12 martie 2019

Săptămâna 16 de sarcină

În al doilea trimestru de sarcină este marcat de cu tot alt tip de emoţii. Bebeluşul se bucură de spaţiul ce are în burtică, mișcându-se în plină voie iar dumneavoastră începeţi să experimentaţi unul dintre cele mai minunate momente ale sarcini  "Deja vă simțiți copilașul". 
La unele femei aceste emoţii se asociază ca cu nişte "bule de apă", sau ca nişte fluturaşi ce zboară în pântece.

Dezvoltarea bebeluşului în a 16-a săptămână de sarcină
Bebeluşul est acum cât un avocado, are o greutate de 80 grame și lungimea ajunge de la 11 până la 12 cm, dumneavoastră aţi acumulat de la începutul sarcini in jur de 2,5 kg.

La acest termen la bebeluş încep să îi apară şi unghiule la degete. Muşchii bebeluşului sunt întăriţi, îşi poate păstra capul drept, muşchi feţei sunt suficienţi formaţi ca să îi poată mişca, să deschidă gura şi să se încrunte.

Braţele devin proporţionale cu capul în comparaţie cu braţele picioarelor sunt încă disproporţionat de scurte. Bebeluşul începe să acumuleze grăsime sub piele, aceasta este încă transparentă şi fină.
Organele genitale sunt complet formate, spre sfârşitul celei de-a patru luni de sarcină, copilul poate să-şi sugă degetul, să înghită şi să clipească.

Lanugo un strat subţire de păr ce protejează copilul, apare pe tot corpul a bebeluşului, care permite corpului să menţină o temperatură potrivită atâta timp cât este suficient. Pleoapele sunt întotdeauna închise, dar permit lumina să treacă. La vârsta de 16 săptămâni ale sarcinii bebeluşului dumneavoastră începe să îi crească genele, sprâncenele şi părul.

Dar la acest termen se mai și formează gusturile proprii ale lui sau ale ei. Acorda-ţi o mare atenţie bebeluşului vostru, vorbiţi-i şi cântaţi-i cât mai des posibil. Studiile descoperit că bebeluşii care aud un cântec în timp ce se află în uter, recunosc aceleași melodii când se nasc.

Modificările mamei în a 16-a săptămână de sarcină
Aveţi o mare grijă şi la imunitatea dumneavoastră, alunga-ţi acești doi duşmani stresul şi bolile infecţioase! Nu vă supune-ţi să staţi în locuri aglomerate, şi păstraţi o igienă la maxim.

Acum mama cât şi fătul au nevoie de alimentaţia în timpul sarcinii să fie completă și sănătoasă. Meniul trebuie să includă proteine, grăsimi şi carbohidraţi, care asigură dezvoltarea corectă şi sănătoasă a viitorului bebeluş.

În caz că alimentaţia voastră nu este suficient de bogată cu proteine, aceasta poate agrava situaţia şi duce la patologi grave, ca anemia şi cel mai rău caz la avort spontan. Din cauza lipsei de grăsimi, calciu în alimentaţie, sistemul nervos şi osos al bebeluşului se dezvoltă incorect.

Între timp se recomandă mămicilor însărcinate să consume circa 2000 de calorii pe zi.
Începeţi ziua cu un mic dejun de nutrienţi care include proteine, carbohidraţi complecți, fibre şi grăsimi.

Mâncaţi legume şi fructe, produse lactate, cereale integrate, carne de vită şi de pui în formă coaptă sau fiartă. 
Beţi cât mai multă apă plată răcoritoare, înainte de somn face-ţi o plimbare la aer curat minim 30 minute pe jos, pentru a alunga stresul şi tensiunea acumulată pe tot parcursul zilei.

Sursa foto: pampers-gorodok.ru

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu