12 martie 2019

Săptămâna 27 de sarcină

Felicitări terminaţi ultimul trimestru de sarcină şi începeţi luna a şaptea de sarcină.  Corpul bebeluşului are acum proporţii armonioase, are mai puţin loc în burtică, dar reușește să îşi preia o poziţie care o va păstra până la naştere, cu capul în jos. 
Ultimul trimestru de sarcină este adesea obositor, de aceea este foarte important să vă odihniţi. 

Dezvoltarea bebeluşului în a 27-a săptămână de sarcină
Bebeluşul are o greutate de 900 grame şi estimează o lungime de 34 cm, iar dumneavoastră de la începutul sarcini aţi acumulat în greutate 7.8 kg.
Dar copilul nu doar devine mai mare - el sau ea, de asemenea, devine mai inteligent. Din această săptămână creştere bebeluşului încetineşte, dar devine regulată, oasele încep să se întărească, şi se dezvoltă mușchii.

Sistemul respirator este din ce în ce mai perfecţionat şi sistemul imunitar se dezvoltă la maxim, în intestine începe să se formeze primele fecale - meconiu.
Conexiunile neurone devin mai active şi aceasta este etapa decisivă în dezvoltarea cortexului cerebral. Acumularea hormonilor continuă să se dezvolte în glanda pituitară.

În fiecare zi mişcările bebeluşului sunt resimţite mai puternic, puteţi recunoaşte deja chiar şi un sughiţ al copilului. În această lună trebuie să efectuaţi a cincea vizită prenatală.
Acesta este un pic mai important decât celelalte patru anterioare. Din cauză că acestea vă va permite să depistaţi anumite patologi în al treilea trimestru de sarcină, inclusiv retard de creşterea a bebeluşului, hipertensiunea arterială.

Simptome ce nu ar trebui să le evitaţi niciodată:


 • Activitatea bebeluşul încetineşte şi nu loveşte de mai mult de 20 ore
 • Aveţi sângerări în timpul sarcinii abundente sau scurgeri vaginale
 • Durerea abdominală deasă şi persistentă care nu trec în intensitate în orice poziţie nu va-ţi afla
 • Usturime şi înţepături urinare şi dacă aceste devin dese
 • Greţuri şi vărsături însoţite de durere puternice şi febră, în cazul că aceste sunt de 4-6 ori pe zi, ce se repetă des
 • Traume ale abdomenului, căzături, leziuni
 • Umflarea bruscă a mâinilor şi picioarelor, acesta este un semn de preeclampsie
 • Frisoane sau febra de peste 39 grade
 • Vedere neclară, sau vedeţi dublu au vedere cu pete
 • O durere de cap severă persistent, sau orice durere de cap însoţită de vedere neclară
 • Leşin, amorţeală, ameţeli frecvente, bătăi ale inimii
 • Mâncărimi ale piele în timpul sarcinii, intense peste tot corpul
 • Dificultăţi ale respiraţiei, tuse şi dureri în piept
Orice problemă sau orice disconfort ce îl resimţiţi contactaţi medicul dumneavoastră, chiar dacă nu este legată de sarcină.


Modificările mamei în a 27-a săptămână de sarcină

Simptome ce apar în săptămâna 27-a de sarcină la dumneavoastră sunt:

 1. Varicele şi hemoroizii în sarcină - dacă acestea se agravează consultaţi medicul dumneavoastră ce vă pot indica tratamente locale eficiente care vor reduce senzaţia de durere, inflamaţie şi disconfort
 2. Cele mai întâlnite semne la femeile însărcinate sunt crampele la nivelul membranelor. Beţi cât mai multe lichide şi odiniţi-vă, culcaţi-vă ridicaţi picioarele sus pentru câteva minute
 3. Constipaţia în sarcină - începând din această săptămână va vor da bătăi de cap, consumaţi alimente bogate în fibre
 4. În această săptămână unele mămici însărcinate se confruntă cu urinări involuntare care pot apărea când tuşiţi sau strănutaţi, de aceea pentru a elimina senzaţii neplăcute. Asiguraţi-vă că folosiţi absorbante de unică folosinţă
 5. Arsurile la stomac tot pot fi resimţite, de aceea încercaţi să mâncaţi porţi mici, de mai multe ori pe zi. Nu abuzaţi de dulce şi de patiserie, produse afumate și picante.

Dacă sunteţi însărcinată cu gemeni, ei cresc şi se dezvoltă la aproximativ la aceiaşi rată ca un copil de unul singur, în cazul gemenilor este mai puţi probabil ca un copil să fie mai mic decât celălalt.  Mămicile ce sunt însărcinate cu gemeni sunt un pic mai predispuse şi vulnerabile la o naştere prematură. Deci dacă observaţi simptome de sarcină ce sunt neîntemeiate, ca cum ar fi sângerări, scurgeri vaginale abundente, dureri abdominale puternice sau contracţi frecvente, sunaţi de urgenţă ambulanţa.

Tot ce este de preferat în această săptămână de sarcină, să acordaţi o mare importanţă sănătăţi şi stări bebeluşului cât şi a dumneavoastră.
Ieşiţi la plimbările de seară, la aer curat, aceasta vă va ajuta să vă odihniţi bine şi să aveţi un somn liniştitor, duceţi un stil de viaţă sănătos, alegeţi o dietă echilibrată şi alimente bogate în fier.

Consumaţi cât mai multe lichide şi sucuri naturale, şi nu uitaţi ca în alimentaţia în timpul sarcinii a dumneavoastră mereu trebuie să conţină proteine, calciu, carbohidraţi. Evitați alcoolul în timpul sarcinii și fumatul în timpul sarcinii.

Sursa foto: babyspace.uk.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu