15 martie 2019

Semne înainte de naștere

Multe mămici fiind însărcinate în ultimele săptămâni de sarcină au întrebări legate de semnele şi simptomele a nașterii. 
Cum se declanşează o naştere? 
Cum să ştiu că naşterea se începe? 
Există semne că naşterea urmează să înceapă? 
Vă prezentăm câteva semne care dau de știre că se declanșează nașterea!

Desigur, este foarte complicat să precizezi cu exactitate data naşteri a copilului. Dar sunt unele semne să apară că naşterea este pe drum şi copilul se poate naşte curând.
De asemenea, naşterea nu se manifestă rapid, organismul femeii nu se schimbă peste noapte.

Motivul apariţiei acestora este o creştere semnificativă a cantităţii de estrogeni înainte de naştere, activitatea acestor hormoni afectează bunăstarea fizică şi comportamentul femeii însărcinate. Aceşti prevestitori apar cu 2 săptămâni înainte de declanşarea naşterii propriu-zisă.

Contracţiile Braxton-Hicks
Aceste contracţii s-au manifestat şi în ultimele luni de sarcină, dar că numai aceste au fost false.
În caz că acestea sunt mai dese, intense şi dureroase, cresc în intensitate atunci acestea sunt adevărate contracţii şi că travaliu s-a declanşat.

Durere abdominală
Cu trei săptămâni înainte de naştere, bebeluşul se pregăteşte de naştere şi coboară în jos cu capul în segmentul al uterului şi o trage în jos. De asemenea, arsurile la stomac dispar (uterul nu mai apasă pe diafragmă), dar coborând în jos uterul începe să apese pe vezica urinară, şi în mod normal urinările devin mai pronunţate şi frecvente.

Pierderea în greutate
Cu aproximativ două săptămâni înainte de naștere, greutatea poate scădea, de obicei scade cu 0,5-2 kg. Acest lucru se întâmplă deoarece organismul retrage excesul de lichid și reduce umflarea. Viitoarea mamă observă că la sfârșitul sarcinii a devenit mai ușor pentru ea să poarte inele, mănuși, pantofi - această umflare redusă pe mâini și picioare.

Scaune dese
Muşchi intestinali şi hormoni se relaxează, ceea ce duce la o tulburare a scaunelor dese, uneori aceste pot fi de 2-3 ori pe zi.

Apetit scăzut
În ajunul nașterii, poftele de mâncare dispar. Toate acestea sunt datorate că organismul se pregăteşte pentru naşterea naturală.

Modificări stării emoţionale

Se ştie că femeia îşi schimbă starea de spirit cu câteva zile înainte de naştere. Ele devin mai obosite, şi doresc să se odihnească şi să doarmă cât mai mult posibil. O astfel de stare este înţeleasă, organismul odihnit recapătă  mai multă energie pentru pregătire de naştere.

Modificare comportamentului bebeluşului

În ultimele zile înainte de naştere copilul devine mai pasiv și nu este atât de energic cum era. Aceasta se datorează bebeluşului care a câştigat suficient în înălţime şi greutate, dar și comportamentul său se manifestă că nu are unde să se întoarcă în uter.

Pot să se declanşeze şi senzaţii neplăcute ca pierderea dopului gelatinos

Aceasta este unica şi importanta prevestire principală şi evidentă a naşterii. Acest moment poate avea oricând şi oriunde, de la câteva ore până la câteva zile sau săptămâni înainte de a se declanşa naşterea propriu-zisă.

Atenţie! Dacă scurgerea este de o culoare roşie aprinsă, acesta este un semn că ceva decurge nu cum trebuie şi urgent anunţaţi medicul.

Există semne pe care se poate da de înţeles că naşterea a început acum:

  • Scurgeri vaginale abundente - pot apărea numite pete pe lenjerie. Sunt în cantităţi mai mari şi rozacee. Este un fenomen normal, mucoasa vaginală se pregăteşte pentru naştere
  • S-au rupt apele - medicina prevede că o femeie din 10, membrana se rupe chiar şi în lipsa contracţiilor. Este probabilitate să nu observaţi însăşi procesul de ruperea a membranelor. Acesta se manifestă prin scurgerea lichidului cald, care este incolor şi limpede, seamănă ca apa fără miros. De asemenea, în maxim 12 ore apar şi contracţiile, după 24 ore riscul de infecţie creşte.
  • Contracţiile devin dureroase şi devin din ce în ce mai insuportabile şi prelungite
  • Durerile nu se modifică dacă sunteţi aşezată jos, staţi culcată pe pat sau dacă vă plimbaţi, dar dimpotrivă se intensifică odată cu orice activitate fizică.
  • Durerile se simt mai ales în abdomenul inferior şi variază în spate.
Sursa foto: sp.depositphotos.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu