1 aprilie 2019

Acneea bebelușului

Acneea neonatală se manifestă prin micile coșuri ce se răspândește pe suprfața pielii a nou născutului - față, bărbie, obraji, frunte, pe umeri sau pe trunchi. Aceasta afectează aproximativ 30% dintre bebeluși, dar nu vă panicați, acest fenomen nu este atât de grav.

Această reacție se datorează unui aport foarte mare de hormoni la sfârșitul sarcinii. Determinând o stimulare semnificativă a glandelor sebacee și, prin urmare o producție mai mare de sebum. Numai după câteva săptămâni acestea sunt eliminate în mod natural, pielea copilului devine foarte des uscată deoarece glandele sebacee nu sunt încă active.

Fiți calmi o astfel de afecțiune durează până la 2-3 săptămâni de la naștere, dar complet dispar la vârsta de 2-4 luni. O astfel de acnee poate fi recunoscută și diagnosticată pe baza aspectului și momentul apariției sale.
Vă întrebați dacă este contagioasă? Nu! Acneea apare la bebeluși care urmare a efectului de maturare a hormonilor mamei, rămași pe pielea copilului.

Cum de a trata acneea bebelușului?
Mai întâi de toate este de prefect să nu atingeți aceste coșuri, în general, lăsați-le în pace în decurs de câteva zile sau săptămâni aceste de la sine vor dispărea încet cu încetul.

Aveți grijă de igiena zilnică a copilului și de baia bebelușului. Fața copilului trebuie curățită cu un prosop curat și moale, dacă doriți faceți o infuzie din romaniță și aplicați pe acneea neonatală. Se recomandă spălarea copilului cel puțin de două ori pe zi, erupția pe zonele problematice trebuie șterse cu apă sau cu o soluție salină sau fiziologică.

Dacă bebelușul dumneavoastră prezintă această acnee pe tot corpul, ar trebui să vă revizuiți dieta dumneavoastră. În caz că alăptați aveți o mare grijă de alimentația în alăptare și care sunt alimente interzise în timpul alăptării. Ca spre exemplu căpșune, roșiile, sfecla, dulciurile, produse afumate, condimentate, sărate, picante etc. 

Dacă hrăniți cu alimentația artificială, atunci este important să monitorizați reacția bebelușului după ce a mâncat. Dacă erupția apare pe parcursul zilei, și atunci se recomandă să schimbați amestecul de lapte artificial. Și nu în ultimul rând trageți atenția la detergentul cu care spălați hăinuțele copilului, acestea ar trebui să fie hipoalergenice. În primul rând să nu conțină parabeni și ftalați, nepotrivite pentru pielea sensibilă la bebeluși.

Ce nu trebuie să faceți

  • Nu încercați să sparge-ți coșurile, acestea s-ar putea infecta, și la final veți agrava situația, coșurile. În mod natural acestea vor dispărea în câteva săptămâni după erupție
  • Evitați produsele cosmetice care sunt prea grase sau prea iritante pentru pielea bebelușului
  • Evitați utilizarea cosmeticelor comune: multe creme, uleiuri și loțiuni și chiar unele săpunuri vor avea tendința de a agrava acneea bebelușului deoarece conțin iritante care nu sunt absolut concepute pentru pielea copilului dumneavoastră
  • Nu utilizați medicamente pe bază de acnee, fără consultarea medicului nu întrebuințați nimic

Dacă aveți îndoieli cu privire la simptomele ce suferă bebelușul dumneavoastră, nu ezitați să consultați medicul pediatru.
În cele mai multe cazuri, ca cum ar fi: eczeme, eritemul alergic, și eritemul caloric, aceste afecțiuni frecvente apărute la bebeluși mici, pot semăna și confundate cu acneea neonatală.

Sursa foto: nashidetki.net

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu