12 martie 2019

Săptămâna 3 de sarcină

Felicităriii! 
În această săptămână spermatozoidul învingător a întâlnit ovulul şi a fost fertilizat cu succes. La această etapă de termen, au loc transformări miraculoase, după fertilizare, se începe procesul de diviziune celulară şi ovulul fertilizat se numeşte zigot.

Apoi blactocist pe măsură ce creşte în câteva ore se împarte în două celule, apoi în patru. Și tot aşa mai departe până când grupul e în creştere şi cuprinde aproximativ 1000 de celule, la doar câteva zile după întâlnirea crucială dintre ou şi spermatozoid.

Unele formează embrionul, altele placenta, în acest timp are loc implantarea, blactocistul aşa cum este numit - călătoreşte săptămâna aceasta din tubul tău uterin în uter.  Aceasta este o călătorie fenomenală ce are loc în termen de şase zile. Deci celula dumneavoastră singuratică (sau 2-3 celule in caz de gemeni sau tripleţi etc.) va deveni în mod miraculos o fată sau un băiat (băieţi sau fetiţe).

Oul fertilizat conţine 46 de cromozomi - 23 de la dumneavoastră şi 23 de la tată.
Mama (care eşti tu!) oferă întotdeauna un cromozom X , iar tată-l la rândul său poate oferi şi un cromozom X sau Y. Dacă spermatozoidul care va fertiliza oul poartă un X, zigotul XX va fi fetiţă. Dacă spermatozoidul poartă un Y, zigotul dumneavoastră XY va fi băiat.

În săptămâna a 3-a de sarcină este posibil ca simptomele pronunţate să nu fi apărut încă. Unicul semn sunt testul de sarcină pozitiv şi procesul sângerări vaginale la implantare. Puteţi avea sângerare în timpul sarcinii uşoare, de obicei, sunt câteva picături roz deschis sau maro deschis.

Ar fi şi un semn de sarcină parfumurile care vă vor părea brusc mai pronunţate!
Un miros sporit este un efect secundar foarte real al sarcinii cauzate de hormonul estrogen.
O ecografie morfologică trimestru 1 de sarcină, la termenul de trei săptămâni de sarcină încă nu poate să detecteze copilul ce urmează să fie în curând. Dar poate să îl depisteze ca un sac gestațional, din motiv că încă este prea mic cât un bob de sare, dar el este permanent în mişcare.

Daţi importanţă odihnei, o alimentaţie bună şi alungaţi stresul!

Sursa foto: myrzilko.ru

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu