13 martie 2019

Săptămâna 34 de sarcină

Se începe luna a opta de sarcină şi corpul dumneavoastră se pregăteşte treptat pentru marele eveniment - naşterea
Sânii devin mai tensionaţi se pregătesc pentru alăptare formând colostru. Apar şi dureri localizate în pelvis este un semn că oasele se îndepărtează pentru a permite bebeluşului să treacă.

Dezvoltarea bebeluşului în a 34-a săptămână de sarcină
Acum copilul are o lungime de 44 cm şi o greutate de 2300 grame, de la începutul sarcinii dvs., aţi acumulat în greutate 10.8 kg. Corpul bebeluşului continuă să se îngroaşe şi să se rotunjească, în acest moment el sau ea distinge lumina şi întunericul. Produce hormoni de creştere, glandele suprarenale, pancreas, glanda tiroidă, enzime, ceea ce înseamnă că bebeluşul dumneavoastră îşi formează propriul metabolism specific.

Bebeluşul la a 34-a săptămână de sarcină continuă să se dezvolte în mod activ. În acest stadiu, sistemul cardiovascular al bebeluşului este dezvoltat complet. Frecvenţa bătăilor inimii sale este de aproape două ori mai mare ca la un adult, aceasta este de 120-140 bătăi pe minut.

Inima este clar auzită de un stetoscop, activitatea rinichilor şi a tuturor sistemelor vitale este ajustată. Sistemul digestiv şi nervos este acum complet operaţiona. Sistemul său respirator încă mai are nevoie să se perfecţioneze.
În caz că se va începe naşterea prematură, la 34 săptămâni de sarcină, există o mare probabilitate ca bebeluşul să supravieţuiască şi să fie sănătos.

Aţi ales deja nume de fetiță sau nume de băiat pentru copilul vostru? Probabil aţi discutat cu partenerul despre aceasta şi aţi ales un nume potrivit pentru bebeluşul mult aşteptat.

Modificările mamei în a 34-a săptămână de sarcină
Organismul dumneavoastră începe intens să se pregătească pentru naştere. O cantitate mare de hormoni se eliberează în sânge, ceea ce sporeşte elasticitate unor articulaţii şi ligamente.
Toate acestea sunt binevenite pentru a uşura trecerea bebeluşului prin canalul cervical.

Vederea neclară, lipsa de somn, supraoboseala, hormonii ce îşi fac de cap - Aceştia pot face ca vederea să pară puţin "oprită", acest simptom este normal şi temporar al sarcinii ce va trece. În caz că vederea dumneavoastră este neclară, şi vedeţi dublu, însoţită de dureri de cap severe, cefalee, greţuri, umflătură bruscă a feţei şi membranelor, acesta ar fi un simptom de preeclampsie, deci contactaţi de urgenţă ambulanţa.

Simptomele dumneavoastră sunt destul de tipice, şi continuaţi să aveţi disconforturi ca:

  • Arsuri la stomac, dificultăţi de respiraţie în sarcină, oboseală, constipaţie, balonare, şi hemoroizi în sarcină
  • Umflarea picioarelor şi a gleznelor, pentru a reduce un pic din disconfort, culcaţi-vă şi întinde-ţi picioarele sus, pentru a reduce umflarea
  • Presiunea abdominală, bebeluşul coboară încet-încet în pelvis, este posibil să resimţiţi o presiune şi să aveţi urinări mai frecvente.
  • Contracţiile Braxton - Hicks, senzaţii de crampe sunt total normale, este probabil că corpul dumneavoastră se pregăteşte de naştere. Contracţii false sunt adesea inofensive şi nedureroase, acestea pot apărea din cauza deshidratări a organismului, odată ce schimbaţi o poziţie confortabilă acestea trec.

La această săptămână continuaţi să verificaţi şi să număraţi loviturile bebeluşului. Setaţi un cronometru şi observaţi câte lovituri execută în timp de o ora, (acesta ar trebui să vie 10 lovituri), apoi verificaţi ziua următoare, pentru a vă asigura că timpul aproximativ este fix așa ca în ziua trecută.

Dacă aveţi sarcină gemelară sau tripleţi la săptămâna a 34-a de sarcină, puteţi fi un pic mai nervoasă, acesta ar putea fi un semn psihologic subtil că bebeluşii în curând se vor naşte. Sarcina gemelară durează în medie aproximativ 35-38 săptămâni.

Alimentaţia în timpul sarcinii trebuie să fie variată şi echilibrată: peşte, carne de vită, pui, curcan, fructe şi legume, produse lactate. Acum dieta dumneavoastră ar trebui să fie utilă şi sănătoasă. Mâncaţi cât mai multe fibre, beţi cât mai multă apă.

Faceţi cât mai dese plimbări frecvente pentru a alunga stresul şi oboseala, nu uitaţi să luaţi suplimentele de vitamine prenatale şi nu uitați de alimentația bogată în fier.

Sursa foto: materinstvo.ru

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu