12 martie 2019

Săptâmâna 4 de sarcină

În această săptămână de sarcină bebeluşul este cunoscut sub nume de blactocist. În ciuda dimensiunilor sale extrem de mici - nu mai mult de un milimetru, care conţine 150 de celule. 
Însăşi mama deja trebuie să fi luat în greutate 0,6 kg.

La acest termen de patru săptămâni trebuie să faceţi o programare şi prima vizită prenatală la medicul dumneavoastră.

Dezvoltarea bebeluşului în a 4-a săptămână de sarcină

Odată ce embrionul va fi stabilit în uter, va suferi diviziuni mari, se împarte în două grupuri, o jumătate se numeşte embrion care va deveni fiul sau fiica ta. Iar cealaltă jumătate va forma placenta care este foarte importantă în sarcină.

Placenta este locul unde bebeluşul va primi oxigen, este linia de pornire în dezvoltarea a bebeluşului - cu care este alimentat cu substanţe nutritive şi duce deşeurile până la livrare.
De asemenea, în această perioadă a sarcinii se dezvoltă şi creşte sacul amniotic, sacul în care bebeluşul pluteşte în lichidul amniotic pe toată perioada a sarcinii.

Modificările mamei în a 4-a săptămână de sarcină

O burtică de patru săptămâni ar putea fi puţin umflată şi vizibilă clar. Totuşi e timpul să vă comportaţi ca o gravidă. În această perioadă bebeluşul suferă deja o dezvoltate importantă în creştere a patru săptămâni de sarcină.

De acum în colo 10 organe încep să se dezvolte, şi chiar unele să funcţioneze.
La acest termen este un moment potrivit să începeţi să luaţi un complex de vitamine prenatale prescrise de medicul dumneavoastră.

Acid folic vă va ajuta să vă protejaţi bebeluşul dumneavoastră de defecte congenitale ale creierului şi măduvei spinării, cum ar fi spina bifidă. Suplimentul zilnic de acid folic trebuie să conţină 400 de micrograme.

Începeţi să faceţi sport şi exerciţii fizice, aceasta vă va ajuta să vă dezvoltaţi tonusul muscular, forţa şi rezistenţa musculară, care vă va fi de folos şi vă va ajuta în timpul sarcinii.
În această perioadă vă confruntaţi cu balonarea, dureri de spate şi cap, modificări de dispoziţie, stări de greață, vomă, şi oboseală.

Sursa foto: newkidscenter.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu