12 martie 2019

Săptămâna 25 de sarcină

Curând finisaţi şi cea de-a şasea lună de sarcină, creşterea bebeluşului se întăreşte şi corpul dumneavoastră se pregăteşte cu paşi mici pentru naştere.
Este timpul potrivit să vă bucuraţi de timp liber şi să vă odihniţi bine. La această săptămână de sarcină bebeluşul măsoară 31 cm cu o greutate de 600 grame, de la începutul sarcinii aţi adăugat în greutate 6.4 kg.


Dezvoltarea bebeluşului în a 25-a săptămână de sarcină
Până la sfârşitul săptămâni creşterea copilului începe să se reguleze şi să încetinească. Plămânii, în special, câştigă în volum şi se pregătesc pentru respiraţia din exterior, la moment copilul respiră lichidul amniotic regulat.

Acum este de preferat să faceţi şi un examen în cabinetul medicului ecograf, o ecografie morfologică trimestru 2 de sarcină. Veţi vedea cum bebeluşul îşi înalţă capul, îşi suge degetul mare, acest gest este esenţial pentru că îi permite să se antreneze maxilarul şi mușchi obrajilor. Acest lucru îi va fi de mare ajutor ca să îşi controleze supturile alăptări la naştere. În această săptămână bebeluşul poate să şi plângă. Statisticile au arătat că ei pot simţi durerea şi distinge vocile, ca spre exemplu al mamei sau al tatălui.

La această etapă de sarcină vorbiţi mult cu bebeluşul dumneavoastră, o comunicare adecvată va contribui la o dezvoltare puternică din toate punctele de vedere a copilului.
Bunăstarea emoţională a voastră depinde nu numai de creşterea sa activă. De asemenea,socializarea zi de zi cu copilul din burtică contribuie la sănătatea mintală, a atenţiei, memoriei, gândiri, a vorbirii şi a capacităţi intelectuale a copilului.

Bebeluşul dumneavoastră primeşte o plăcere imensă când îi cântaţi sau îi puneţi o muzică lină, nu zgomotoasă!, el sau ea meditează în lumea sunetelor muzicale şi îşi deschide abilităţile muzicale, dezvoltă un sentiment de ritm, ce este foarte benefic pentru copil.

Datorită plimbărilor la aer curat şi odihna activă, creşte aportul de oxigen la bebeluş, creşte metabolismul. Are loc o bună funcţionare a intestinelor şi a stomacului, creierul se dezvoltă, îşi îmbunătățește pofta de mâncare şi starea de spirit.

La această săptămână de sarcină trebuie să faceţi analize de investigaţie precum:
- Glucoza în sânge - acesta ar putea exclude diabet zaharat în sarcină

Modificările mamei în a 25-a săptămână de sarcină
Simptomele însărcinatei la 25 săptămâni de sarcină pot include:

  • Probleme cu somnul, urinări mai frecvente, constipaţie - încercaţi să beţi cât mai multe lichide, să mâncaţi alimente bogate în fibre ca spre exemplu nuci, dovleci, seminţe de in
  • Hemoroizii în sarcină - sunt frecvenți în a doua jumătate a sarcinii deoarece copilul pune o tensiune de presiune asupra tractului digestiv.
  • Gaze şi balonare - hormonii dumneavoastră încetinesc digestia ce creează excesul de gaze
  • Mâncărimi ale pielii în timpul sarcinii este specific al multor mămici însărcinate. Dacă aveţi o mâncărimi severe, adresaţi-vă urgent la medicul dumneavoastră
  • Arsuri la stomac, evitaţi să mâncaţi alimente grase, afumate şi picante

Un abdomen în creştere necesită o atenţie importantă, aici pot apărea şi vergeturile în sarcină, cu toate acestea pentru a preveni apariţia lor, puteţi folosi creme speciale şi loţiuni recomandate de medicul dumneavoastră.

A şasea lună se termină şi corpul dumneavoastră se pregăteşte din ce în ce mai mult de naşterea bebeluşului. Uterul continuă să crească, şi sânii dumneavoastră încep să producă o primă formă de lapte matern, numit colostru.

În această etapă a sarcinii, este normal să simţiţi contracţii false. Aceste de obicei apar la sfârşitul zilei, veţi observa că uterul dumneavoastră devine foarte tare, adică uter în tonus mărit.
Din fericire, contracţii Braxton - Hicks sunt neregulate şi nu sunt dureroase. În caz că apar contracţii reale, ce se manifestă prin contracţii în mod repetat şi continuă să devină mai puternice şi mai frecvente, atunci nu ezitaţi pentru a contacta ambulanţa.

Mişcările regulate a bebeluşului este un semn al unui copil sănătos şi activ.
Dacă nu simţiţi copilul de ceva vreme şi doriţi să vă asiguraţi că totul este bine, beţi apă cu gheaţă, ascultaţi muzică, dansaţi alene, atunci bebeluşul vă va da semne.

Ultimul trimestru de sarcină este adesea cel mai obositor pentru dumneavoastră, deci odihniţi-vă mult, duceţi un stil de viaţă sănătos.

Alimentația în timpul sarcinii al dumneavoastră trebuie să fie bogată în multivitamine, consumaţi cât mai multe fructe şi legume de sezon, şi consumaţi lichide şi sucuri naturale. Evitați și excludeți factorii nocivi ca fumatul în timpul sarcinii și alcoolul în timpul sarcinii.

Sursa foto: embarazoymas.net

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu