12 martie 2019

Săptămâna 8 de sarcină

În această perioadă de opt săptămâni deja sunt vizibile schimbări majore pentru făt atât şi pentru dumneavoastră.
Aici deja s-a încheiat două luni de sarcină, toate organele bebeluşului sunt la locul său şi continuă să se maturizeze.

Dezvoltarea bebeluşului în a 8-a săptămână de sarcină
Fătul este de mărimea unui bob de fasole, lungimea bebeluşului estimează 14-20 mm şi cântăreşte o greutate de 1.5 grame. De la începutul sarcinii aţi acumulat 1.2 kg.

În acest stadiul al sarcinii sunt formate toate organele embrionului, fie în tractul digestiv, ca inima, plămâni, etc., ele sunt încă foarte mici dar ele există.
Tot ce trebuie să facă este să e dezvolte şi să devină operaţional. Continuă să se dezvolte şi să se accentueze trăsăturile faciale ale bebeluşului devine din ce în ce mai uman.

Se formează gura prin unirea fălcilor superioare şi inferioare, începe să crească limba micuţului.
Se începe procesul formării al pavilioanelor urechilor, de asemenea se formează şi nările, şi ochii ce sunt acoperiţi de pleoape.

Osificarea sau formarea oaselor continuă, bebeluşul dumneavoastră este tot mai solid. Sistemul nervos şi măduva spinări începe să se structureze cu scheletul ce se formează, proiectul creierului său continue să se formeze şi acesta se dezvoltă la o viteză maximală, ambele emisfere sunt prezente.

Creierul bebeluşului dumneavoastră reprezintă aproximativ o treime din volumul întregului făt.
În interior există o activitate intensă: în fiecare minut apar aproximativ 250.000 de neuroni noi, se formează şi neuroni optici.

Embrionul continuă să se dezvolte cu o viteză extraordinară, inima lui devine completă.
Stomacul se deplasează în cavitatea abdominală, şi în stratul său muscular încep să apară celule nervoase, aici şi sunt plasate glandele salivare.
În săptămâna a opta de sarcină încep să se formeze testiculele la sex masculin.

Fătul începe să se mişte!!! Din păcate primele sale mişcări spontane nu pot fi resimţite clar din motiv că este pre mic.

Modificările mamei în a 8-a săptămână de sarcină

Uterul dumneavoastră creşte la dimensiunea unui măr, în ceea ce priveşte schimbarea burtici a mamei încă nu este clar vizibilă. Puteţi avea atacuri de stări de greață şi vărsături în săptămâna a opta de sarcină. În unele cazuri se pot prelungi până la 13-14 săptămâni, iar în alte cazuri pot ajunge si până la săptămâna a 20-a de sarcină.

În această perioadă femele gravide se simt moleşite, slăbite, ameţite, şi au stări de epuizare şi oboseală. Pulsul poate creşte până la 85-90 bătăi pe minut, ceea ce este perfect normal şi spitalizare nu este necesară. La acest termen dumneavoastră aveţi nevoie de atenţie şi grija iubitor persoane apropiate, de sprijin şi înţelegerea lor.

Alimentaţia în timpul sarcinii al dumneavoastră trebuie să fie bogată în alimente de fier şi variată.
Să aveți o dietă echilibrată care îi va asigura viitorului bebeluş toţi nutrienţi de care are nevoie pentru o creştere armonioasă.

Este indicat o plimbare minim de 30 minute pe jos, deoarece în această săptămână puteţi să vă confruntaţi cu posibile probleme cu somnul. O plimbare la aer liber vă va ajuta să scăpaţi şi să îndepărtaţi tensiunea acumulată din timpul zilei şi somnul va fi mai liniştitor.

Sursa foto: babycenter.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu