12 martie 2019

Săptămâna 32 de sarcină

Încă puţin şi sunteţi în luna a opta de sarcină, profitaţi la maxim de concediu de maternitate, odihniţi-vă bine şi aveţi grijă de dvs. Bebeluşul continuă să crească în greutate şi aude bătăile inimii ale mamei, aude vocea şi este capabil să distingă alte voci. O altă realizare importantă în realizarea dezvoltări copilului a acestei perioade este stabilirea imunităţii proprii.

Dezvoltarea bebeluşului în a 32-a săptămână de sarcină
La săptămâna a 32-a de sarcină copilul măsoară 42 cm cu o greutate de 1700 grame.
Iar dumneavoastră de la începutul sarcinii aţi acumulat 10 kg. Sistemele sale imunitare şi respiratorii se dezvoltă. Sistemul imunitar al copilului este capabil acum să lupte şi să facă faţă infecţiilor mici.

Plămânii lui sau ale ei sunt tot mai maturi, celulele pulmonare continuă să secrete surfactant, o substanţă esenţială pentru respiraţie. Din motiv că permite alveolelor pulmonare să se îndepărteze şi să le reumple în timpul inspiraţiei. Când bebeluşul se va naşte şi va inhala prima dată aer, plămâni vor fi operaţionali deplin.

Acum şi un strat de grăsime se acumulează sub piele, aceasta îi va permite să regleze temperatura la naştere. Acum pielea este de culoare roz şi aşa va fi la naştere, nu mai este transparentă, părul şi unghiile continuă să crească stabil.

În această lună de sarcină, ca şi în lunile anterioare, puteţi să efectuaţi o consultaţie lunară prenatală, aceasta este penultima înainte de naştere.
Ca şi în cazul altor teste medicul dumneavoastră vă va examina şi verifica greutate şi tensiunea arterial. Veţi efectua un test de urină şi analiza generală a sângelui, va verifica cu un stetoscop frecvenţa cardiacă a bebeluşului.

La acest termen veţi face şi o ecografie morfologică trimestru 3 de sarcină, în care medicul ecograf evaluează:

  • Starea completă a dezvoltării organelor interne a bebeluşului
  • Prezenţa fetală
  • Starea şi cantitatea lichidului amniotic - să nu fie prezentă oligoamnios sau polihidramnios
  • Starea colului uterin
  • Starea şi gradul de maturitate a placentei, cordonul ombilical.

Modificările mamei în a 32-a săptămână de sarcină
Durata estimată a naşterii se apropie şi frica de naştere vă nelinişteşte.
La această etapă apar durerile în parte inferioară a spatelui şi a picioarelor, nu este surprinzător că oboseala se simte la maxim.

De-a lungul sarcinii, ar trebui să aveţi grijă de igiena personală şi de sănătatea dumneavoastră. Să fiţi mai precaută la bolile virale, răcelile în timpul sarcinii afectează cu siguranţă sănătatea copilului Acestea poate accelera procesul de îmbătrânire a placentei şi la rândul său ameninţă o dezvoltare a hipoxie fetală.

La 32 săptămâni de sarcină uterul continuă să crească şi face presiune asupra organelor interne, care provoacă dificultăţi ale respiraţiei în sarcină, arsuri la stomac, constipaţie şi balonare.
Pentru a ameliora câte puţin din simptome, nu vă culcaţi imediat după mese, evitaţi alimente dificil de digerat, cum ar fi produse picante, prăjite, afumate sau grase.

Unele mămici însărcinate raportează de o transpiraţie abundentă decât de obicei şi simt căldură în organism. Acest factor se datorează accelerări procesului metabolismului din organismul femei însărcinate, care au un impact asupra inimii şi a procesului de transpiraţie.

Sunt resimţite şi contracţiile Braxton -Hicks, aceste pot fi mai puţin şi probabil mai frecvente şi dureroase, ce pot fi confundate cu contracţiile reale. Încercaţi să vă culcaţi şi să vă relaxaţi, beţi apă, contracţii false de regulă apar după o oboseală şi deshidratare.

Contracţiile reale acestea sunt de regulă dureroase ce nu scad în intensitate şi frecvente. În caz că sesizaţi sângerare în timpul sarcinii şi pierderea lichidului amniotic, nu ezitaţi să contactaţi de urgenţă ambulanţa, aceasta ar putea fi un semn de naştere prematură.

Ieşiţi cât mai des la aer curat şi faceţi plimbări de cel puţin 30 minute pe zi.
Mergeţi la cursuri prenatale pentru viitoarele mame şi faceţi exerciţii de respiraţie în timpul travaliului pentru pregătirea de naştere, să diferențiați semnele înainte de naștere.

Pentru ca bebeluşul dumneavoastră să aibă o dezvoltare sănătoasă şi armonioasă, alimentația în timpul sarcinii nu ar trebui să lipsească calciu, fier şi proteine, grăsimi, și calorii.
Și consumaţi cât mai multe lichide, fructe, legume şi sucuri naturale de sezon. 
Nu uitaţi de vitaminele prenatale şi alimente bogate în fier

Sursa foto: news.am

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu