12 martie 2019

Săptămâna 22 de sarcină

Aceasta este a cincea lună de sarcină ce se încheie cu succes, și cu o burtică rotundă definită şi cu kilograme mai multe. Mai pot fi sesizate și durerile de spate ce vă dau bătăi de cap. 
Până în săptămâna a 22-a de sarcină bebeluşul a căpătat o mulţime de abilităţi şi capacităţi. Copilul are o greutate de 420 grame şi cu o lungime de 27 cm. Și de la începutul sarcinii dumneavoastră aţi acumulat în greutate 5.7 kg.

Dezvoltarea bebeluşului în a 22-a săptămână de sarcină
Copilul îşi îmbunătăţeşte aspectul, sprâncenele sale sunt acum bine definite, şi pleoapele sunt încă închise. În ceea ce priveşte micile degete, cu unchi mici, părul continuă să crească, piele este încă încreţită din cauză că înoată în lichidul amniotic.

Acum când buzele şi ochii sunt dezvoltaţi arată deja ca un nou născut. Dar ocupaţia sa cea mai mare este somnul, copilul doarme în cicluri aproximativ 12-20 ore pe zi. În rest, se poate mişca în mod voluntar, din motiv că creierul şi celulele nervoase sunt în plină activitate.

Plămâni copilului încă nu sunt pregătiţi viaţă în afara uterului, dar aceştia se dezvoltă rapid, chiar dacă încă nu respiră în pântece, copilul tău practică respiraţia pentru viaţa de din afară.
El sau ea primeşte tot oxigenul din sângele dumneavoastră prin placentă până la naştere.

Deci dacă sunteţi fumătoare, consumați alcool, din motiv că fumatul în timpul sarcinii și alcoolul în timpul sarcinii scad cantitatea de oxigen din placentă, şi din această cauză ar fi de preferat să lăsaţi acest viciu nociv. Dacă observaţi că copilul nu se mişcă mult timp, contactaţi imediat medicul dumneavoastră urgent.

Dacă încă nu aţi efectuat o ecografie morfologică trimestru 2 de sarcină, este momentul potrivit şi să nu evitaţi să îl efectuaţi. Aceasta vă va permite o privire şi o examinare asupra tuturor organelor majore ale bebeluşului şi asupra altor părţi ale corpului.

Modificările mamei în a 22-a săptămână de sarcină
Dacă resimţiţi o durere de cap severă mult timp şi aveţi probleme cu vedere, acest simptom poate să indice o preeclampsie, ce este un factor serios, ce necesită o consultaţie la medic. 

De asemenea în această săptămână puteţi avea şi semne ca dificultăţi ale respiraţiei.
La săptămâna a 22-a de sarcină se marchează ca sensibilitatea crescută de emoţii, unele pofte care se confruntă pentru anumite alimente.

Puteţi să vă confruntaţi şi cu mâncărimi ale pielii în timpul sarcinii, un alt disconfort neplăcut.
Apar şi hemoroizii sarcină, aceasta se datorează afectării circulaţiei sângelui în pelvis. Uterul la această săptămână de sarcină creşte în dimensiune şi începe să micşoreze volumul a vaselor de sânge. Din această cauză fluxul de sânge formează stagnarea acestuia, pentru tratarea hemoroizilor apelaţi la un medic specialist. Medicul vă va indica o dietă, ce fel de exerciţi să practicaţi, vă va prescrie un tratament potrivit pentru dumneavoastră.

La săptămâna 22-a de sarcină creşte şi apetitul sexual, unele mămici raportează o creşterea a libidoului. Acest lucru se datorează faptului că hormonii dumneavoastră joacă feste în jurul acestei săptămâni de sarcină. Și evident mămicile însărcinate se întreabă dacă sexul în sarcină este permis, nu este contraindicat dar mai întâi de toate cereți sfatul medicului dumneavoastră, consultați medicul ginecolog.

Pot apărea şi senzaţii de umflarea mâinilor şi picioarelor, din cauză că este o creştere a cantităţii de lichide în corpul vostru, odată cu naşterea aceştia vor dispărea. În caz că aţi sesizat o umflare bruscă a membranelor, acesta ar fi un semn de o complicaţie periculoasă, numită preeclampsia. Deci imediat anunţaţi medicul dumneavoastră dacă sunteţi prea tare umflată.

În plus duceţi un stil de viaţă sănătos, consumând mese mai mici şi mai regulate, veţi avea mai multă energie, şi nu vă veţi confrunta cu arsuri la stomac în sarcină, indigestie şi alte probleme.
Ziua X se apropie din ce în ce mai mult, şi prin urmare este normal să vă faceţi griji minore, mai ales despre naşterea bebeluşului şi rolul de mamă, fiţi sigure că toate trec prin aceasta şi se descurcă perfect de bine!

Acum este momentul potrivit să acordaţi o mare atenţie ceea ce mâncaţi, alimentația în timpul sarcinii trebuie să fie echilibrată să conțină cât mai multe alimente bogate în fier.
Ieşiţi la plimbări la aer curat, nu uitați de vitamine prenatale, multivitamine, excludeți și evitați factorii nocivi ca fumatul în timpul sarcinii și alcoolul în timpul sarcinii.
Odihniţi-vă şi eliminaţi stresurile. Sună delicios aşa e!

Sursa foto: babyblog.ru

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu