31 martie 2019

Vaccinurile la copii

Vaccinurile este o temă foarte controversată și abordată de către mămici în ultima perioadă. 
Ce le sperie tot mai des mamele să-și vaccineze copiii? Motivul principl este că au frică de efectele adverse ale vaccinului?
Nu este o decizie ce se ia ușor, este decizia ce joacă un rol important în sănătatea copilului.

Vaccinarea este un mijloc esențial de prevenirea bolilor virale și infecțioase, în deosebi la copii mici. Fiecare vaccină este formată în așa componență ce dezvoltă germeni microbieni non-patogeni. Injectată în organism, acestea stimulează rezistența copilului dumneavoastră care să îl protejeze de un anumit tip de boală.

Importanța imunizării
Vaccinurile împotriva tetanosului, poliomielitei și difteriei au redus în mod semnificativ rata mortalității infantile la nivel mondial. Necesar pentru protejarea sănătății copilului dumneavoastră este de asemenea, esențial la nivel colectiv. Deoarece reduce riscul epidemiilor, morbidității și mortalității infantile. În imunizarea copilului trebuie să aveți deplină încredere în medicul pediatru și respectarea recomandărilor acestuia.

Înainte de a vaccina copilul, acesta trebuie să fie perfect sănătos, un control medical și o analiza generală de sânge și urină, va constata sănătatea copilului. Copilul nu trebuie să prezinte nici un simptom de tuse, diaree, răceală sau febră.

De asemenea, există și riscuri secundare de efecte nedorite ca:

  • Durerea și înroșirea locului injectat, cefalee, somnolență, iritabilitate, oboseală și febră la bebeluș.
Dar aceasta nu toți copiii prezintă acest gen de disconfort.

Riscurile de apariție a reacțiilor adverse grave afectează doar o mică minoritate a celor vaccinați. Aceste riscuri sunt foarte mici comparativ cu nivelul de protecție pe care îl oferă vaccinul.
Ca să îl protejați sănătatea actuală și viitore a copilului, este foarte necesar vaccinarea.Aacesta oferă o protecție formată de anticorpi, atunci când în organism este introdus vaccinul, acesta "cunoaște" agenții patogeni ai infecției și "învață" metodele de combatere a acestora.

Vaccinurile făcute în copilărie, formează baza de protecție pentru imunitate împotriva diferitor infecții individuali pe viață.

Ca remarcă nu toate tipurile de vaccin sunt obligatorii, unele sunt foarte recomandate iar altele sunt întrebuințate numai în anumite cazuri. Reacțiile postvaccinale apar în 10-15% din cazuri, aceste trec fără să dăuneze sănătății. Complicațiile se manifestă prin apariția oricăror boli care apar într-o formă ușoară.

Profilactica vaccinului trebuie să corespundă următoarelor cerințe ca:

1. Fiola cu preparatul de vaccin este luată din frigider și examinată termenul de valabilitate

2. Să se evalueze marcajul de pe flacon și calitatea - componența lichidului din interior să nu conțină elemente de fulgi, bucăți, etc.

3 Fiola este deschisă în prezența părinților cu mănuși sterili

4.Vaccinul este administrat copilului în poziția culcată sau așezată

5.Vaccinul este administrat exclusiv cu o seringă și un ac de unică folosință

6. Dacă se introduce mai multe tipuri de vaccin, acesta trebuie să fie injectată cu seringi diferite și locuri diferite.

7. Locul injectării este șters cu alcool sau alt antiseptic

Foarte multe mămici sunt de părerea că imunitatea copilului se formează singură, produsă în mod natural, este mai bună decât imunitatea dobândită prin vaccinare. Trebuie de menționat că infecțiile naturale pot duce la complicații foarte severe, ba chiar și la deces. Bolile pe care majoritatea oamenilor le consideră ușoare, cum ar fi varicela, pot provoca o infecție severă ce necesită spitalizarea urgentă.

Cu toate acestea, rezultatul vaccinării nu este important - procesul este cel mai important!

Sursa foto: elle.de

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu