12 martie 2019

Săptămâna 26 de sarcină

A 26-a săptămână de sarcină sunteţi la cinci luni şi aproximativ trei săptămâni de gestaţie, copilul îşi dezvoltă simţurile, trăsăturile, abilitățile şi chiar talentele.
Acum bebeluşul are o greutate de 750-800 grame, cu o lungime de 32.5 cm. De la începutul sarcinii dvs., aţi acumulat în greutate 7.6 kg.


Dezvoltarea bebeluşului în a 26-a săptămână de sarcină
Receptori săi de gust sunt deja dezvoltaţi, reflexele de prindere şi de aspiraţie se dezvoltă în mod activ, ochii copilului încep încet să se deschidă.

Pielea bebelușului se îngroaşă treptat prin intrarea în acţiune a celulelor adipoase şi se schimbă la culoare. Pielea este acoperită cu vernix - un strat subţire de păr, care protejează copilul de lichidul amniotic. În această săptămână de sarcină, activitatea creierului a bebeluşului este într-o activitate intensă de dezvoltare.

Bebeluşul dumneavoastră are acum un mare număr de neuroni şi creierul continuă să se maturizeze. Bazele cerebrale sunt bine conturate şi copilul din acest moment poate să memorizeze diferite informaţii pe care le primeşte.
Toate simţurile sale sunt în acţiune: atingere, gust, auz şi vederea sunt în plină dezvoltare.

Probabil că deja sunteţi programată pentru un examen prenatal ecografia morfologică trimestru 2 de sarcină, efectuaţi o serie de analize de bază.
Începând cu al treilea trimestru de sarcină ar trebui să acordaţi o mare atenţie a scurgerilor vaginale, cantitatea şi consistenţa sa. În caz că observaţi o scurgere de lichid amniotic, este riscul de o naştere prematură.

Acestea se manifestă prin crampe prelungite, ce duce durerea în abdomen şi inferior în spate. Poate indica şi placenta abruptio, care se manifestă prin sângerarea vaginală şi un uter dureros. Acestea sunt cauzate de ruperea membranelor în sarcină, cezariana anterioară, fumatul în timpul sarcinii, nivelul scăzut de acid folic şi alţi factori.

Există o metodă de a verifica bebeluşul - mişcări fetale de testare, mișcările fătului trebuie să fie 30 mişcări în pe parcursul zilei. Dacă numărul de mișcări în decurs de 20 ore nu se manifestă sau aceste sunt prea pronunţate şi fătul este prea agitat, înseamnă că nu îi ajunge oxigen, şi prin mişcări bruşte dă semn că nu este ceva în regulă.

Hipoxia fetală, este foarte periculoasă în toate etapele ale sarcinii, este important nu numai de a depista diagnosticarea, dar de asemenea, să se ofere asistenţa în timp util pentru bebeluş, pentru a înlătura consecinţele mai grave.

În această perioadă bebeluşul dumneavoastră este destul de conservator şi poate fi capricios, în caz că schimbaţi preferinţele gustului prea brusc. Acest lucru se manifestă în ultimul trimestru de sarcină, când preferinţele gustului bebeluşului sunt în plină dezvoltare.

Modificările mamei în a 26-a săptămână de sarcină
Este posibil să aveţi probleme cu somnul, umflătură a picioarelor şi mâinilor- acestea sunt normale
În caz că aveţi o umflătură bruscă, acesta ar indica un semn de preeclampsie, nu ezitaţi să contactaţi urgent medicul dumneavoastră.

Arsurile la stomac, digestie lentă, constipaţie tot au loc în această perioadă a săptămâni de sarcină. Evitaţi să mâncaţi pe noapte mâncăruri grase, patiserie, dulciuri, şi hidrataţi-vă cu lichide.
Consumaţi alimente bogate în fier şi fibre, precum fructele şi legumele de sezon, ou, linte, nuci, seminţe, cereale diferite.

Dureri de cap şi o tensiune arterială crescută, aceste se datorează stresului şi a hormonilor, face-ţi cât mai multe plimbări la aer curat, înainte de culcare şi somnul va fi mai liniştit şi odihnitor.

La săptămâna a 26-a de sarcină contracţii Braxton-Hicks sunt resimţite frecvent în rândul mămicilor însărcinate. Acesta este un semn că corpul dumneavoastră se pregăteşte de naştere, acestea sunt contracţii false, acestea sunt nedureroase şi scad din intensitate.

Contracţiile reale sunt mai severe, dureroase şi nu se opresc, în acest caz contactaţi urgent ambulanţa, poate fi un semn de naştere prematură.

În acest  timp menţine-ţi o dietă sănătoasă, şi cât mai diversificată, pentru o dezvoltare armonioasă a bebeluşului consumați lapte acru, lapte, brânzeturi.

Carbohidraţii le găsiţi în diverse cereale şi pâinea integrală.Consumaţi cât mai multe proteine şi mâncaţi cel puţin 3 fructe şi legume pe zi. Odihniţi-vă, luați suplimentele de multivitamine, vitaminele prenatale prescrise de medicul dumneavoastră şi hidrataţi-vă bine.

Sursa foto: missfit.ru

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu