2 aprilie 2019

Alcool în timpul alăptării

Alcoolul nu este băutura complet interzisa în timpul alăptări, dar aceasta trebuie consumată în măsuri stricte în această perioadă. Alcoolul reduce producția de lapte și atunci când este consumat în cantități mari, scade reflexul de secreţie a laptelui matern.

Conform cercetărilor efectuate, rata oxitocinei hormonul care formează evacuarea laptelui din sân, scade semnificativ până la 90%, echivalent a unui pahar consumat de vin.
Alcoolul ajuns în organismul mamei ce alăptează direct trece în laptele matern. Alăptarea este una dintre cele mai importante componente ale dezvoltării adecvate și sănătății bune a copiilor.

Odată ce aţi consumat alcool şi aţi alăptat bebeluşul acesta direct trece în sângele copilului. Dar
organele interne ale copilului nu sunt suficient de dezvoltate pentru a se descompune rapid și a elimina toxinele din organism.

Dacă intenționați să beți o singură băutură, ocazional, la un aperitiv cu prietenii, de exemplu, faceți-o imediat după ce aţi hrănit copilul. În acest fel, nivelul de alcool (în sânge și în lapte) va avea timp să se descompună până la alimentația următoare a copilului.

Nimic și nimeni nu vă interzice o bere mică sau un pahar de șampanie pentru ocazii speciale.
Dar este mai bine să aștepți câteva ore înainte de a alăpta bebeluşul. Medicii sfătuiesc să așteptați cel puțin două ore după ce ați consumat un pahar de bere sau de vin.

Ce efecte prezente asupra copilului alăptat pot fi?

  • Alcoolul afectează sistemul nervos al bebeluşului, acesta devine mai somnoros, adesea somnul va fi neliniştit şi se va trezi des. În caz că consumaţi alcool în mod regulat, copilul va prezenta o întârziere în dezvoltare emoțională, psihică şi de creştere
  • Utilizarea alcoolului poate afecta sistemul cardiovascular al copilului: crește frecvența cardiacă, probleme respiratorii, infecții virale, apare slăbiciunea generală, şi tensiunea arterială poate scădea, vomă, și diareea la bebeluș
  • Copilul adesea poate prezenta colici intestinali. Alcoolul etilic conduce la inflamarea membranelor esofagului, stomacului sau intestinelor. Funcția absorbantă a intestinului este perturbată, din cauza căreia vitaminele și mineralele sunt slab absorbite. Cu utilizarea frecventă a alcoolului, copilul nu câștigă în greutate și adesea, se află în urmă în dezvoltarea fizică
  • Utilizarea frecventă a alcoolului determină copilul să devină treptat dependent, până la apariția dependenței
  • Statisticile au demonstrat că mama ce consumă alcool, abilităţile motorii a unui copil alăptat scad cu 4 până la 5% dintr-un pahar de vin pe zi.

Berea stimulează lactația
Potrivit legendei, berea ar crește producția de lapte. Cercetătorii au arătat că bere non alcoolică este de fapt cea mai eficientă şi sigură băutură pentru mămicile ce alăptează, drojdia de bere este asociată cu o stimulare a lactaţiei. Acestea ar conţine vitamina B (in special B12), dar si proteine si fitoestrogeni.

Şi dacă doriţi să ajungeţi la stimularea lactaţiei, sunt o mulţime de ceaiuri suplimente de a stimula lactaţia ce pot fi consumate în mod uzual ca cum ar fi: ceaiul de fenicul, chimen și anason, cel de schinduf, de ciulin, lucerna, urzica sau nalba.

În orice caz, evitați să consumaţi orice băutură alcoolică. În cele din urmă, inconștiența dvs., se poate transforma în probleme grave şi fatale pentru sănătatea copilului vostru.

Recepția unei băuturi. Berea sau vinul intră în tractul digestiv. În stomac, băutura este procesată de aproximativ 20 de minute.

Aspirație. Apare în intestinul superior, subțire. Alcoolul este furnizat în sânge. Timpul de procesare este de 10 minute, apoi pornește în intestin.

Concentrația maximă în sânge. Se observă în 30-60 de minute după administrarea sau 60-90 de minute după ingestia cu alimente. Mai rapid "se elimină" șampania. Acesta trece în prima și a doua etapă în 10 minute. În același timp, o parte a etanolului din băutura care conține alcool se găsește în laptele matern.

Procesul de eliminare din corp. Viteza sa este de 10 mililitri de etanol pe oră, dar depinde de greutatea corporală a femeii, și cantitatea de alcool consumată. servirea a băuturilor alcoolice mai puternice, eliminarea acestora durează mai mult timp.

Sursa foto: verywellfamily.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu