11 martie 2019

Stimularea ovariană - 10 moduri

Doreşti să concepi un copil? 
Iată o listă de a îmbunătăţi cu eficacitatea fertilitatea!
Într-un ciclu menstrual ovarul produce un folicul în momentul ovulaţiei. Acesta expulzează un ou, care la urma sa va fi fertilizat de un spermatozoid. 

Creșterea fertilității la femei este optimă pentru a creşte şansele de a concepe.
Pentru a calcula, trebuie să cunoaşteţi durata ciclului menstrual al dumneavoastră. Numărul zilelor dintre prima zi a ciclului menstrual şi prima zi a începerii aproximativ a ciclului următor.

Aveţi un ciclu tipic de 28 de zile: ovulaţia are loc să aibă în a 14-a zi după prima zi a ciclului.
În caz că aveţi un ciclu scurt care durează de 21 zile, ovulaţia va avea loc la a 7-a zi după prima zi a ciclului menstrual.

Dacă durează 25 zile, ovulaţia are loc în a 11-a zi (25-14). Aveţi un ciclu menstrual lung: în acest caz calculaţi în felul următor: dacă durata ciclului e de 33 de zile, ovulaţia are loc în a 19-a zi după prima zi a ciclului, adică 33-14=19.
Aveţi un ciclu neregulat: aici este mai greu de calculat data fertilă pentru ovulaţie.

Cum stimulam ovulaţia?

1. Mâncaţi cât mai sănătos
Vă asiguraţi din timp organismul dumneavoastră cu nutrienți esențiali și necesari, al unei diete echilibrate ce va fi un mare ajutor. Mâncaţi variat, sezonier şi evitaţi produsele modificate ca cum ar fi alimente congelate sau fast-food!

2. Aveţi grijă de greutatea dumneavoastră
Vă monitorizaţi permanent greutatea. Fiind prea slabă, nu aveţi suficientă grăsime, aceasta creează mai puţini hormoni ce ne poate să producă ovulaţia.

De asemenea, fiind prea plinuță, excesul de greutate poate fi dăunător pentru sănătate şi poate avea un efect negativ asupra ovulaţiei. În cazul că nu aveți ovulația frecventă, şi ca urmare sunt puţine şanse de a rămâne însărcinată.

3. Eliminaţi stresul
Potrivit statisticilor, stresul reduce cu 55% considerabil şansele de a concepe un bebeluş.
În mod obişnuit se ştie că stresul de zi cu zi încetineşte semnificativ chiar şi face imposibilă ovulaţia.

4. Renunţaţi la fumat

Studiile au demonstrat că fumatul afectează funcţionarea aparatului reproductiv, femeile ce fumează rămân însărcinate mai greu, având o influenţă negativă celor cu fumatul pasiv. Primul pas este de a renunţa totalmente de acest viciu.

5. Nu consumaţi alcool

Alcoolul este foarte periculos pentru concepere şi viitorul bebeluş, acesta scade nivelul de estrogen din organism. Un ovul va fi mai dificil să se implanteze în uter. Un pahar de vin alb sau roşu pe o săptămână nu este atât de dramatic, dar luaţi în considerare şi alte aspecte ale organismului.

6. Învaţă să duci cont de ciclul menstrual

Se spune că la femei ovulația are loc în a 14-a zi după ciclul menstrual, dar la toate femeile aceste cicluri sunt total diferite! Sunt mai multe tehnici de a depista sigur când are loc ovulaţia ca spre exemplu. Atrageţi atenţia timp de 3-5 zile temperatura corpului, care acesta poate creşte uşor, sau sunt teste de ovulaţie.

7. Renunţaţi la cofeină

Cafea după multe studii şi cercetări este cauza a multor avorturi spontane, şi aceasta scade procesul ovulaţiei!

8. Acordaţi atenţie şi de sănătatea viitorului tată
Viitorul tată aduce copilului 50% din materialul genetic. De asemenea, tatăl tot ar trebui să dea o semnificaţie dietei echilibrate şi sănătoase. Și să aibă un mod de viaţă pentru aşi creşte constant fertilitatea, şi astfel să dea viitorului bebeluş tot ce e mai bun şi toate şansele de supravieţuire.

9. Un curs de multivitamine

Pregătiţi organismul vostru şi al partenerului cu suplimente de vitamine în perioada prenatală, care să conţină Vitamina C, A, B, zinc şi fier. Acest ar fi benefice pentru stimularea conceperii a ovulaţiei, atât pentru femei cât şi pentru bărbaţi.

10. Cu tact planificaţi partidele de sex

De a concepe un bebe este sunt momente pline de tandreţe şi plăcere, de aceea fiţi răsfăţată şi depuneţi prea multă pasiune. Majoritatea cuplurilor iau între 3-6 luni pentru a concepe un bebeluş, astfel nu vă panicaţi dacă nu funcţionează din prima dată!

Se dovedeşte că a face dragoste în mod regulat (cel puţin de două ori pe săptămână), ar regula ciclul menstrual.

Sursa foto: onesharpmama.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu