13 martie 2019

Săptămâna 37 de sarcină

Pentru o dezvoltare adecvată și armonioasă a bebeluşului, încă din momentul conceperii, dragostea, comunicarea şi tandreţea dintre parteneri sunt foarte importante. La prima vedere, pare a fi când copilul se naşte, atitudinea faţă de oameni capătă valori, dar acţiunile şi cuvintele vor avea un impact direct asupra dezvoltării a caracterului şi sănătăţii bebeluşului, de aceea este foarte important să îi vorbiți copilului vostru încă din perioada sarcinii.

Dezvoltarea bebeluşului în a 37-a săptămână de sarcină
Copilul are o greutate de 2800-3000 grame, şi o lungime de 48-50 cm, de la începutul sarcinii dumneavoastră aţi adăugat în greutate 12.1 kg. Pielea sa este netedă, devine elastică şi are o nuanţă roz, care va fi şi la naştere.

Bebeluşul la 37 săptămâni de sarcină este complet dezvoltat, toate sistemele corpului sunt gata pentru naştere. Sistemul nervos central, sistemul endocrin şi imunitar creşte şi se îmbunătăţeşte. Inima este bine formată şi funcţionează, părul creşte activ pe cap, ajungând la 5-7 cm până la momentul naşterii.

În intestin, bebeluşul a acumulat meconiu - fecale, acesta va fi primul scaun a copilului după naştere. Copilul deja trebuia să ocupe în această săptămână o poziţie finală şi corectă cu cap în jos, se pregăteşte să vină şi să vadă lumea, loviturile sale devin din ce în ce mai puternice.

Dacă sunteţi însărcinată cu gemeni, atunci există probabilitatea foarte mare de naştere în această săptămână. Acum este momentul potrivit să mai puneţi anumite lucruri şi detalii ce ţine de camera copilului.

Modificările mamei în a 37-a săptămână de sarcină
La această etapă unele simptome pot fi confundate cu semnele travaliului.
Acestea se manifestă prin:

  • Greţurile - mămicile însărcinate încep să se simtă rău la stomac chiar înainte de începerea travaliului, deci acesta ar însemna că bebeluşul se va naşte curând
  • Diaree - ce se manifestă prin 3-5 scaune pe zi, ar putea însemna că hormonii se schimbă şi organismul se pregăteşte pentru naştere 
  • Durerea de spate - uneori bebeluşul se poziţionează în aşa mod că pune o presiune suplimentară asupra coloanei vertebrale. Dacă durerea este mai puternică şi radiază din abdomen spre spate înseamnă că sunteţi în travaliu
  • Presiunea abdominală şi urinări frecvente - bebeluşul este coborât în pelvis în aşteptarea naşterii. El sau ea depune o presiune asupra abdomenului, ceea ce ar putea face să aveţi durere în pelvis şi urinări frecvente mai ales în timpul nopţii
  • Probleme cu somnul, grijile, preocupările că se apropie naşterea, şi oboseala, vă face somnul dificil. Nişte exerciţi de gimnastică uşoare înainte de somn vă va alunga supra oboseala şi veţi avea un somn odihnitor.
Dopul gelatinos - este obişnuit să observaţi o secreţie vaginală, se secretă cu 2-3 săptămâni înainte de travaliu. Aceasta este o dovadă că organismul se pregăteşte intens pentru naştere. Mucusul detaşabil poate fi transparent şi roz, cu o nuanţă de maro, cu câteva fire slab vizibile de sânge. Dacă aţi sesizat că sa eliminat dopul gelatinos, nu vă îngrijoraţi, aceasta anunţă intervalul de timp de înainte de a intra în travaliu variază de la câteva ore la câteva săptămâni.

Contracţiile Braxton - Hicks - observaţi că la acest termen contracţii false pot fi mai dese, dar sunt neregulate şi nu dureroase. Acestea apar de regulă, după un efort fizic, pentru a ameliora contracțiile false încercaţi să beţi apă, vă aşezaţi într-o poziţie mai confortabilă şi să vă odihniţi.

Contracţiile regulate, de regulă încep în intensitate şi nu se opresc, ele devin să fie mai frecvente şi dureroase. În cazul că s-au scurs apele şi acestea sunt însoţite de dureri abdominale şi spate, contactaţi urgent ambulanţa, la acest termen dacă veţi naşte se socate că e naştere prematură.
Pierderea lichidului amniotic este un semn bine determinat că naşterea se va începe în următoarele câteva ore.

În plus la această săptămână trebuie să aveţi o dietă echilibrată şi variată precum:

  • Produse lactate, carne de vită, curcan, peşte, fructe şi legume proaspete, sucuri naturale, cereale, terciuri.
Nu uitaţi de vitamine prenatale, şi alimente bogate în fier, ieşiţi la plimbări dese şi odihniți-vă cât mai mult. Evitați si excludeți factorii nocivi prcum alcoolul în timpul sarcinii și fumatul în timpul sarcinii.

Sursa foto: whattoexpect.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu