14 martie 2019

Sexul în sarcină - 12 beneficii

Vă întrebaţi dacă puteţi face sex în timpul sarcinii? O astfel de întrebare se confruntă foarte multe cupluri, și din acest motiv sexul este evitat.
Medicina nu respinge această posibilitate, dar trebuie discutată din timp cu medicul dumneavoastră. Dacă sunteţi însărcinată cu doi sau mai mulţi copii este contraindicat de a face sex.

După statistică şi cercetărilor medicali, hormonii şi enzimele masculini la această perioadă sunt necesari corpului feminin. Aceasta ajută în marea parte pentru elasticitatea colului uterin, ceea ce datorează deschiderii în timpul naşterii.

Totodată, medicii recomandă şi vă sfătuiesc de a face sex chiar la sfârşitul sarcinii, pentru a provoca naşterea în caz că aţi depăşit termenul limită de săptămâni.

O perioadă bună de a face sex se consideră al doilea trimestru de sarcină. Din motiv că copilul este deja format complet şi în jurul corpului acestuia este format o protecţie fiabilă din mai multe straturi protectoare.

În caz că placenta este poziţionată la un nivel scăzut, sau persistă tonusul muscular ridicat, sexul este contraindicat. Placenta se poate desprinde, şi poate provoca cu uşurinţă un avort spontan.

În plus unui medici afirmă că sexul în timpul sarcinii este cel mai bun antidepresiv pentru viitori părinţi, beneficiile ar fi următoarele:


 • 1. Scapă de stres - Absenţa acestuia pe termen lung va contribui la acumularea emoţiilor negative.
 • 2. Naşterea mai uşoară - Este un fel de antrenament pentru muşchi, ca aceştia să nu să se atrofieze, şi în consecinţă va garanta o naştere mai rapidă şi uşoară.
 • 3. Sexul în timpul sarcini este mai sigur - avantajul este că mulţi bărbaţi se bucură de această facilitate, din motiv că nu întrebuinţează prezervativul. Dar bărbatul trebuie să fie testat, de a nu transmite diferite infecţii posibile, pentru că organismul femeie însărcinate este predispus la diferiţi microbi.
 • 4. Reduce tensiunea arterială - sa constatat că sexul scade tensiunea arterială, ce este benefic pentru ambii parteneri. Din motiv că tensiunea arterială crescută poate provoca cu uşurinţă preeclampsia, ca rezultat afectează şi complexifică sarcina.
 • 5. Îmbunătăţeşte orgasmele - Fluxul de sânge intensifică dorinţa sexuală, şi ca urmare multe din femeile însărcinate ating un orgasm pentru prima dată pe perioada sarcinii.
 • 6. Reduce durerea - Orgasmul eliberează oxitocină sau numit ca hormonul fericirii, pe care studiile au constatat că creşte toleranţa de durere 90%.
 • 7. Arde caloriile - Sexul este cel mai distractiv fitnes de a rămâne în formă, aceasta va arde în jur de 80 de calorii, chiar şi mai mult în timp de 30 minute făcând sex.
 • 8. Stimulează imunitatea - După statistică sa constatat că sexul creşte nivelurile de IgA, un anticorp ce ajută semnificativ pentru evitarea a diferitor infecţi şi a virozelor, răcelilor.
 • 9. Depresia postnatală - Accelerează recuperarea
 • 10. Îmbunătăţeşte fericirea - Organismul femeii eliberează endorfinele – moleculele fericirii, aceştia vă fac pe dumneavoastră cât şi pe copil mai relaxanţi.
 • 11. Creşte intimitatea - Marea parte a eliberări oxitocinei, aceasta este legat de un ataşament plăcut şi romantic.
 • 12. Îmbunătăţeşte somnul - Sexul este un relaxant şi aceasta vă va ajuta să dormiţi mai bine.
Prin urmare nu ezitaţi să vorbiţi cu medicul dumneavoastră pentru a nu crea unele probleme mai grave, cereţi sfaturi. Consultaţi-vă pentru a fi sigure pentru o intimitatea dorită și binedispusă.

Sursa foto: zoombaby.co.uk

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu