13 martie 2019

Săptămâna 39 de sarcină

Această săptămână este foarte importantă pentru o vizită la medic, de a verifica dacă totul decurge bine. 
Bebeluşul vostru este gata să apară pe lume din clipă în clipă, şi în curând îl veţi putea ţine în braţe. Multe mămici insărcinate la acest termen au pregătit deja bagajul de maternitate
Și ascultă cu atenţie corpul lor, astfel încât să nu rateze prevestitori care dau semnele înainte de naștere.

Dezvoltarea bebeluşului în a 39-a săptămână de sarcină
Dimensiunea bebeluşului este aceeaşi cu cea a majorităţii nou - născuţilor, are o greutate de 3200-3400 grame, cu o lungime de 51 cm, dumneavoastră de la începutul sarcinii aţi acumulat în greutate 13.5 kg. El sa ea deja ştie cum să-şi concentreze vederea asupra obiectelor de până la 30 cm, de asemenea sistemul să nervos va continua să se dezvolte după naştere.

Bebeluşul a acumulat o cantitate de grăsime suficientă, şi pielea a dobândit o nuanţă roz deschisă şi este netedă. Rinichii, intestinele, plămânii, inima - totul este format şi dezvoltat ca să asigure activitatea vitală a copilului în afara uterului. Cu toate acestea, procesele de dezvoltare nu se opresc aici şi vor continua după naştere.

În cea de a 39 săptămână de gestaţie, mişcările fetale sunt mai puţin active, din cauză că copilul este poziţionat în pelvis şi nu are spaţiu pentru mişcări grandioase, dar acestea sunt simţite bine.
Intensitatea mişcărilor ar trebui să fie de 10 mişcări fetale în decurs de 12 ore.
Atenție! În cazul că bebeluşul prezintă mişcări excesive, sau dimpotrivă acestea sunt prea slabe sau nu le simţiţi, contactaţi imediat medicul dumneavoastră.

Modificările mamei în a 39-a săptămână de sarcină
Simptome ca naștere naturală sunt modul în care organismul tău îți spune că copilul își face sosirea cât mai repede. Semnele de naștere vor fi atât de puternice și de diferite de cele pe care le-ați experimentat de până acum, încât nu le veți putea ignora.

  • Greţurile -  mămicile însărcinate încep să se simtă rău la stomac chiar înainte de începerea travaliului, deci acesta ar însemna că bebeluşul se va naşte curând
  • Diaree - ce se manifestă prin 3-5 scaune pe zi , ar putea însemna că hormonii se schimbă şi organismul se pregăteşte pentru naştere
  • Durerea de spate - uneori bebeluşul se poziţionează în aşa mod că pune o presiune suplimentară asupra coloanei vertebrale. Dacă durerea este mai puternică şi radiază din abdomen spre spate înseamnă că sunteţi în travaliu
  • Presiunea abdominală şi urinări frecvente - bebeluşul este coborât în pelvis în aşteptarea naşterii. El sau ea depune o presiune asupra abdomenului, ceea ce ar putea face să aveţi durere în pelvis şi urinări frecvente mai ales în timpul nopţii.

Dopul gelatinos, este obişnuit să observaţi o secreţie vaginală, aceasta se secretă cu 1-2 săptămâni înainte de naștere ce prevestește sosire nașterii. Dar mai poate să iasă și cu câteva ore înainte de travaliu, este o dovadă că organismul se pregăteşte intens pentru naştere. Acestea sunt părți ale dopului mucus, care până la sfârșitul sarcinii închide colul uterin, protejând bebeluşul de microbi şi a diferitor infecţii. Mucusul detaşabil poate fi transparent şi roz, cu o nuanţă de maro, cu câteva fire slab vizibile de sânge. Dacă aţi sesizat că sa eliminat dopul gelatinos, nu vă îngrijoraţi, aceasta anunţă intervalul de timp de înainte de a intra în travaliu variază de la câteva ore la câteva săptămâni.

Contracţiile Braxton - Hicks, observaţi că la acest termen contracţii false pot fi mai dese dar sunt neregulate, şi nu dureroase. Acestea apar de regulă, după un efort fizic și din cauza deshidratării. Deoarece deshidratarea ar putea provoca începutul travaliului, pentru ca să dispară încercaţi să beţi apă, vă aşezaţi într-o poziţie mai confortabilă şi să vă odihniţi.

Contracţiile regulate, de regulă încep în intensitate şi nu se opresc, ele devin să fie mai frecvente şi dureroase. În cazul că s-au scurs apele şi acestea sunt însoţite de dureri abdominale şi ce redau durerile din abdomen în spate, contactaţi urgent ambulanţa, se începe naşterea.
Pierderea lichidului amniotic este un semn bine determinat că naşterea se va începe în următoarele câteva ore.

Alimentaţia în timpul sarcinii al dumneavoastră în această săptămână trebuie să fie sănătoasă şi uşoară. În care să conţină

  • Proteine şi carbohidraţi, alimente bogate în fier, multivitaminele le găsiţi în fructe şi legume proaspete de sezon. Pentru că acestea vă vor ajuta să aveţi cât mai multă putere şi energie pentru travaliu.

Nu uitaţi de plimbări zilnice,hidrataţi-vă, de suplimente de vitamine prenatale și multivitamine, aceste complexe de vitamine vă vor ajuta și pentru stimularea lactației, a laptelui matern. Și acordaţi o mare importanţă fierului, ca să recuperaţi sângele ce îl veţi pierde la naştere.

Sursa foto: bounty.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu