12 martie 2019

Săptămâna 28 de sarcină

La începutul celei de-a şaptea lună de sarcină, burtica dumneavoastră creşte în volum simțitor.
Ecografia în sarcină este foarte importantă, acum este timpul potrivit pentru o examinare la o ecografie morfologică trimestru 3 de sarcină. Al treilea trimestru de sarcină se începe după 28 săptămâni şi durează până la naştere.

Dezvoltarea bebeluşului în a 28-a săptămână de sarcină
Bebeluşul în această lună începe să deschidă pleoapele, el sau ea are o greutate de 1000-1200 grame, estimează o lungime de 34-38 cm şi acum beelușul are nevoie de mai mult spaţiu în uter. Iar dumneavoastră ar fi trebuit să fi luat aproximativ 8.1 kg. în această perioadă de sarcină.

Creierul bebeluşului se dezvoltă în mod activ, la această etapă se pune bazele psihicului şi caracteristicile caracterului copilului. Datorită stratului de grăsime care se formează treptat sub piele, bebeluşul începe să se îngraşe.

Părul continuă să crească, unghiile deja sunt formate. Se începe să-şi regleze temperatura, şi continuă maturizarea sistemului respirator. De asemenea, se prelungeşte formează vasele de sânge în plămâni. Bebeluşul poate respira mai bine, dacă copilul dvs. este de sex masculin, testiculele sale continuă să coboare.

În a şaptea lună de sarcină, copilul vostru este din ce în ce mai sensibil şi atent la ceea ce îl înconjoară. El sau ea deosebeşte şi este sensibil la sunetul şi lumina de din afară. Acordaţi o mare atenţie şi vorbiţi, cântaţi-i copilului vostru. Acum este capabil/ă să vă răspunde şi să reacţioneze prin lovire.

În această săptămână deja trebuie să efectuaţi o ecografie morfologică trimestru 3 de sarcină, se măsoară:
Înălţimea fundalului - distanţa de la osul pubian la vârful uterului, acesta ar trebui să fie de la 25-30 de centimetri. Odată măsurată vă asiguraţi că creşterea bebeluşului este în plină dezvoltare normală şi că se află în poziţia corectă.

Pentru mămicile ce sunt însărcinate cu gemeni, înălţimea fundalului nu este, de obicei măsurată, pentru că este greu pentru asistenţa medicală să estimeze o medie pentru sarcina gemelară.
De asemenea, medicii recomandă să începeţi să număraţi loviturile bebeluşului pe toată perioada zilei. Veţi monitoriza cât de des se mişcă copilul şi dacă mişcările sale sunt coerente din zi în zi. Timp de 2 ore ar trebui să aibă 10-15 mişcări fetale.

Modificările mamei în a 28-a săptămână de sarcină
Al treilea trimestru de sarcină este marcat de oboseală care devine din ce în ce mai accentuată.
Acest lucru este normal pentru că bebeluşul obţine din rezervele dumneavoastră, mâncaţi variat şi echilibrat pentru a obţine din nou putere.

Printre alte preocupări minore ale sarcinii apar şi vergeturile în sarcină, probleme cu somnul în sarcină, dificultăţi de respiraţie, bebeluşul continuă să vă aglomereze plămâni şi diafragma.

Sunt resimţite şi contracţiile Braxton - Hicks, aceste contracţii false ar putea deveni puţin mai puternice şi mai frecvente, puţin ocazionale, pe măsură ce organismul vostru se pregăteşte de naştere.

Asiguraţi-vă că aceste contracţii să nu fie mai puternice, dese şi care cresc în intensitate.
Odată ce aveţi semne de sângerare în timpul sarcinii, lichidul amniotic s-a scurs, sunaţi de urgenţă ambulanţa, că ar fi un semn de naştere prematură.

Sânii la această săptămână de gestaţie, de asemenea, continuă să aibă mari schimbări. Pot apărea vene la nivelul mameloanelor, şi deja produce primul aliment al bebeluşului, o substanţă galbenă numită colostru.

În această perioadă ar trebui să vă monitorizaţi cu atenţie sănătatea, să mâncaţi şi să vă odihniţi corespunzător. Fiți atenţi că în această perioadă este un risc de naştere prematură, şi ca să încercaţi să evitaţi stresurile, supraoboseala, nu ridicaţi greutăţi.

Mai multe reguli care se referă la o dezvoltare sănătoasă a bebeluşului unt direct legate de regimul nutriţional al dumneavoastră. Încercaţisă mâncaţi puţin câte puţin dar des, de aceea alimentația în timpul sarcinii trebuie să conţină cât mai multe proteine, carbohidraţi, fructe şi legume de sezon.
Substanţele nutritive şi suplimentele de fier şi vitamine prentale, multivitaminele, contribuie pentru buna dezvoltare a copilului dumneavoastră.

Sursa foto: pregnancycalendar.ru

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu