3 aprilie 2019

Alimente interzise în timpul alaptării

Majoritatea mămicilor ce alaptează pot continua să mănânce alimentele pe care au consumat în mod normal de până acum. De fapt, nu sunt alimente interzise care să le evitați complet!
Există alimente care trebuie evitate în timpul alăptării?

Iată câteva alimente ce să evitaţi parțial în timp ce alăptează și de ce!

Cafea, alcoolul în timpul alăptării şi fumatul în timpul alăptării
Aceste trei factori trec uşor prin sânge și apoi în laptele matern, aşa că puteţi să întâmpinaţi ca bebeluşul să devină nervos, iritabil, lipsa de somnului

Broccoli
Adesea acest aliment provoacă balonare şi gaze la bebeluş, dar aceasta nu înseamnă ca să exludeţi definitiv din alimentaţi dumneavoastră. Încercaţi să introduceţi câte puţin în porţii mici acest aliment prin fierbere uşoară

Ciocolată
Aveţi o dorinţă imensă de a mânca o bucată de ciocolată, dacă alăptaţi trebuie să fiţi foarte atentă că poate provoca o alergie la copil. Dacă urmăriţi că copilul are capricii şi probleme cu somnul, ar fi de preferat să excludeţi din dietă ciocolata pe câteva zile.

Citrice
Desigur citricele sunt surse dotate cu Vitamina C, dar acestea la moment pot provoca o erupţie pe pielea bebeluşului, iritaţii ale tractului gastrointestinal, gaze, tulburări de somn şi vărsături. De aceea alimentele bogate în această vitamină uşor şi fără restricţie le puteţi consuma ca cum ar fi papaya şi mango.

Peşte - Somon
Practic toate din speciile de peşte conţin mercur, ceea ce înseamnă că poate afecta creerul bebeluşului. Dar puteţi consuma peşte ce conţine un nivel foarte scăzut de mercur cum ar fi creveţii, ton şi somon roşu ce sunt foarte bogaţi în acizii graşi şi Omega 3.

Menta, pătrunjel şi salvie
Aceste trei plante medicinale sunt cunoscute sub numele de antigalactogene, ceea ce înseamnă că, în doze mari ele reduc producția de lapte matern. Ceaiul de mentă adesea se foloseşte când doriţi să încetaţi alăptarea copilului, întreruperea alăptării.

Ce poate înlocui băutura relaxantă? Încercați ceai de mușețel - Componentele de mușețel, care intră în laptele matern calmează copilul - Este un bonus plăcut!

Usturoi
Usturoiul și aroma de usturoi pătrunde în laptele matern, astfel încât unii bebeluşi încep să se îndepărtează de la piept sau încep să fie capricioși, odată ce simt acest miros.

Arahide
Fiţi atentă cu introducerea de arahide în dieta dumneavoastră. Cel mai adesea, alergia la arahide se manifestă prin erupții cutanate, urticarie, eczeme, respirație grea la copil.

Produse lactate

Este bine cunoscut faptul că mulți bebeluşi nu tolerează formula de lapte bazată pe laptele de vacă. Dar când beți lapte sau consumați produse lactate (iaurt, înghețată, brânză etc.) aceleași alergeni ajung în laptele matern. Simptomele unei alergii la proteinele din lapte de vaca includ

  • colici, vărsături, tulburări de somn, eczeme, piele uscată, aspră, cu înroșire, care se poate dezvolta într-un proces de purulență

Porumb
Alergiile la porumb la sugari sunt comune. Dacă observați prezența de colici sau creșterea nervozității la copil odată ce ați mâncat alimente pe bază de porumb, este posibil ca excluderea din alimentaţia dumneavoastră să fie cea mai bună alegere.

Ouă
Alergia la ouă, de obicei sub formă de sensibilitate la albușul de ou, este frecventă la bebeluşi cu vârsta de până la doi ani.

Deci cum ne dăm seama că bebeluşul are sensibilitate la un tip de aliment? 
Bebelușii dezvoltă de obicei simptomele în decurs de 12 până la 24 de ore după masă, ce includ următoarele semne:

  • Excesul de gaze, diaree
  • Eczeme
  • Plâns şi colici puternice
  • Vomă
  • Probleme cu somnul
  • Scaun sangvin şi cu mucus
  • Nasul curge
  • Respiraţie grea şi şuierătoare sau tuse

Dacă bănuiți că bebelușul reacționează la un anumit aliment pe care l-ați mâncat, următorul curs de acțiune este: de obicei, acela de a elimina complet alimentele din dieta dumneavoastră timp de două până la trei săptămâni și de a vedea dacă aceasta face diferența. Şi în cel mai rău caz de a consulta urgent pediatru dumneavoastră.

Sursa foto: momjunction.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu