13 martie 2019

Săptămâna 42 de sarcină

Toate etapele ale sarcinii le-ați parcurs cu succes. 
Iar acum a venit timpul să vă întîlniți cu bebelușul care poate să apară în orice clipă a zilei a acestei săptămâni. Copilul are o lungime de 53-55 cm, şi o greutate de 3600- 3800 gr.

Modificările mamei în a 42-a săptămână de sarcină
Semne înainte de naștere ale dumneavoastră la 42 de săptămâni de gestaţie sunt probabil aceleași cu cele pe care le-ați simțit în ultimele săptămâni - crampe la picioare, probleme la somn, dureri de spate, presiune pelviană, hemoroizi, urinare frecventă, contracții - acestea devin din ce în ce mai pronunţate.

Greţurile - mămicile însărcinate încep să se simtă rău la stomac chiar înainte de începerea travaliului, deci acesta ar însemna că bebeluşul se va naşte curând.
Diaree ce se manifestă prin 3-5 scaune pe zi, ar putea însemna că hormonii se schimbă şi organismul se pregăteşte pentru naştere.

Dopul gelatinos, este obişnuit să observaţi o secreţie vaginală, aceasta se secretă cu 1-2, mai poate fi ieşit ţi cu câteva ore înainte de travaliu. Este o dovadă că organismul se pregăteşte intens pentru naştere. Acestea sunt părți ale dopului mucus, care până la sfârșitul sarcinii închide colul uterin, protejând bebeluşul de microbi şi a diferitor infecţii.

Mucusul detaşabil poate fi transparent şi roz, cu o nuanţă de maro, cu câteva fire slab vizibile de sânge. Dacă aţi sesizat că sa eliminat dopul gelatinos, nu vă îngrijoraţi, aceasta anunţă intervalul de timp de înainte de a intra în travaliu variază de la câteva ore.

Contracțiile regulate - În sfârşit! Semnul că a început travaliu este pe care îl aşteptaţi probabil de mai mult timp. Aceştia sunt mai intenşi decât oricare dintre contracţiile Braxton - Hicks, pe care aţi experimentat de până acum, şi care cel mai probabil ce nu se opresc. Contracţiile regulate devin mai frecvente şi dureroase.

În cazul că s-au scurs apele şi acestea sunt însoţite de dureri abdominale şi ce redau dureri din abdomen în spate, contactaţi urgent ambulanţa, se începe naşterea.
Pierderea lichidului amniotic este un semn bine determinat că naşterea se va începe în următoarele câteva ore, acesta este incolor şi fără miros.


Nașterea la 42 de săptămâni de gestație
Un timp record! 
Până în această săptămână de sarcină, doar 10% dintre mămicile însărcinate dau naştere după termenul de 40-41 săptămână de sarcină, iar restul dau naștere mai devreme.
Nu vă faceţi griji poate a fost o eroare în calcularea săptămânilor din ziua când aţi conceput. Dacă doriţi să dai naștere singură, fără intervenție cezariana, atunci 42 de săptămâni este ultima șansă. Dacă nu există contracții, atunci medicii vor începe stimularea sau nașterea naturală provocată.

Cum decurge procesul naşterii!
Cea mai mare parte din drum, acum copilul vostru trebuie să depășească canalul de naștere.
Medicul ginecolog măsoară constant modul în care a fost deschis cervixul, și de îndată ce diametrul gâtului ajunge la 10 centimetri, va spune: este timpul de naştere.

Partea cea mai de jos a coborârii tunelului are o structură ușor elicoidală, care este în cazul în care capul copilului se înșurubează în țesutul moale, elastic al perineului și împingându-le treptat. Acuma te vor ajuta exerciţiile de respiraţie în timpul sarcinii ce le-ați învăţat.

După indicaţia medicului la contracţii trebuie să respiri profund în plămâni, iar apoi să expiri treptat, şi după care vă odihniţi până la următoarea contracţie.

O astfel de împingere eficientă propulsează cu succes copilul și permite capului să treacă rapid și fără durere prin organele genitale externe.

Minunea nașterii este foarte aproape! Trebuie să vă relaxați complet și să respirați cu gura deschisă. Un mic secret: relaxarea maxilarului va ajuta la relaxarea mușchilor perineului și, ca o consecință, la nașterea ușoară a copilului (și pentru voi - naștere ușoară și nedureroasă).

Momentul decisiv:
Capul copilului părăsește complet tunelul de naștere, iar medicul eliberează umerii copilului unul câte unul, iar restul părților corpului ies fără dificultăți. Copilul dumneavoastră nou născut produce primul său strigăt - acum veți simți pe deplin o mare ușurare și fericire incredibilă de faptul că el sau ea a fost născut/ă în sfârșit!

Sursa foto: m.wikihow.mom, projectbpregnancy.tumblr.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu