15 martie 2019

Viața sexuală după naștere

Nașterea unui bebeluș aduce numai bucurii și emoții pozitive. 
Dar vă întrebați care este cea mai favorabilă perioadă de reînnoirea sexualităţii? Din punct de vedere medical, organismul femeii este gata să reia relaţiile intime după ce organele reproductive sunt restabilite complet.

La fiecare femeie după naştere, acest lucru se manifestă individual. Pentru aceasta este nevoie de timp pentru a contracta uterul, muşchii vaginului. Vaginul poate avea nevoie de mai mult timp de restaurare uneori până la 8 săptămâni.

Fiţi atenţi dacă aţi decis să aveţi contact sexual mai devreme de acest timp, puteţi avea o infecţie gravă, sau o inflamaţie. Și de aceea trebuie să aşteptaţi vindecarea rănii rămase de la placentă, precum şi închiderea canalului cervical. În caz că aţi avut o intervenţie chirurgicală ca cezariana, uterul are nevoie de o perioadă similară pentru a se restabili.

Termenul mediu pe care medicii recomandă este destul de vag, în jur de 42 de zile, 8 săptămâni, 6 săptămâni. Minim este de 4 săptămâni sau o lună, în dependenţa cum a evaluat sarcina şi cum sa desfăşurat naşterea. O femeie este destul de capabilă să determine când este pregătită să reia intimitatea de a face sex.

Faptul că organele au ajuns la refacere, indică încetarea excreţiei post partum sau mai sunt numite ca lohii. Cusăturile mici e vindecă chiar şi mai repede. Dar mai întâi de aceasta este obligatoriu să vă programaţi, şi să faceţi cu control medical ginecologic, de a înlătura orice problemă şi teamă.

Sunt şi situaţi extreme în care unele cupluri reiau relaţiile sexuale încă din a doua săptămână, acest lucru nu trebuie de făcut pentru a nu vă risca sănătatea şi viaţa. Pericol există chiar dacă folosiţi şi prezervativ.

Sexul după naştere e ca şi cum ai face sex pentru prima dată
Cel mai bun răspuns la această întrebare ce multe mămici se întreabă, este pur şi simplu să vă asiguraţi că sunteţi pregătită fizic şi moral. Și asiguraţi-vă că partenerul dumneavoastră vă înţelege sentimentele şi preocupările voastre. S-ar putea să vă confruntaţi cu unele provocări pe măsură că vă este teamă şi sentimentul că e ca prima dată.

Unele mămici raportează că au senzaţii dureroase, dar alte nu prezintă nici un disconfort.
Uterul şi colul uterin s-ar putea să fie mai mici decât în trecut, s-ar putea să aveţi o cusutură mai strânsă a vaginului.

Nivelurile ridicate de estrogen pot duce la uscăciune, mai ales dacă alăptaţi bebeluşul.
Cea mai optimală rezolvare este să vă înarmaţi cu lubrifiant pe bază de apă doar în cazul în care vă pregătiţi să faceţi sex.

Uitaţi de mituri că precum nu puteţi rămâne din nou însărcinată dacă alăptaţi sau înainte de prima perioadă menstruală. S-ar putea să nu observaţi, dar puteţi avea perioade de ovulaţie. Aşadar, sunt multe şanse să rămâneţi din nou însărcinată dacă faceţi sex neprotejat.
În caz că nu intenţionaţi să planificaţi o nouă sarcină, discutaţi diferite opţiuni contraceptive cu partenerul dumneavoastră şi cu medicul.

Chiar dacă alăptaţi şi aţi dat naştere prin cezariană, modificările hormonale pot determina iarăşi uscăciune vaginală neplăcută şi dureroasă. Şi dacă respectaţi acest termen de 6-8 săptămâni, unele femei pot avea nevoie de mai multe luni de a se întoarce la ritmul sexual obişnuit. Libidoul variază de la femeie la femeie şi de la sarcină la sarcină. Nu vă învinuiţi: aceasta este normal!

Puteţi de asemenea, să aveţi şi surprize neaşteptate, acest tip de surpriză nu se întâmplă la toate femeile, dar dacă alăptaţi, puteţi pierde câteva picături de lapte în timp ce faceţi dragoste, şi organismul produce oxitocină, hormonul fericirii.

Dacă actul sexual continuă să fie dureroase fi de dorit să vă adresaţi medicului ginecolog. Câteodată modul în car a fost cusut locul rupturi a vaginului sau poate să nu permită evoluţia recuperări pe termen lung. Aici poate fi necesară o nouă intervenţie chirurgicală.

În caz că mai aveţi şi o secreţie vaginală mirositoare ca lohii urât mirositoare, este posibil să aveţi o infecţie care trebuie tratată medical şi trebuie să raportaţi urgent medicul ginecolog al dumneavoastră.

Sursa foto: dnk.uz

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu