3 aprilie 2019

Alimentația în alaptare

Fiecare proaspătă mămică îşi dă întrebarea oare organismul ei produce suficient lapte pentru nevoile copilaşului. 
Chiar dacă bebeluşul dumneavoastră adaugă în greutate normal, mămicile totuşi sunt îngrijorate de cantitatea şi calitatea laptelui matern, ceea ce doresc să asigure o hrană corectă şi sigură a bebeluşului său.

De aceea în alimentația în timpul alaptării a mămicii sunt enumerate următoarele alimente ce conţin galactogen, ceea ce înseamnă că sporeşte secreţia de lapte.
Mămica care alaptează trebuie să consume cel puţin 2 litri de apă în fiecare zi, inclusiv supe, bulion, ceai din plante, compot din fructe de sezon şi uscate.

Băuturile carbogazoase sunt excluse complet. Se recomandă să consumaţi un ceai fierbinte din ghimbir sau fenicul cu o jumătate de oră înainte de a hrăni copilul.

De asemenea nu excludeţi şi alimentele potrivite de a stimula lactaţia precum:

Ovăz
Ovăzul este un aliment bogat în fibre. Un mic dejun vă va menţine în formă şi plină de energie şi cel mai important factor vă va spori lactaţia. De asemenea are priorităţi ca reduce nivelul de colesterol, întăreşte imunitatea, previne cancerul mamar, copilul este ferit de pericolul astmului, şi reglează nivelul tensiuni arteriale.

Migdalele

Migdalele sunt un galactogen perfect de a stimula laptele matern, acesta este foarte bogat în vitamina E, ce contribuie la îmbunătăţirea părului, pielii şi a unghiilorș. Însă aceste conţin şi o cantitate mare de calciu pentru întărirea oaselor, ce este perfect pentru bebeluşul vostru.

Mămicile ce alăptează trebuie să ia 1000 mg de calciu pe zi, sau 10 migdale pe zi, acesta vă va îmbunătăţi şi calitatea memoriei. Deşi migdalele sunt şi o bună sursă de fier, aceasta va ajuta şi la producţia şi creşterea numărului de celule roşii din sânge.

Pește - Somon
Acest peşte este foarte gutos şi este carnea perfectă pentru mămicile ce alăptează. Este bogat în proteine şi conţine o cantitate mare de DHA, un tip de acid gras omega 3, ce este important ce ajută la susţinerea şi dezvoltarea bună a sistemului nervos al bebeluşului.

Caise
Caisele conțin fibre dietice, vitamina A, vitamina C și potasiu, toate substanțele nutritive esențiale. Consumul de caise poate sporeşte laptele. Caisele proaspete, întregi, reprezintă o sursă mai bună de fibre decât caisele conservate, puteţi să optaţi şi la caisele uscate.
De asemenea un conţinut de caise va întări sistemul imunitar şi vă va feri de infecţii şi viroze respiratorii, şi în mod frecvent va elimina toxinele din organism.

Iaurt

Iaurtul este un produs cremos bogat în proteine şi calciu, ce este benefic pentru alăptare. În caz că bebeluşul are intoleranţă la lactoză, ar trebui să evitaţi acest aliment. Iaurtul are ca prioritate de a preveni apariţia infecţiilor vaginale, precum şi ameliorează afecţiunile gastrointestinale.

Seminţe de susan

Aceste seminţe sunt bogate în calciu şi o bună sursă de magneziu, fibre, fier, fosfor, cupru şi mangan. Aceste seminţe odată ce introduceţi în alimentaţia voastră prin laptele matern copilul dumneavoastră va primi o doză perfectă la îmbunătăţirea sănătăţii sale. De asemenea seminţele de susan sun benefice pentru mămicile ce suferă de hemoroizii după naştere, indigestie, balonare, constipaţie şi de o dereglare al ciclului menstrual.

Spanac
Frunzele de spanac este bogat în clorofilă, conţine acid folic, vitamina B1, B2, B6, B9, PP, K, C, E, proteine şi glucide. De aceea este foarte important să consumaţi acest aliment va preveni rahitismul, acneea şi anemia la bebeluş. Precum şi pentru dumneavoastră vă va alunga starea de oboseală şi epuizare.

Orez brun
Este un aliment perfect ce stimulează lactaţia, acesta conţine fibre şi alţi nutrienţi importanţi.
De asemenea, acest aliment previne dezvoltarea unei maladii grave precum cancerul de col uterin.

Orz
Orzul reduce colesterolul în timp ce organismul vostru sporeşte cantitatea de lapte. Aceste cereale sunt bogate în proteine, este o sursă bună de zinc, vitamine, minerale şi aminoacizi esenţiali perfect pentru sănătatea dumneavoastră atât cât şi a bebeluşului vostru.

Fenicul
Aliment minune este perfect pentru producţia laptelui, puteţi să îl consumaţi în formă de ceai, este o sursă bună de fibre şi antioxidanţi. Deşi este cunoscut pentru ajutarea digestiei, are efect de anticolitic, antiseptic intestinal şi renal, calmantă, antiinflamatoare. Mai și contribuie la funcţionarea normală a sistemului digestiv prin reducerea spasmelor şi balonării la bebeluş, şi îmbunătăţeşte digestia.

Sursa foto: parentune.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu