15 martie 2019

Sexul după naștere - Ce trebuie să știi

Intimitatea intimă nu este doar un mecanism de procesare, ci un proces plăcut între două persoane de sex opus. Sexul după naștere însoțită de schimbări hormonale,ridică multe întrebări, împotriva cărora există multe mituri. 
Vom încerca să înțelegem care dintre ele sunt aproape de adevăr și care nu au nimic de-a face cu realitatea.

Mitul 1. Sexul după naştere este posibil
Corpul dumneavoastră ştie mai bine când este pregătit şi modificările fiziologice nu permit posibilitatea de o intimidare. În cele din urmă naşterea nu a decurs uşor şi sunt nişte cusături în locurile intime.

Medici recomandă că se pate de a face sex după 4-6 săptămâni de la naştere. Uterul trebuie să revină la forma iniţială, după ce dispare sângerarea. Totul depinde de caracteristicile individuale ale corpului feminin, cât de repede este restabilit complet.

Mitul 2: Sexul după o intervenţie cezariană este mi uşor, pentru că vaginul este bine
În marea parte este adevăr colul uterin şi vaginul nu au avut de suferit mari schimbări. Dar ce ţine de cusăturile pe abdomen ar trebui să vă înarmaţi cu răbdare până la vindecarea acestora. Cea mai optimă rezolvare este să ţineţi cont de sfatul medicului care efectuează examinarea obiectivă procesului de recuperare.

Mitul 3: Femeile după naştere cred că sunt neatrăgătoare
Sunt o serie de motive, dintre care majoritatea au un caracter psihologic:

  • O femeie se consideră neatrăgătoare din cauza unor vergeturi, a stări de disconfort, se simte că e mai plină, etc.
  • Depresia postnatală reduce dorința sexuală
  • Excesul de oboseală asociat cu îngrijirea unui nou născut
  • Frica subconştientă: De a rămâne însărcinată iarăşi, că sexul după naștere este dureros și așa mai departe.
Femeia nu trebuie să păstreze toate emoțiile în sine, trebuie să vorbești sincer cu partenerul și să găsească o alternativă împreună.

Mitul 4. Mama dacă alăptează nu rămâne însărcinată

Această gândire este exact un basm. Alăptarea, un ciclu neregulat, nu poate permite o nouă sarcină. Puteţi să nu simţiţi că sunteţi în perioada de ovulaţie şi de aceea ar trebui să alegeţi mijloace de contracepţie consultând un ginecolog.

Mitul 5. Fără lubrifiant nu se poate face sex
Adevărul în acest mit este. Modificările hormonale ale corpului feminin, precum ca alăptarea, pote duce la uscăciunea vaginală excesivă.. Pentru a evita disconfort şi durerile actului sexual, est de dorit să utilizaţi lubrifiantul pe bază de apă.

Mitul 6. Sânii nu vor mai reveni la forma iniţială!
Pe perioada sarcinii şi alăptări, pieptul devine mai mare şi îşi schimbă din formă. După înţărcarea copilului, pieptul scade dar pielea nu îşi poate redobândi elasticitatea la fel de repede. Îmbunătăţirea stării după naştere vă va ajuta exerciţiile pentru întărirea muşchilor pectorali.

Mitul 7. Alăptarea strică pieptul

Este adesea un mit . Tot ce a avut să se întâmple în schimbarea sânilor a avut loc în timpul sarcinii. după naștere aceştia îşi îndeplinesc doar funcțiile.Bebeluşii alăptați sunt mai puternici și mai sănătoși decât cei artificiali, din cauză că laptele matern protejează de mai multe boli. Alăptarea - previne bolilor mamare, cum ar fi cancer mamar.

Mitul 8. Abdomenul după naştere nu va fi plat

Această afirmaţie nu este adevărată. După naștere, mușchii abdominali sunt întinși și pentru a-și restabili tonul vor avea nevoie de timp. Cu cât femeia este mai activă şi face sport, cu atât mai scurtă va fi această perioadă de a recăpăta un abdomen plat.

Mitul 9. Nu puteţi pierde din kg după naştere
Nu este adevărat. În perioada de lactație, dietele rigide sunt contraindicate, dar odată cu alăptarea veţi reduce din greutate semnificativ în decurs de 3-6 luni.
Alimentaţia trebuie să fie sănătoasă, corectă și echilibrată în ceea ce privește compoziția și cantitatea de calorii. Acestea ar trebui să satisfacă necesitățile de bază ale organismului.

Mitul 10. Viaţa intimă se schimbă radical

Această idee este parţial adevărată. Unele femei doar! după naștere descoperă un orgasm și devin pasionate. Dar unele au plăceri sexuale mai pronunţate după 3-6 luni.

Sursa foto: cont.ws

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu