13 martie 2019

Săptămâna 33 de sarcină

La etapa de 33-a săptămână de sarcină bebeluşul se pregăteşte deja de naştere. Are o poziţie cu capul în jos ce o va păstra până la naştere.
Acum sunteţi în concediu de maternitate, profitaţi de aceasta odihniţi-vă şi aveţi grijă de sănătatea dumneavoastră.
În această săptămână începeţi să pregătiţi bagajul de maternitate.


Dezvoltarea bebeluşului în a 33-a săptămână de sarcină
Acum copilul dumneavoastră poate visa, vise luminoase şi amuzante. Are o lungime de 44 cm şi o greutate de 2000-2100 grame. Și dumneavoastră de la începutul sarcinii aţi adăugat în greutate 10.3 kg.

În acest stadiu bebeluşul se pregăteşte de naştere, dar mau unt nişte detalii care trebuie puse la punct. Copilul adaugă treptat în greutate, pielea este netedă şi roz, vernixul începe să dispară. Sistemul său respirator trebuie să dezvolte încă puţin plămânii încep să elibereze un surfactant, ce ajută alveolelor pulmonare să inspire aerul.

Creierul şi sistemul digestiv este acum complet format, sistemul său imunitar este operaţional.
Intestinele continuă să acumuleze meconiu, digestia deşeurilor, care va fi eliminată dup câteva ore după naştere. Chiar este posibil şi în timpul naşterii, dar acest lucru în majoritatea cazurilor este foarte rar întâlnit.

Dacă bebelușul dumneavoastră sa născut acum, va fi totuși considerat prematur, în mod clar, ar fi încă destul de fragil, sistemul său respirator, de fapt, nu este încă complet matur. Bebelușul trebuie plasat câteva zile intr-un incubator pentru a va asigura ca decurge bine, pentru a îi oferi totul necesar pentru o dezvoltare bună.

Modificările mamei în a 33-a săptămână de sarcină
În această lună a sarcinii, este posibil să aveţi urinări frecvente, uterul a crescut în dimensiune şi apasă asupra organelor vecine. Ceea ce determină că aveţi necesitatea de a merge la veceu de 5-6 ori chiar şi în timpul nopţii.

În caz că aveţi, mâncărime, sau arsură în timpul urinării, aveţi grijă, aceasta poate fi o infecţie a tractului urinar. Şi din acest motiv, nu ezitaţi să vă consultaţi cu medicul dumneavoastră, pentru a detecta cauza şi de a vă prescrie un tratament adecvat.

Dificultăţi de respiraţie, fluctuaţiile hormonale la 33 săptămâni de sarcină pot provoca dureri de cap în sarcină. Deci poate cauzată de stres, oboseală, şi deshidratare, încercaţi să consumaţi cât mai multe lichide.

Sunt resimţite în această săptămână contracţiile Braxton -Hicks, acestea contracţii false de regulă apar de la deshidratare. În caz că apar contracţii reale dureroase, cresc în intensitate şi frecvente, sângerare în timpul sarcinii, pierderea lichidului amniotic, aceste semne ar constata o naştere prematură, sunaţi de urgenţă ambulanţa.

Ecografie morfologică trimestru 3 de sarcină
Dacă nu aţi efectuat ecografia, acum este timpul potrivit să o faceţi, veţi vedea copilul cu ochii deschişi în timp ce este treaz. Medicul ecograf examinează gradul de dezvoltare a bebeluşului, dimensiunea acestuia, structura şi funcţionarea organelor interne.

  • Evaluează cu atenţie parametri inimii şi bătăile cardiace a copilului, va aprecia activitatea sa motorie, mărimea şi înălţimea picioarelor, a craniului
  • De asemenea, locaţia bebeluşului în uter, cordonul ombilical, lichidul amniotic, gradul de îmbătrânire a placentei, starea uterului, grosimea peretelui, starea cervicală.

În această săptămână aveţi grijă de alimentația în timpul sarcinii a dumneavoastră să fie echilibrată şi bogată în vitamine, variată în alimente bogate în fier, pentru dezvoltarea sănătoasă a copilului. Mâncaţi cel puţin 5 fructe şi legume de sezon, nu uitaţi să vă hidrataţi bine, consumând sucuri naturale stoarse.

Alimentaţia trebuie să conţină:

  • Cât mai multe lactate, proteine, fibre, carbohidraţi, şi calciu, peşte, carne de pui, curcan, iepure, şi carne de vită toate aceste le preparaţi în formă coaptă sau fiartă. 
  • Brânzeturi, produse lactate, iaurt, lapte acru. Banane, avocado, portocale, mere, seminţe de floarea soarelui, seminţe de in, pâine integrală, orez brun, cereale.

Nu uitaţi de suplimentele de vitamine prenatale şi multivitamine.
Plimbările zilnice la aer curat timp de o oră vă va ajuta să alungaţi oboseala şi stresul acumulat pe toată perioada zilei, şi va îmbunătăţi calitatea somnului va fi mai liniştit şi odihnitor. Evitați factori nocivi ca fumatul în timpul sarcinii și alcoolul în timpul sarcinii.

Sursa foto: womanadvice.ru

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu