12 martie 2019

Săptămâna 9 de sarcină

Acum începeţi a treia lună de sarcină, vestea bună este că stări de greață încep să scadă din intensificare.
La nouă săptămâni este o perioada importantă, bebeluşul are rudimentele tuturor organelor şi trăsăturile necesare pentru viaţă.

Dezvoltarea bebeluşului în a 9-a săptămână de sarcină
Copilul îşi schimbă calificativul: şi nu mai este numit embrion şi devine făt. El sau ea are deja o formă umană, după dimensiune est cât un bob mare de strugure. Lungimea fătului este de 20-30 mm, şi estimează o greutate de 1,5 grame dumneavoastră de la începutul sarcini aţi acumulat 1,3 kg.

Inima bebeluşului şi-a terminat împărţirea în cele 4 camere (2 atrii, şi 2 ventricule). Au început să se formeze mugurii dentari. Sexul copilului este deja format, dar pentru stabilirea acestuia mai necesită formarea completă şi va fi nevoie încă de câteva săptămâni. În această etapă copilul dumneavoastră ritmul cardiac este aproximativ 100 bătăi pe minut.

Creierul se dezvoltă în mod activ, au deja emisfere mari, ochii şi pleoapele sunt formate complet.
Dar până când acestea sunt incluse şi se vor deschide în jurul săptămânii a 28-a de gestație.

Toate articulaţiile bebeluşului sunt formate şi pregătite pentru mişcare. Muşchii sunt dezvoltaţi toţi, astfel încât fătul poate face mişcări, dar neordonate. Apar receptivi de gust pe limbă, formele palmelor şi a degetelor sunt bine distincte.

Modificările mamei în a 9-a săptămână de sarcină

În această săptămână de sarcină, modificările ale corpului dumneavoastră, suportă mari schimbări. Precum a volumului sanguin şi lichidului limfatic, pînă și la creşterea uterului ce ajunge la dimensiunea unui pepene mic. Acest lucru se datorează retenţiei de apă în organism, şi nu datorează creşterii a fătului.

Volumul sângelui circulant creşte cu 50% comparativ cu norma. Acesta este necesar pentru să furnizeze organismul cu substanţe nutritive necesare bebeluşului, el continuă să le primească prin placentă.

Pornind din săptămâna a noua de sarcină, la dumneavoastră sânii se pregătesc să acumuleze în mod benefic - ţesutul adipos. Glandele mamare - acestea se pregătesc pentru producrea de lapte matern. În primele zile de naștere a bebelușuilui, este hrănit cu colostru. De regulă după primele ore de la naștere, colostru este primul lapte secretat din sânii proaspetei mmămici.

În această perioadă vă alimentaţi sănătos, şi menţineţi un stil de viaţă armonios.
La nouă săptămâni de sarcină bebelușul trebuie să primească toate substanţele necesare:
- proteine, grăsimi şi carbohidraţi.

Preferaţi carbohidrați complecși, în loc de ciocolate sau dulciuri, le înlocuiţi cu cele utile spre exemplu fructe uscate. Optaţi şi alegeţi fructele de sezon. Carnea de vită şi pui, peştele le consumaţi în formă de fiartă.

Alcoolul în timpul sarcini și fumatul în timpul sarcinii este de dorit de eliminat complet.
Bebeluşul depinde în întregime de dumneavoastră şi mănâncă numai substanţele ce vin la el din corpul vostru. Alcoolul și tutunul trece prin placentă în aceeaşi cantitate care a fost servită, prin urmare, chiar şi în cele mai mici doze pot fi fatale pentru făt.

Sursa foto: doktorpapa.ru

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu