi cât este recomandat organismului vostru.

Sursa foto: confusedparent.in

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu