12 martie 2019

Săptămâna 7 de sarcină

Este săptămâna marilor evenimente uimitoare!
În această perioadă de sarcină embrionul are deja peste o lună şi estimează o lungime de 10-13 mm, cu o greutate de 0.8 grame, are asemănarea unei afine. Și dumneavostră de la începutul sarcinii aţi luat în greutate 1 kg. 
Este timpul să aveţi grijă de sănătata voastră şi de o dietă echilibrată ca să aveţi o sarcină de invidiat.

Dezvoltarea bebeluşului în a 7-a săptămână de sarcină
Este perioada când continuă dezvoltarea şi creşterea intensă a creierului bebeluşului. Cel mai important lucru că în această săptămână încep să crească două emisfere ale creierului bebeluşului dumneavoastră. Celulele nervoase din forma creierului, care formează o axă nervoasă se vor transforma în miliarde de neuroni de la începutul naşterii.

Inima continuă să bată şi să crească, este deja împărţită în două camere, şi în plămâni apar mugurii bronhii - nişte ducte prin care aerul este condus la plămâni.
Începe formarea feţei, la nivelul membranelor superioare şi inferioare, aflate în dezvoltare încep să se diferenţieze mâinile şi picioarele.

În săptămâna 7-a  de sarcină este marcată ca formarea deplină a glandei tiroide.
Celelalte organe ca pancreasul, intestinele, ficatul, stomacul, organele genitale etc. - se dezvoltă în ritm propriu. Pe măsură ce bebeluşul dumneavoastră a fost complet îndoit până acuma, de acum în colo a început să se îndrepte scheletul său, începe procesul de osificare.

Oasele şi muşchii cresc foarte rapid, pancreasul şi intestinul prelungeşte să se dezvolte, ceea ce este foarte important pentru a asigura producerea insulinei hormonale.
Copilul dumneavoastră dezvoltă o abilitate de a plânge deja, glanda lăcrimară s-a format deja în colţul ochişorilor.

De asemenea, trăsăturile faciale cum sunt pleoapele şi nările, limba, buzele sunt deja formate. Placenta ce hrăneşte embrionul şi elimină deşeurile de metabolism, începe să se îngroaşe.

Modificările mamei în a 7-a săptămână de sarcină

Uterul dumneavoastră este deja aproape de două ori mai mare, cantitatea de sânge a crescut cu aproximativ 10%, în cervixul uterului se formează un dop de mucus gros (se mai spune dopul gelatinos). Acesta își îndeplinește funcția de a nu permite intrarea diferitor microbi şi infecţii. Dopul gelatinos va ieşi înainte de naştere, cu câteva săptămâni sau chiar ore pănă de declanșează travaliul.

Sarcina dumneavoastră încă nu este vizibilă la exterior, dar după recomandarea medicilor în primul trimestru de sarcină. Trebuie să adăugaţi aproximativ 300 grame pe săptămână, să efectuați o ecografie morfologică trimestru 1 de sarcină.

În această perioadă evitaţi consumul de alcoolul in timpul sarcinii, fumatul în timpul sarcinii, nicotină şi droguri. Ceea ce ţine de sexul în sarcină nu este contraindicat, dar este recomandat evitarea poziţiilor extreme, dar mai întâi de toate consultația medicului dumneavoastră.

Cel mai important este desigur alimentaţia în timpul sarcinii al dumneavoastră. Baza produselor corecte să includă alimente bogate în acid folic şi vitamina A. Ceea ce va contribui pentru o dezvoltare adecvată a bebeluşului vostru. Va favoriza o dezvoltare bună a vederii, a pieli şi oaselor, pentru că această săptămână este foarte și foarte importantă pentru ambii.
Preveniţi şi protejaţi-vă de răceli!

Sursa foto: chabad.org

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu