12 martie 2019

Săptămâna 30 de sarcină

În această săptămână este marcată ca începutul concediului de maternitate, bucuraţi-vă de fiecare moment şi odihniţi-vă. Bebeluşul se pregăteşte cu paşii mici pentru ziua X, are acum o lungime de 36-40 cm, greutate de 1250- 1300 grame. 
Și dumneavoastră de la începutul sarcini aţi acumulat 9.1 kg.

Dezvoltarea bebeluşului în a 30-a săptămână de sarcină
Copilului dumneavoastră îi place când faceţi gimnastică uşoară, dansuri, plimbări la aer curat, îi povestiţi poveşti, îi cântaţi - în acest moment el sau ea se calmează. Creierul săi continuă să crească extrem de repede, caracteristice sistemului nervos şi ale psihicului sunt stabilite.

Bebeluşul are perioade de somn şi perioade de veghe, este foarte activ şi continuă să transmită semnale sistemului nervos. Acum poate să-şi întoarcă capul într-o parte și în cealaltă parte.
Simţurile sale devin din ce în ce mai sensibile, de asemenea se antrenează să respire, dar continuă să-şi petreacă cea mai mare parte dormind!

Pielea copilului continuă să se dezvolte intens un strat de grăsime, aceasta înseamnă că depozitează substanţele de care are nevoie de după naştere: anticorpi, proteine, fier, calciu.
Pielea este mai roz şi este acoperită cu un strat de vernix, părul şi unghiile continuă să crească.
În mod evident, bebeluşul dumneavoastră capătă un aspect nou, în această săptămână mai mult ca posibil deja sa schimbat şi poziţia, cu capul în jos.

În săptămână a 30-a de sarcină, este un moment minunat ce nu poate a fi ratat, o ecografie morfologic trimestru 3 de sarcină.

  • Aceste lucru vă va permite să verificaţi creşterea corectă a bebeluşului, perimetru cranian, perimetru abdominal, şi lungimea copilului.

Modificările mamei în a 30-a săptămână de sarcină
Mai multe simptome în această săptămână sunt resimţite, unele mămici raportează de umflături a gleznelor şi picioarelor. Acest fenomen este normal şi nu trebuie să vă îngrijoraţi, după sarcină aceasta va dispărea. Este foarte important să continuaţi să vă hidrataţi corespunzător, în special în perioadele caniculare.

Pentru a reduce tensiunea din picioare, la sfârşitul zilei culcaţi-vă comod şi ridicaţi picioarele sus, sau sub 2-3 perne pe maxim 15 minute. În caz că aveţi o umflătură bruscă a membranelor, a feţei, nu ezitaţi să contactaţi de urgenţă medicul dumneavoastră, acesta ar putea fi semn de preeclampsie, ce este foarte periculos în sarcină.

În această perioadă de sarcină, trebuie să trataţi cu atenţie loviturile copilului, pentru a determina cât de activ este bebeluşul, şi cât de bine se dezvoltă, este necesar să măsuraţi bătăile copilului. Măsurarea cel puţin 6 mişcări într-o oră, timp de 6 ore trebuie să fie nu mai puţin 15-20 mişcări fetale, în decurs de 12 ore nu mai puţin de 30 mişcări fetale.

La etapa de 30 săptămâni de sarcină contracţiile Braxton -Hicks la mămicile însărcinate sunt destul de comune și mai accentuate. Aceste contracţii false sunt o modalitate a corpului vostru ce se pregăteşte încet-încet pentru cel mai important eveniment din viaţă, naşterea bebeluşului.

Contracţile false deseori se manifestă la sfârşitul zilei, după ce aţi terminat toate activităţile fizice, sunteţi deshidratată, pântecele devine în tonus mărit ce provoacă contracţiile. Pentru a le ameliora, încercaţi să vă relaxaţi, să vă hidrataţi, utilizați tehnici de relaxare când sunteți epuizată.În caz că aceste contraţi devin mai dese şi cresc în intensitate sunt frecvente şi dureroase, chemaţi de urgenţă ambulanţa, acesta ar putea fi o naştere prematură.

Desigur alimentația în timpul sarcinii trebuie să fie completă, sănătoasă şi echilibrată, ce conţine cantităţi dorite de glucide complexe, alimente bogate în fier.
În această săptămână de sarcină, necesarul a multivitaminelor și vitamine prenatale ar ajuta la o dezvoltare normală a bebelușului.

  • Din produsele din cărnuri, preferaţi o carne de casă de pui, carne de vită, curcan, Omega şi fosfor le găsiţi în peşte, fructe de mare
  • Calciu le găsiţi în lapte şi produsele din lapte, inclusiv brânzeturile
  • Carbohidraţii şi fibre sunt în legume şi fructe de pădure, de sezon, terci, fasole struguri, varză
  • În nutriţia dumneavoastră nu ar trebui să lipsească fructele şi legumele de sezon, cereale, carnea de pui, curcan şi de vită, produsele din lapte, iaurt şi brânzeturi, banane, cereale şi pâinea integrală.
Odihniţi-vă, hidratați-vă bine şi faceţi cât mai multă plimbare.

Sursa foto: viline.tv

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu