13 martie 2019

Săptămâna 35 de sarcină

Naşterea poate avea loc de la un moment la altul. 
Acum trebuie să ascultaţi propriu corp şi să vă monitorizaţi ritmul contracţiilor. Somnul poate fi şi mai dificil, din cauza grijilor ce vă preocupă. Este timpul să vă revizuiți de tot necesare de care aveți nevoie de a pleca la maternitate, inclusiv să fie pregătite toate documentele necesare şi bagajul de maternitate.

Modificările mamei în a 35-a săptămână de sarcină
Bebe e în a 35-a săptămână de sarcină, are o greutate de 2400-2500 grame, şi o lungime de 45-46 cm, de la începutul sarcinii dvs., aţi acumulat în greutate 11.2 kg.

În acest timp, creşterea bebeluşului dumneavoastră începe să încetinească. El sa ea nu numai că sa format şi a crescut, dar a devenit absolut unic, are un model unic de piele şi caracteristicile individuale ale feţei. Dezvoltarea fetală a copilului este deja destul de dezvoltată, activitatea organelor sale interne şi a reflexelor este ajustată.

Muşchii bebelușuluidevin mai puternici. La băiţei testiculele coboară în scrot.
Creierul copilului continuă să se dezvolte intens şi devine un copil inteligent.
Acumularea de grăsime continuă sub piele, ceea ce îi va asigura termoreglarea după naştere.

În acest moment ar trebui să monitorizaţi bătăile şi mișcările bebeluşului, cel puţin 10 mişcări în timpul jumătăţii de zi. În caz că bebeluşul este foarte activ, sau dimpotrivă, mişcările sunt slabe şi rare, ar trebui să informaţi imediat medicul. Creşterea intensităţii sau lipsa acestuia semnifică că bebeluşul nu are destul oxigen.

Modificările mamei în a 35-a săptămână de sarcină
Odată ce finisaţi luna a opta de sarcină, probabil că simţiţi unele din simptome ca:

 • Urinari frecvente - din motiv că bebeluşul este coborât în pelvis şi apasă pe vezica urinară 
 • Constipaţia în sarcină, balonare - încercaţi ca în alimentația în timpul sarcinii a dvs., să nu lipsească fibre care se găsesc în fructe şi legume, acestea vă va ameliora senzaţii de disconfort 
 • Dopul gelatinos - puteţi observa pe lenjerie că a ieşit dopul gelatinos. De obicei acest fenomen dă de ştire că în decurs de 2-3 săptămâni va avea loc naşterea. Acestea sunt părți ale dopului mucus, care până la sfârșitul sarcinii închide colul uterin, protejând bebeluşul de microbi şi a diferitor infecţii. În ultimii termeni, cervixul se înmoaie, canalul cervical este deschis treptat.
Dacă aţi sesizat că sa eliminat dopul gelatinos, nu vă îngrijoraţi, aceasta anunţă intervalul de timp de înainte de a intra în travaliu variază de la câteva ore la câteva săptămâni.

Contracţiile Braxton -Hicks - observaţi că la acest termen contracţii false sunt tot mai frecvente, dar încă destul de neregulate, ele sunt inofensive şi nu dureroase. Acestea apar de regulă, după un efort fizic acumulat pe toată perioada zilei, sunteţi deshidrată, încercaţi să beţi apă şi să vă odihniţi.

Contracţiile regulate, de regulă încep în intensitate şi nu se opresc, ele devin să fie mai frecvente şi dureroase. În cazul că s-au scurs apele şi acestea sunt însoţite de dureri abdominale şi spate, contactaţi urgent ambulanţa, la acest termen dacă veţi naşte se socate că e naştere prematură.

Pierderea lichidului amniotic este un semn bine determinat că naşterea se va începe în următoarele câteva ore.

La acest termen după indicaţia medicului puteţi face şi o ecografie morfologică trimestru 3 de sarcină, aceasta va examina dacă totul este bine în dezvoltarea bebeluşului.

Medicul ecograf va evalua:

 • Ritmul cardiac
 • Dimensiunile fătului
 • Gradul de îmbătrânire a placentei
 • Lichidul amniotic

Alimentația în timpul sarcinii trebuie să includă:

 • Alimente bogate în fier, multivitamine vitamine prenatale
 • Dieta voastră să nu conţină aditivi sau dulciuri în exces
 • Optaţi pentru mai multe fructe şi legume proaspete de sezon
 • Să nu lipsească produsele lactate, iaurt, brânză, cereale, carne de vită, pui le preparaţi în abur sau fiartă, peşte, portocale, banane.

Ieşiţi cât mai des la plimbare şi hidrataţi-vă bine, faceţi gimnastică uşoară. Acestea vă va ajuta să eliminaţi stresul şi oboseala, veţi avea un somn mai odihnitor. Excludeți și evitați alcoolul în timpul sarcinii și fumatul în timpul sarcinii.

Sursa foto: momjunction.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu