12 martie 2019

Săptămâna 2 de sarcină

În săptămâna a doua a avut loc fertilizarea ovulului şi posibil să fiţi însărcinată. Aparent această săptămână este foarte entuziasmantă. 
Corpul dumneavoastră suferă modificări destul de mici, aproape perfect vizibile, care au rostul să vă pregătească organismul pentru o sarcină nouă.

Dezvoltarea bebeluşului în a 2-a săptămână de sarcină
Micuţul în această săptămână are denumirea de embrion, el este încă un ou minuscul de 0,2 mm implantat în mucoasa uterină. Oul continuă să se împartă în două reprize egale care vor trăi pe tot parcursul celor nouă luni de sarcină.

Unul este discul embrionar (viitorul bebeluş), şi a doua parte este placenta în interiorul căreia îşi va continua dezvoltarea armonioasă.
La moment acest embrion este compus din 150 de celule formate din trei straturi ce stau la baza dezvoltării micuţului.

În primul strat sau stratul interior denumit va forma sistemul respirator şi digestiv, cu pancreas, stomac, plămâni şi ficat.
Al doilea strat sau stratul mijlociu este folosit să creeze vasele de sânge, muşchii şi oasele, rinichii şi organele genitale.
Al treilea strat exterior este baza întregului sistem nervos, care formează pielea, părul şi dinţii.

Modificările mamei în a 2-a săptămână de sarcină

Semnele şi primele simptome ale sarcinii încă nu au loc să apară. Unicul semn este dispariţia ciclului menstrual și posibilul semn ca stări de greață. Dar efectuarea testului vă va confirma cu exactitate că sunteţi însărcinată.

Este recomandat ca în această perioadă de două săptămâni să aveţi o alimentaţie bogată în fier şi sănătoasă cu suficiente grăsimi şi calorii. Zilnic consumaţi 2 L. de apă, pentru că acest lucru va ajuta ca corpul dumneavoastră să scape de substanţe inutile. Iar între timp veţi menţine echilibru de lichide în normă. Meniul zilnic ar trebui să includă câteva legume şi legume proaspete, cereale şi produse lactate.

Limitaţi-vă şi la alimentele prăjite şi grase. Reduceţi semnificativ utilizarea condimentelor sărate, de asemenea, şi consumul de zahăr. Ieșiți în fiecare zi la o plimbare, faceţi multă mişcare, respiraţi aer curat, pentru a creşte starea psihică - emoţională.

Sursa foto: rocketparents.com


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu