12 martie 2019

Stări de greață

Toxicoza este un fenomen destul de comun în rândul femeilor însărcinate. Peste 80% dintre gravide suferă de aceste greţuri matinale, care se manifestă de cele mai multe ori dimineaţa. 
Practic toate femeile suferă de stările de greață în stadiile incipiente ale sarcinii.

Cel mai adesea acest simptom apare de regulă la a 5-6 săptămână şi se pot termina probabil la o scurtă durată de 15-20 săptămână de sarcină. Stările de greaţă pot apărea uneori şi în zilele de întârziere a ciclului menstrual, sau chiar mai devreme. Începând cu prima zi a concepţiei, dar asta se manifesta la doar 10% dintre femei însărcinate.

Grețurile în primul trimestru de sarcină se observă cel mai frecvent, dar sunt şi cazuri că toxicoza poate apărea ca toxicoză târzie, care este cu mult mai periculoasă. Aceasta de regulă apare după săptămâna a 20-a de sarcină.

Toxicoza timpurie în principiul este un simptom şi fenomen fiziologic, care nu necesită tratament. Dar dacă vă simţiţi cu mult mai rău, adesea aveţi:
- vărsături abundente
- pierdeţi în greutate
- creşte deshidratarea corpului
Atunci apelaţi urgent la medicul dumneavoastră ce vă monitorizează şi duce evidenţa la sarcină.

Cel mai adesea starea de râu este activă până la săptămâna a 20-a de sarcină. 
Și există mai multe grade de severitate a toxicozei la femei însărcinate aceasta se împarte în trei etape:

• Greaţa uşoară şi o cantitate mică de vărsături se manifestă nu mai mult de 5 ori pe zi, de obicei după ce mâncaţi.Starea de sănătate a mămici gravide se înrăutăţeşte în mod semnificativ, persistă slăbiciunea, rata pulsului creşte iar tensiunea arterială scade. Pierde în greutate în primele două săptămâni nu mai mult de 2 kg

• A doua etapă sunt vărsături de până la 10 ori pe zi şi scăderea în greutate poate fi până la 4 kg., pe o perioadă de două săptămâni ceea ce poate duce la o scădere a tensiuni arteriale.

• În a treia etapă sunt vărsăturile excesive, care se pot manifesta până la 25 de ori pe zi. Acest proces duce la deshidratarea corpului şi pierderea semnificativă în greutate mai mult de 7-10 kg.

Pentru a reduce toxicoza în timpul sarcinii, puteţi recurge la remediile populare:

Consumaţi cât mai mult ceai din romaniţă, acesta ajută la digestie şi are un efect liniştitor.

Menta - ceai din mentă, aveţi la dumneavoastră aceste bomboane mentolate, atunci când aveţi senzaţia de a vomita, vă va linişti stomacul imediat

Ghimbirul - îl consumaţi în formă de ceai, acesta este un remediu excelent în lupta cu toxicoza. În această perioadă plimbările sun utile.

Sursa foto: momlovesbest.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu