5 aprilie 2019

Alimente ce cresc imunitatea la copii

Pentru a îmbunătăţi imunitatea copilului aveţi nevoie de minerale şi suplimente de vitamine. Acestea cu uşurinţă le obţineţi din fructe, legume care conțin și sunt îmbogățite cu diverse vitamine importante. Imunitatea copilului reprezintă posibilitatea organismului de a lupta și de a se apăra de agenții patogeni ca: bacterii, paraziții, toxine, viruși.

Înainte de a începe introducerea alimentelor speciale, consultaţi medicul dumneavoastră, pediatru sau un nutriţionist. Alimentaţia copilului joacă un rol foarte important în menținerea sănătății. Faptul este că reacțiile alergice sau problemele gastrice care apar atunci când alimentarea complementară este introdusă incorect provoacă o alergie alimentară la copii în primul an de viaţă.

Copiii alăptați sunt mai rar afectaţi la infecții decât bebelușii alimentați cu lapte praf.
Laptele matern este vital pentru formarea imunității copilului și protejarea acestuia împotriva diferitor boli, infecţii şi microbi. Oferă copilului toate substanțele nutritive necesare, inclusiv acizii grași esențiali. Astfel, primul și cel mai bun produs pentru întărirea imunității copilului este laptele matern.

Cele mai bune alimente pentru întărirea imunităţii

1. Laptele
Este bogat în proteine, grăsimi, carbohidrați și minerale. Puteţi oferi copilului lapte nu prea gras (după vârsta de un an). Este benefic de consum zilnic, acesta previne bolile grave precum şi cele cardiace şi diabetul de tip II.

2. Iaurt de casa sau iaurt grecesc
Toţi cunosc că iaurtul este un produs prielnic pentru sănătate. Acestea conțin probiotice (bacterii vii de acid lactic) care susțin flora bacteriană a intestinului și ridică imunitatea.
Puteţi oferi bebeluşului de la 8 luni acest aliment, şi este de dorit să îl pregătiţi de casă.

3. Mere
Merele sunt cea mai renumită sursă de potasiu, care în primul rând întăreşte inima. Îmbunătăţeşte digestia, reglează flora intestinală, potoleşte setea, poate reduce dezvoltarea eczemă la copii, curăţă şi detoxifică organismul. Se recomandă consumarea merelor în timpul gripei, infecții virale, oboseală, anemiei.

4. Morcovi
Are un efect medicinal suficient de puternic. conține beta-caroten, care este necesar pentru creşte acuitatea vizuala. Morcovul are efect de vitaminizant, tonifiant, analgezic, bactericid, antiseptic. Dar și ca efect de calmant, redă pofta de mâncare, reglează tulburările metabolismului, elimină acidul uric cicatrizant, emolient, combate diareea. Copiilor alergici diferite proteine din morcov, se recomandă fierberea la abur acestuia.

5 Mierea de albine
Este un produs foarte util pentru îmbunătățirea imunității, ajută la tratamentul răcelilor și afectează pozitiv sistemul circulator. Doar că trebuie să fie foarte atenţi când oferiţi copilului, pentru că este de asemenea, un alergen puternic.

6. Sfecla
Această legumă este bună pentru prevenirea anemiei, are un efect antiinflamator. Îmbunătățește funcționarea sistemului nervos, este un remediu eficient tonic al ficatului, în hipertensiune, gripă, amigdalită, bronşită, tuberculoză. O mică porție de salată din sfecla fiartă îmbunătățește apetitul.

7. Pătrunjel verde
Consumat crud sau în diverse supe pentru copil, va primi o doză zilnică de minerale şi vitamine. Are un conţinut bogat de fier, fosfor, calciu, potasiu, A şi C are un puternic efect antioxidant, detoxifiant, antialergic, întăreşte sistemul imunitar. Este eficient în tratarea edemelor, infecţiilor, tulburărilor de circulaţie sanguină, hipertensiunii, bolilor reumatice, colicile la nou născut, astm bronşic, respiraţia urât mirositoare.

8. Pește - Somon
Este principala sursă de acizii graşi şi Omega 3, ce are un rol extrem de important în metabolism, menţinerea sistemului nervos, dezvoltarea creierului, întărirea imunităţii. Se recomandă să oferiţi copilului peştele preparat la cuptor, grătar sau la abur.

9. Carnea de vită
Este bogat în proteine, vitamine din grupa B, fier, zinc și magneziu, ce previne anemia.
Care ajută la formarea celulelor roşii, conţin toţi aminoacizii esenţiali, aminoacizi pe care corpul uman nu-i poate sintetiza.

10. Crupe de grâu
Unul dintre cerealele de bază în alimentaţia copilului este grâul, care nu conţine gluten.
Terciul de grâu are proprietăţi bogate în vitamine şi minerale, întăreşte sistemul imunitar, îmbunătăţeşte digestia.

11. Ceapa
Conţine săruri minerale cu proprietăţi antibiotice, antiinflamatoare, diuretic şi stimulează imunitatea.

12. Usturoi

Este eficient în tratarea gripei, bronşită cronică, astm, tuse, febră, hipertensiune, infecţii bacteriene, în artroză, și utilizat pentru paraziţi intestinali. Are proprietăţi antiseptice (luptă împotriva bacteriilor, inclusiv E. Coli şi Salmonella, infecţii la nivelul tractului urinar), care ucid bacteriile și ridică imunitatea.

Sursa foto: kidspot.com.au

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu