12 martie 2019

Săptămâna 31 de sarcină

A 31-a săptămână de sarcină și burtica a crescut în dimensiune viziil. Bebeluşul în această etapă ocupă poziția finală, cu capul în jos şi aşa ao va menține va fi până la naştere. 
Copilul se mişcă mai mult noaptea decât în timpul zilei, ceea ce înseamnă mai multe momente de insomnie în timpul sarcinii pentru dumneavoastră. Bebelușul oare o lungime de 39-41 cm şi o greutate de 1300-1500 grame, iar dvs. de la începutul sarcinii aţi adăugat 9.5 kg.

Dezvoltarea bebeluşului în a 31-a săptămână de sarcină
Pielea bebeluşului devine roz, câştigă în mod activ în greutate, se îmbunătăţesc organele interne, reflexele, și mişcările fetale.
Pancreasul produce deja propria sa insulină, necesară pentru digestia enzimelor alimentare care va începe să producă după naştere.

Copilul trece prin dezvoltări grandioase a creierului şi a nervilor. Ochii se dezvoltă bine, distinge lumina şi întunericul, poate să concentreze ochii, deschide şi închide pleoapele şi clipeşte.
De fapt, toate cele cinci simţuri ale bebeluşului sunt în stare de funcţionare, şi copilul devine mai inteligent, acum arată ca un nou născut.

La începutul cele de a opta săptămână de sarcină, bebeluşul dumneavoastră ocupă acum întreaga cavitate uterină. Sistemul său digestiv este din ce în ce mai matur şi simţul mirosului se dezvoltă rapid. Acum el sau ea se pregăteşte intens pentru viaţă sa după naştere.

La această etapă de sarcină, este timpul să vă pregătiţi bagajul de maternitate. Pentru dumneavoastră un costum confortabil precum şi un mic set de toaletă, pentru bebeluş hăinuţe pentru copii.

Modificările mamei în a 31-a săptămână de sarcină
Multe mămici fiind însărcinate, au o mare frică de naştere, cele mai mare temeri de a pierde bebeluşul, de a nu se provoca situaţii grave sau chiar decesul acestuia. Acesta este un sentiment ce trebuie să îl controlaţi, şi totul va decurge bine.

Sunt şi anumite schimbări sau modificări ce pot apărea în această săptămână ca:

Uterul la 31 săptămâni de sarcină este în creştere şi în dimensiune ce exercită o presiune tot mai mare asupra organelor intere. Acest lucru duce la disconforturi neplăcute cum ar fi arsurile la stomac, constipaţie sau hemoroizii în sarcină.

Umflarea mâinilor şi a picioarelor, în al treilea trimestru de sarcină aproape toate mămicile însărcinate au acest simptom comun. Pentru a uşura disconfortul, hidrataţi-vă cât mai mult.
În caz că apare brusc o umflătură a feţei şi a membranelor, nu ezitaţi să contactaţi urgent medicul . Aceasta ar putea fi un semn de preeclampsie, ce este foarte periculos pentru sănătatea dumneavoastră atât şi a copilului.

Sânii încep să producă colostru, un lichid galben este prima hrană a bebeluşului, ce este bogat în vitamine. Apar şi urinările frecvente, probleme cu somnul, dificultăţi de respiraţie, încercaţi cât mai mult să faceţi pauze pentru odihnă.

Contracţiile Braxton - Hicks, sunt resimţite adesea la sfârşitul zilei, aceste contracţii false sunt inofensive şi nu sunt dureroase, încercaţi să vă odiniţi şi să beţi apă.
În caz că aceste cresc în intensitate, sunt dureroase şi frecvente chemaţi urgent ambulanţa, ar putea fi un semn de naştere prematură.

Alimentaţia dumneavoastră în această perioadă ar trebui să fie maxim de utilă şi uşor de digerat. Pentru a preveni atacurile de greaţă, arsurile la stomac, constipaţia în sarcină şi balonarea, trebuie să mâncaţi alimentele în porţii mici, dar de mai multe ori pe zi.

Alimentația în timpul sarcinii a dumneavoastră ar trebui să conţină: 

  • Proteine, calciu, carbohidraţi, precum carnea de vită, peştele cereale diferite, şi produse lactate.
  • Consumaţi maxim 5 fructe şi legume de sezon, beţi mai multe lichide şi sucuri naturale, nu uitaţi de suplimentele de vitamine prenatale şi introduceți alimente bogate în fier. Aceste vă va ajuta să recăpătaţi cât mai multă putere şi pentru o bună dezvoltare a bebeluşului dumneavoastră. 
Ieşiţi zilnic la plimbări cel puţin 30 minute în fiecare seară la aer curat, aceasta vă va alunga stresul şi oboseala acumulată pe toată perioada zilei, şi va îmbunătăţii calitatea somnului va mai liniştit şi odihnitor. Excludeți și evitați factorii nocivi precum alcoolul în timpul sarcinii și fumatul în timpul sarcinii.

Sursa foto: mapapama.ru

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu